Darkness se rozhodla prozradit některá tajemství wizardů

Diskuze týkající se Hardcore způsobu hry.
Odpovědět
Darkness
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:LeonardoCA#1772
Re: Darkness se rozhodla prozradit některá tajemství wizardů

Příspěvek od Darkness » 22.04.2014, 14:23 hod.

mas pravdu, ze na tanky jsem zapomnel, pri psani posledniho odstavce jsem myslel hlavne na wizardy - pridam tam poznamku

update: poznamka pridana
Naposledy upravil(a) Darkness dne 22.04.2014, 14:24 hod., celkem upraveno 1 x.
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Lemurman
Zhar the Mad
BattleTag:Lemurman #2764

Příspěvek od Lemurman » 22.04.2014, 14:24 hod.

nesmíš zapomínat, že tenhle topic nečtou jen wizzové ;)
Obrázek

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 22.04.2014, 14:25 hod.

jj, dik za pripominku
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Lemurman
Zhar the Mad

Příspěvek od Lemurman » 22.04.2014, 14:26 hod.

nz, já třeba hraju DH, ale stejně tenhle topic čtu, protože se tu občas dozvim něco co sem nevěděl
Obrázek

mdmT
Minion of Destruction
BattleTag:mdmT#2837

Příspěvek od mdmT » 22.04.2014, 14:40 hod.

... no já to bral tak, že je to psáno na wizze, protože jinak bych se třeba kvůli AS hádal klidně až do rána, pro mýho monka stahovacího tank monka je AS naprostej základ a žádnej nepořádek na obrazovce nedělá :-))) ... ale je fakt celkem zábavný, že ho cca polovinu herního času v tom brajglu co je na obrazovce nevidím :-)) ...

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 22.04.2014, 14:49 hod.

jj, vim ze AS nektere buldy monka potrebuji

ale kdyz to tak vezmu, tak v tuto chvili nevim o zadnem buildu wizarda, ktery by potreboval AS

Jeste ke Cooldown Reduction:

Cooldown Reduction je mezi paragon body zarazen do katagerie utocnych statu a to ne pro srandu kralikum, ale protoze

Cooldown Reduction muze z dvojnasobit az, z trojnasobit DPS nekterych buildu

50% CDR => 2x DPS
67% CDR => 3x DPS

jak je videt, vyuziti CDR jen pro nahazovani archona, jen jedna z moznosti jak vyuzit potencial tohoto statu

potencial CDR je daleko vyssi a navic podporuje stejne dobre utok i obranu, par prikladu:

Pro wizardy:
- Black hole - teprve s CDR se skutecne uplatni a projevi uzitecnost tohoto skilu
- Teleport - nizsi cooldown - bezpecnejsi hra

Barbar:
- CDR ve spojeni s legendary opaskem + warcry + sprint = permanentne max movement speed pro celou partu
- cateji ignore pain

WD:
- skoro permanentni totem, SW
- casteji horrfy, mass confusion
Naposledy upravil(a) Darkness dne 22.04.2014, 15:15 hod., celkem upraveno 2 x.

Obrázek

Lemurman
Zhar the Mad

Příspěvek od Lemurman » 22.04.2014, 14:54 hod.

když už si tu načal ten CD reduction, nevíš náhodou, jestli se na něj uplatňuje Dimishing returns?
Obrázek

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 22.04.2014, 15:01 hod.

Hmm, tohle nevim presne, ale prijde mi, ze minimalne nebo vubec.

CDR jsem zacal resit az vcera na fire buildu, protoze Arcane buildu mam postaveny na Resource Cost Reduction a reset Teleportu mam na offhandu Oculus - at se citim bezpecneji.

Zatim mi prijde, ze je dulezite se prehoupnout pres 50% a pak kazde procento je cennejsi a cennejsi => ma vetsi vyznam

utok:
50% => 2x DPS
67% => 3x DPS
75% => 4x DPS (to uz myslim nejde dosahnout)

obrana, napr teleport: (cooldown 16s)
50% => 8s
67% => 5s

Kdyz zjistim vic, napisu.

Obrázek

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 22.04.2014, 15:27 hod.

Za jak dlouho si vyexpil teda z 0-70?
Btw chci zkusit jak se hraje ten archon, tak na všem nahnat resource reduction, třeba s fire wizem by to mohlo bejt ultimatni.:)

Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk

moon
Wraith
BattleTag:moonwraith#1913

Příspěvek od moon » 22.04.2014, 15:36 hod.

podle týhle stránky můžeš dosáhnout 45,43 cd redukce a to odpovídá 58 cd redukce na výbavě. plus ještě něco z paragonu a jestli je něco na nějakym setu. tak si myslim, že se to dá vyhnat nějak kolem 50

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 22.04.2014, 15:44 hod.

hmm, wizard ma jeste 20% redukci pres pasivku Evocation tak ten se dostane vys, to jsem si neuvedomil, ze asi jinym classam chybi
body z paragonu - 10%
sety Born's a Captain Crimson's - 10% da kazdy

------

leveleni - jeste jsem to nestopoval, ale skladal novou a rozbijel starou vybavu behem leveleni a s hodinou jsem to trochu prestrelil :)

asi 2-3 hodiny zatim

ono se to posledne zvrhlo, ze od lvl 65 jsem farmil uz lvl 70 T1 bounties, bo se nekdo pridal

posledniho wize zkusim sam solo a stopnu

Obrázek

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 22.04.2014, 15:52 hod.

Ja to uz fakt nechapu.

Nejdriv vsichni behaji jak magori bounties na normal a ted vsichni behaj jak magori jen rifty? Kde do pr*ele vsechny ty klice co predtim nafarmili maji? Nebo na normal zadne nepadaly a oni tam behali jak magori zbytecne? Nebo hrajou zas rifty na normal, ze je probehnou za minutu a pak nemaji minutu cas aby "efektivne" nafarmili nejake nove klice?

Vysvetlete mi to nekdo, co se deje, protoze tohle uz ohrozuje moje dusevni zdravi! :)

To co se deje posledni dobou v public hrach a na foru, to uz neni ani o efektivite, to uz je normalni vychcanost.
Naposledy upravil(a) Darkness dne 22.04.2014, 16:51 hod., celkem upraveno 1 x.

Obrázek

Zaljan
Doom Knight
BattleTag:ZALJAN#2717

Příspěvek od Zaljan » 22.04.2014, 16:04 hod.

Klicema myslis ty fragmenty?

Tech mam pres 1k a nevim, co s nimi :-)

A co se tedy deje? Byl jsem par dnu mimo a jsem zvedavej..

Vecer urcite zahrajeme...

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 22.04.2014, 16:20 hod.

Nic az tak zajimaveho, jen ...

Btw, kolik se ti povedlo nejvic na WD CDR? A co je nejvetsi vyhoda pro tebe?

Obrázek

Kubizek
Doom Knight
BattleTag:Kubizek#2781

Příspěvek od Kubizek » 22.04.2014, 18:03 hod.

Za area damage děkuju Leovi, protože mi nesmírně zlepšil hru - a to za všechny chary. Co se týče ostatních věcí, které vyjmenoval - já na fire wizze používal, už jsem to jednou psal, electrolute s runou na doplňování arcane a jako hlavní dmg dealer meteor shower (s cindercoat). Bylo to výborné jak na white mobs, tak na elity, tak na bosse. Pokud jste nevyzkoušeli, tak vyzkoušejte. Při minimálním apoc to udržíte víceméně nonstop. cindercoat dává dostatečnou resource cost reduction, cooldown reduction u tohoto firewizze je k ničemu (protože meteor shower nemá cooldown). pokud jste ještě nezkoušeli, doporučuji.

Myslím si, že ty opomíjené staty jsou jen otázkou času, respektive paragonu. než lidi naberou dostatek bodů a budou je moci použít na tyto věci, kor na tom HC, kde se přece jen ještě spousta lidí snaží cpát bodíky do life per hit, je to jen o pocitu ze hry - může se jednat jen o psychologický efekt - mám nějaký loh, tudíř mám sustain. A může se jednat o naprosto falešný pocit. Nahnat to na tom gearu může být opět na úkor sustain, u toho wizze, potažmo DH to určitě nevadí a dá se to, ale lidi nechcou ripnout, tak to odkládají a budují obranu...je to jen otázka času u každého, kdy se k tomu dostane / odhodlá a sníží třeba dmg a tough a zvedne právě tyto velmi zajímavé atributy. a samozřejmě je to otázka buildu....
Obrázek

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 22.04.2014, 18:20 hod.

Kratke predstaveni jak ted vypadaji moje carodejky - skily, vybava a bounty kill Ghom solo na T3
- jen pro inspiraci, zatim porad experimentuju a buildy jsou dotazene tak na pul na T6 jeste dlouha cesta, tak jen par postrehu, nekdy popisu podrobneji

Arcane build
- idealni pro rychlo farmu bounties - na T1 vetsinou vsechno da na jede hit, kdyz ne tak na druhy, jen kolem zlutych elitek si zatancuje - na T1-T2 je rychlejsi nez fire build, protoze dokaze rozesit rychlou zkazu na velke plose
- na T3+ je pouzitelny, ale boji se bez barbara v parte a nedava tak velke dmg na bossy jako fire a musim doladit problemy s AP, kdyz je treba bojovat dele
- potrebuje hodne Arcane Power - proto mam paragon body navyseno Arcane Power na max a vyuzivam Resource Cost Reduction z paragonu i z itemu
- na Ghomovi jsem trosku zmatkoval, protoze solo to bylo poprve a zivot mi klesal trochu nezvykle rychle
- vsimnete si u nej, ze v poisnu se mi prakticky okamzite resetuje teleport (diky source Oculus) a tim padem s runou safe passage muzu mit permanentne aktivni dmg reduction 27% a hned klesa zivot pomaleji)
- pasivky pouzivam pro kazdou hru jine, podle obtiznosti a podle party, jen Astral presence je nutnost

Special abilities:
- storm armor - perfektni vec, nez me chce neco prastit, vetsinou to ve chvili uderu zmrzne a ja mam cas uskocit nebo to sejmout
- diky minam z amuletu a bleskum ze zbrane - ktere mimochodem procuje i storm armor, kdyz se neceho dotkne, tak se mi povedlo zabit pavouci v A1 na T2 bez hnuti prstu, i kdyz mi davala nejakou dmg, regen a templar to uhealovali a amulet + mec ji zabili
- pokud neni v parte monk a jde se T2+ pouzivam Black Hole - posledni runu - hlavne na elitky - zvysi mou dmg a snizi dmg elitek parte

Fire build
- idealni na bosse - conflagrate ve spojeni s tremi sipkami stackuje dmg a zabiji je rychle - proto beru na rifty T3+
- s plosnym damage na trash moby je to horsi, exploding blast ma maly dosah a sipky i kdyz davaji slusnou dmg, tak jsou nekdy potreba 2-3 rany a mam zbran s nizkym AS - pro vyssi dmg se skily, ktere maji cooldown
- nepotrebuje Arcane Power - hlavni dmg davaji sipky a exploding blast je na cool down, takze se AP staci dobit
- paragon body - klicove je cooldown reduction na max
- s nim si hraji teprve par dnu, takze zatim co chvili zkousim jine skily, ale takhle se mi to osvedcilo
- nemam na nej zatim Aughild set na defense, tak musim pouzivat prizmatic armor i na nizke T
- pouzivam deflection, protoze ma slabsi obranu nez arcane wiz a protoze nema nic cim by moby zpomaloval nebo oslaboval

Special abilities:
- kdyz dam pasivku Arcane dynamo, tak s Meteor - Molten impact dava crity az 50 mil
- Blackhole zatim nepouzivam - i kdyz mozna budu - na stahovani mam amulet - ale zda se mi ze procuje mene nez procoval na PTR, nebo delam neco jinak

S obema wizardy, bych v sehrane parte sel klidne na T4.

Obrázek

Kolmen1
Doom Knight

Příspěvek od Kolmen1 » 22.04.2014, 18:58 hod.

Já se snažim jet archona a CD red mám skoro všude kde to jde. Mám:
paragon - 10%
pasivka - 20%
born set - 10%
captain set - 10%
ramena - 8%
ring na sety - 8%
ring soj - 8%
neck - 8%
Ruce na 10min shrine - 8%
off hand - 7%
A s tímto jsem na 68,7% cedukce cooldownů, pokud dám ještě ced cd do zbraně což už je strop a jinam to nejde dostanu se na (zkoušeno s 7% jde až 10%) 70,9% a doba azchona pak je cca 8,5s od doby když archon skončí (celkem tedy 28,5s s runou na cd archona 100s) Black hole má pak cd cca 3s + doba trvání :-D Teleport jsem neměřil, protože ho nepoužívám.
+ mám ještě:
wristy 19% arcane
SOJ 17% arcane + 30% demage do elit
Ještě uvažuju o necku kterej má 22% arcane, ale přijdu o 8% red CD a wandce s 20% arcane. Snažim se předělat Triumvirate kde mám 10% do arcane, ale nejde mi na něj za boha dát red cd, to jsem tomu už dal dobrejch 30 pokusů :-/

Třeba wd s red CD musí bejt strašná čuňárna :) A zajímalo by mě, kam se s tim dokáže dostat barbar na berkoj :)

Tu tvou area demage pořád zkoušim, ale pořád mě to nějak nesedí a to nikdy nehraji solo, pouze v partě.

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 23.04.2014, 09:32 hod.

@Kolment: zkusim neco vymyslet, jak area dmg ukazat

Jeste jsem testoval, jestli preziju DC na T1 a zkousel jak dobry je pasek s 30% melee dmg reduction

Skeleton King

Obrázek

DrSma
Na-Krul
BattleTag:DrSma#2261

Příspěvek od DrSma » 23.04.2014, 11:11 hod.

Pokud je to mimo mísu, tak se omlouvám, že jsem nečetl pečlivěji, ale Area Damage:

- zpomaleně je přesně vidět účinek http://www.youtube.com/watch?v=Oaictp3KPic (taková soutěž "hledej shodná čisla" :) )
- rozsah http://www.youtube.com/watch?v=zBQL2MIUSjk

edit: AD je k ničemu, pokud jedu plošné skilly stylem one hit. (dostatek DPS) Naopak, čím tužší protivníci v poměru k DPS postavy, tím víc je AD užitečná.

Asocial
Wraith

Příspěvek od Asocial » 23.04.2014, 12:09 hod.

podle me AD moc uzitecny stat neni. Se single target dmg nepomuze vubec a na packy monster vetisnou neni potreba - umrou ryhle i bez ni ... mozna zajimavy stat pokud uz neni kam davat paragon, ale na gearu bych ho rozhodne nehledal ....
Kdo jsi bez miny, hoď kamenem
D3 Armory - WoW Armory

Odpovědět

Zpět na „Hardcore“