Před patchem 2.1 bylo v RoS variant buildu opravdu hodně a byly všechny +- stejně dobré, opravdu to bylo podle chuti a co vás baví,to mě přilákalo se do wizzarda pustit tak, že ostatní klasy prakticky ignoruju, takže jejich možnosti a buildy vubec nejsem schopný porovnat.
Blizz tvrdil, že stojí o variabilitu buildů, ale jako už mockrát mám při sledování jejich práce pocit, že hlava něco myslí a říká ,ale ruce i nohy dělají úplně něco jiného. Všechny změny v 2.1 posílily jediný element, a to fire, který už před patchem byl díky dobrým itemům velmi oblíbený, ale neřekl bych dominatní. Předělali některé dobré kouzla- jak kdyby jich už bylo malo - na fire, neskutečně boostli FB set, který k tomu ještě nabizí výbornou pasivku, takže jenom potrhuje důležitost jít FB, totalní destrukce a ješte k tomu vyšší ochrana, to je špatně, totalní disbalanc, stejně jako nevyváženost v tom, jak moc padá. Není problém najít 3krát celý FB set za 150hodin hraní, ale najít i jeden jediný item co umožní hrat např nejakou alternativu - která je samozřejmě i tak horší,ale aspon zajímavá - je super těžký úkol a dílo spíš nahody, jak komu padne. Frostburny sem ještě v ROS neviděl, TaT to samé a to jsme utratil 20K BS za ruky, rimerheart mi padl před patchem jednou a tech opravdu vzácnych je hromada, ale nepadají, přitom v porovaní s FB je vše item druhého sledu. Sety měly nabízet mimořadnou sílu, což je O.K, ale neměly to být ty první věci do který svou postavu budete oblíkat, jak je to ted
Pokud má být FB set OP, měl být zaroven k tomu adekvátně složitý ho získat, to by samo o sobě vedlo k tomu, že jiné buildy by vznikaly a hrály se, protože by hold nemohlo 90% wizu jít FB a tudiž hrálo něco jiného. Mohlo by se pak stát, že i hráči, co hrají relativně dost, např jak já, cca 2hod denně, že prostě FB nezískají ani po měsíci a někteří pak budou řvát, jak je to unfair a já nevím co, ale to je přece úplně jedno, že nebudu mít tu nejlepší výbavu, aspon toho v progresu a vylepšování postavy vyzkouším mnohem více, a nolifeři vždy budou v progresu nejdále, nehledě na drop rates.
Light a jiných wizzum držím palce, ale jak jednou zkusíte Firebird ...