Nápadů jsem měl plno, některých dobrých více, některých méně. A některé jsem odložil na datadisk (např. úprava skillů tak, aby každý stál za investici 20 bodů, nebo třeba návaznost skillů na základní atributy - str, dex, ene). Práce na modu tedy nekončí, nicméně základ je již hotový a jedná se o plnohodnotný mod, který je určen pro všechny, a zároveň finální pro ty, kteří nejsou zvědaví na moje hrátky se skilly

O čem vlastně tento mod je? Jednoduše - dokázat, že Diablo 2 není mrtvá hra. Je to legenda, která si zaslouží naši pozornost nyní i za pár (desítek) let

Tento mod rozvíjí nenásilně Diablo takové, jaké je. Nejedná se o předimenzovaný mod, který z Diabla udělá úplně jinou hru. Právě naopak - rozvíjí její základní aspekty, využívá toho, co je ve hře již vytvořené. Neměnil jsem skilly (jen opravil např. auru Sanctuary), nevytvářel jsem nové runy, runová slova, unikáty, sety. Místo toho jsem vytvářel nové craftící recepty, nová monstra, nové lokace, nové úkoly, nové kvality gemů, gemwords a mnoho dalšího. End-game vybavení je víceméně stejné jako ve vanille. Celkově je mod temnější a těžší, nabízí více výzev a možností, co dělat a kam chodit ve hře. Hlavní důraz je kladen na hratelnost, i když i atmosféra dělá své (podle testerů nápadně připomíná Diablo 1).
Důležitá je i má cílová skupina - veteráni. A to jednoznačně. Lidé, kteří mají D2 celé projité křížem krážem a hledají nové výzvy, nebo jen chtějí zkusit něco nového. Ale zároveň nic tak nového, že to z Diabla udělá úplně jinou hru.
Instalace modu je jednoduchá, nehledejte v tom žádné složitosti. Stáhněte a naistalujte D2SE Modmanager. Nebojte, základní hru to nijak neovlivní, ani vám to nevymaže staré postavy. Mod stáhněte a rozbalte, složku 'IsAlive' zkopírujte do složky 'MODS' ve vašem Diablo 2 adresáři. Spusťte D2SE a vyberte mod IsAlive (známé logo např. z mého podpisu). A je to

Na závěr bych rád poděkoval všem, kteří se o mod aktivně zajímali, testovali, měli cenné komentáře a rady, či jen tak z dálky pozorovali vývoj. Pokud mám vyjmenovávat (z české komunity), pak mám na mysli lidi jako Attia (moc děkuji za velkou podporu), Wixxia (kamarádka, můj nej tester), Tordah (kolega moder, děkuji za pomoc), Fraxinus (herní teorie + překlad skillů a vše kolem nich, to hodně pomohlo, děkuji), Joko (testování v počátcích, provizorní logo), saesa (taktéž kolega moder a jiné formy podpory, děkuji), hami, kolij, raisen, Marast, Asman, DeathHero, ihatemylifep, bubavanek, bunneyx, Dark_Deamon, Fingolfinjas, Javurek, Welwet, Azure, Thudor... snad jsem na nikoho nezapomněl

Bez dalšího prodlužování, stahujte mod z mého podpisu a hraní si pořádně užijte

Jo, a hru na HC nedoporučuji