Rychlost zbraní

Vše o předmětech a craftování
Odpovědět
ORION
Quill Rat
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:ORION#2204
Rychlost zbraní

Příspěvek od ORION » 23.05.2012, 23:06 hod.

Ahoj,

měl bych jeden dotaz, asi je až příliž triviálí, ale mě se to nezdá :-)... Když mám 2H zbran, tak má attacks per second 0,90 a každá 1H má snad více jak 1,0... i dagger co mám má 1,50 a nikde jsem neviděl po 1... Ale z logického hlediska nemůže být 2H rychlejší jako 1H ne? :-) Díky za odpověd.

PS: jestli to je moc debilní dotaz, tak mě šetřte :-D.

PeeDee
Quill Rat
BattleTag:peedee#2683

Re: Rychlost zbraní

Příspěvek od PeeDee » 24.05.2012, 00:42 hod.

No ono to je správne, zrejme to chápeš tak, že za aký čas v sekundách budeš útočiť znova (akýsi cooldown na attack???)...
avšak tie čísla znamenajú, koľko útokov dokážeš uskutočniť za jednu sekundu (:
Takže čím vyššie tým lepšie (:

Reitak
Gorebelly
BattleTag:Reitak#2702
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Reitak » 24.05.2012, 07:35 hod.

1.0 speed znamena, ze seknes s tou zbranou 1x za sekundu
2.0 seknes bac, bac za sekundu

Ono zas nie vzdy, co je pomale je horsie, zalezi na DMG, preto ti to prepocitava na DPS, co je vypocet damage a rychlosti utoku.

Napr. ked mas vysledny dmg s pomalou 2h zbranou a rychlymi 1h zbranami ten isty, povedzme 100dps tak mozno niektori nevidia rozdiel.

Ale ten efekt, ucinost budes vidiet, ked sa okolo teba okoti x nepriatelov a je lepsie mat rychlejsiu zbran, ako hrat s pomalou.

marian_r
Doom Knight
BattleTag:iAmTehLaw#2891

Příspěvek od marian_r » 24.05.2012, 11:43 hod.

casperdeluxe
Gorebelly
BattleTag:casperdeluxe#2494

Příspěvek od casperdeluxe » 31.05.2012, 13:22 hod.

marian_r píše:Piaty krát...

http://www.youtube.com/watch?v=AEyiezB8Mpw
Moc neovládám angličtinu. Mohl by tam někdo udělat titulky? Nebo to zpracovat do nějaké formy jak se to vlastně všechno počítá?

Commik
Quill Rat
BattleTag:Commik#2250

Příspěvek od Commik » 04.06.2012, 06:23 hod.

Nechcem zakladať novy príspevok, a myslím že sa to hodí práve sem. Chcel by som sa opýtať ako je to s rýchlosťou zbrane pre každý typ charakteru zvlášť. Myslím to tak či napr. wizard bojuje rýchlejšie s paličkami, alebo barbar zase zo sekerami a pod? V D2 to tak fungovalo ale v popise každej zbrane to bolo napísané, tu však nič také nie je.

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 04.06.2012, 06:35 hod.

Commik píše:Nechcem zakladať novy príspevok, a myslím že sa to hodí práve sem. Chcel by som sa opýtať ako je to s rýchlosťou zbrane pre každý typ charakteru zvlášť. Myslím to tak či napr. wizard bojuje rýchlejšie s paličkami, alebo barbar zase zo sekerami a pod? V D2 to tak fungovalo ale v popise každej zbrane to bolo napísané, tu však nič také nie je.
kazdy skill, ktory nema cooldown je zavisly na attack speede. je jasne, ze cim vacsi tym lepsie. mas naprklad mec s damageom 11-20 a attack speed 1,2 za sekundu do znamena ze vysledny DPS je ((11+20)/2)*1,2. Samozrejme DPS je stredna hodnota, ked da zbran maximalny damage bude aj dps vyssie.

Commik
Quill Rat
BattleTag:Commik#2250

Příspěvek od Commik » 04.06.2012, 07:06 hod.

Tomu rozumiem že rýchlosť zbrane je dôležitá, pre každý typ char. v závislosti ku skillu.
Myslel som skôr niečo také napr:
Obojručná palica bude mať pre wizarda rýchlosť 1.5 pre Barbara 1, monka 1.3 a pod. Ide mi o klasifikáciu zbraní, pretože zatiaľ sa mi to javí že každý môže nosiť takmer všetko bez rozmyslu. Už som videl úplné brutality v nosení vecí ako wizarda s kladivom a pod.
Naposledy upravil(a) Commik dne 04.06.2012, 07:12 hod., celkem upraveno 1 x.

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 04.06.2012, 07:12 hod.

Commik píše:Tomu rozumiem že rýchlosť zbrane je dôležitá, pre každý tip char. v závislosti ku skillu.
Myslel som skôr niečo také napr:
Obojručná palica bude mať pre wizarda rýchlosť 1.5 pre Barbara 1, monka 1.3 a pod. Ide mi o klasifikáciu zbraní, pretože zatiaľ sa mi to javí že každý môže nosiť takmer všetko bez rozmyslu. Už som videl úplné brutality v nosení vecí ako wizarda s kladivom a pod.
no ano pokial nie je zbran primarne urcena len pre urcity charakter moze ju nosit kazdy, co je dobre, kedze sila skillov je zavisla na zbraniach a obleceni. cize aj wizzard moze mat obojrucne kladivo s damageom 1000. Attack speed je vzdy pri kazdom type zbrani rovnaky pokial nie je zmeneny +% attack speed.

kojot
Zhar the Mad
BattleTag:TruE#2982

Příspěvek od kojot » 04.06.2012, 07:16 hod.

Žádnej rozdíl tam není. Každá zbraň má nějakou rychlost. A te se vztahuje na všechny chary.
Obrázek

lordmystic
Quill Rat

Příspěvek od lordmystic » 04.06.2012, 12:59 hod.

a nevíte jak poznám rychlost útoku když má dvě kuše? je lepší dvě slabší kuše nebo silnější luk? jak se to nechá poznat? díky za info.
http://shadowork.net
*lordmystic (europe.battle.net) SCNL

Last_Elf
Quill Rat

Příspěvek od Last_Elf » 05.06.2012, 12:07 hod.

Mám takový dotaz:
když mám zbraň, která mí schopnost +15% attack speed, je to rovnou započítané v DPS zbraně, nebo ne? Jinými slovy, když mám zbraň XXX DPS, tak informace, že to má +15% atsp je nadbytečná, nebo není? Díky za odpověď.

Samariel
Fallen Shaman

Příspěvek od Samariel » 05.06.2012, 13:03 hod.

AS neni ve vysledném DPS zbrane zapocitano takze mnohdy zbran s mensim DPS ti pak v ruce udela treba i vetsi DMG prave kvuli tomu ze ma dodatecne AS jednou sem se takhle spalil kdyz sem nakupoval v aukci...

Last_Elf
Quill Rat

Příspěvek od Last_Elf » 09.06.2012, 19:52 hod.

Nechci zakládat nové vlákno, ale koupil jsem si setové kalhoty, které mají AS +14%, ale když si je nasadím, tak se mi nezvýší attacks per second ani DPS. Nevíte někdo, v čem je problém?

EDIT: tak jsem ještě hledal a prý je na nich bug, takže jsem utratil 3/4M a ono to nefunguje :( Snad to brzo opraví.

Reitak
Gorebelly
BattleTag:Reitak#2702
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Reitak » 15.06.2012, 09:54 hod.

Hodim to sem

Ked ma zbran v popise increase attack speed, pridava ten speed len k tej zbrani, alebo pripadne k dual wield, cize aj k druhej zbrani? Alebo sa to navysi k celkovemu DPS? Viem, ze fist ma 1.50, tu vidim navysenie.

Obrázek

plechi
Wraith
BattleTag:Plechi#2633

Příspěvek od plechi » 15.06.2012, 13:33 hod.

Samariel píše:AS neni ve vysledném DPS zbrane zapocitano takze mnohdy zbran s mensim DPS ti pak v ruce udela treba i vetsi DMG prave kvuli tomu ze ma dodatecne AS jednou sem se takhle spalil kdyz sem nakupoval v aukci...
Toto není pravda, každá zbraň má daný základní AS (Fist weapon např. 1,4). Tento základní AS je násoben případným IAS na zbrani (např. 16%) a výsledek je zobrazen u zbraně jako Attacks per Second (1,62). Tímto se pak násobí průměr dolní a horní hranice damage zbraně a vyjde DPS zbraně, který ty vidíš.
Monk 60lvl - soloed inferno
Plechi#2633 - D3 profile

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 15.06.2012, 13:46 hod.

Problém může být, že na AS maj vliv dva staty:
Increased Attack Speed by x% - měla by zvyšovat attack speed přímo na zbrani (fista z 1,4 na 1,5 např.) ale nemá vliv na zbraň v druhé ruce, ovlivňuje pouze item na kterém tento stat je.
Attack Speed Increased by x% - se objevuje na ostatních itemech a zvyšuje rychlost všeobecně, tzn. pokud máte dualwield tak zvyšuje rychlost obou zbraní.

Nezdá se mi to jako nejšťastnější řešení, ale svojí logiku to má.

plechi
Wraith
BattleTag:Plechi#2633

Příspěvek od plechi » 15.06.2012, 13:56 hod.

Quetak píše:Problém může být, že na AS maj vliv dva staty:
Increased Attack Speed by x% - měla by zvyšovat attack speed přímo na zbrani (fista z 1,4 na 1,5 např.) ale nemá vliv na zbraň v druhé ruce, ovlivňuje pouze item na kterém tento stat je.
Attack Speed Increased by x% - se objevuje na ostatních itemech a zvyšuje rychlost všeobecně, tzn. pokud máte dualwield tak zvyšuje rychlost obou zbraní.

Nezdá se mi to jako nejšťastnější řešení, ale svojí logiku to má.
Je to přesně jak píšeš, logiku to má a je to hlavně intuitivní.

Já jsem hlavně reagoval na tvrzení, že "IAS neni ve vysledném DPS zbrane zapocitano takze mnohdy zbran s mensim DPS ti pak v ruce udela treba i vetsi DMG prave kvuli tomu ze ma dodatecne IAS", což je blbost. Tam se promítnul asi jiný stat, např. STR/DEX/VIT
Monk 60lvl - soloed inferno
Plechi#2633 - D3 profile

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 15.06.2012, 14:01 hod.

plechi: Určitě souhlasím, že je to blbost.

Jedině, že by se nějakym "bugem" dostal ten stat co je na armorech na zbraň. Potom by pravděpodobně nebyl započítán do dps zbraně ihned, ale až po nasazení.

Odpovědět

Zpět na „Předměty“