Chloe - Crusader RoS(closed beta)

Javurek
Warlord
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Chloe - Crusader RoS(closed beta)

Příspěvek od Javurek » 13.12.2013, 21:53 hod.

Vzhledem k tomu, že jsem se díky Jamesovi dostal do bety RoS, bych se rád podělil s ostatními o zážitky z bety Reaper of Souls. Budu sem psát nejspíš v dobách výpadků nebo nedostupnosti hry :) . Předem upozorňuji že tu budou spoilery, takže kdo si nechce kazit prožitek z RoS a nechce nic vedět, tak ať raději dál nečte.

Rozhodl jsem se prozatím nic z evropy nekopírovat, takže jsem začal úplně od nuly Crusaderku Chloe, bez goldů, žádnej paragon, prostě nic abych si vyzkoušel jak se hra zlepšila z pohledu selfound. V tomhle tématu si ještě rezervuji další 3 příspěvky, jeden na otázky a odpovědi, takže se ptejte na cokoliv, jen se snažte se ptát na věci z pohledu progresu kde momentálně jsem.

Javurek
Warlord

Re: Chloe - Crusader RoS(closed beta)

Po radostném přečtení E-mailu s klíčem k betě (který jsem nejdřív považoval za spam/fake) jsem se rovnou vydal spustit RoS, které jsem měl naštěstí stažené ze včerejších pokusů s PTR. Hned po naběhnutí přihlášení se nyní objevuje povzbuzující zpráva o probíhající cílené zátěži serverů, což bude po celý víkend. Prostě nejlepší vhodnej čas z pohledu hráče :evil: . Hned se mi ukázalo, že musím na připojení čekat ve frontě na místě č. 325, takže jsem si počkal 20 minut a ono nic, zaseklo se to na připojování, takhle to probíhalo ještě asi 3x, většinou na ještě luxusnějších pozicích č. 558 atd :) Poslední pokus jsem nechal viset na přihlašování dalších 20 minut i když to vypadalo že je to zase zaseklé. No, naštěstí nebylo a nakonec jsem se konečně dostal do hry.

Vytvořil jsem si Crusadera Chloe a rovnou vybral obtížnost č. 3 Expert, jsem přece žádná měkota :) Za crusadera se hraje poměrně dobře a schopnosti vypadají zajímavě. Mě se líbí hlavně z toho dovůdu, že má dost schopností zaměřených kolem štítu a blokování a vyhnutí se zásahům, což byl vždy v Diablu 2 styl, kterým jsem se snažil ubírat. Takže po Monkovi to bude asi moje druhá oblíbená postava.

Hra na obtížnost Expert mi chvílemi přišla docela těžká, dokonce se mi podařilo i třikrát umřít. Rozhodně jsem si víc schovával Health globy a snažil se šetřit lahvičkami, které moc nepadaly. Lahvičky se sbírají automaticky jako zlato, což se hodí. Při boji také nejde měnit skilly, což je opět mírné ztížení hry. Když máte blbou sestavu skillů, musíte nepřátele dodělat s tím co máte nebo útéct do jiné lokace či města. Nevím jak je to na ostatních obtížnostech, ale na EXPERT mi přišli boje se speciály dost tuhé. Objevovali se ve skupinkách i po 5 a mají fakt hodně HP. Někdy mi ale přišlo až nefér když po tuhém boji vypadla jedna nebo 2 magické věci. Není to ale pravidlo, i pár rare padlo.

V lokaci před cryptami vypadla z mobů Demonic esence, NM(dříve) craftovací materiál a také nový materiál, který získáte po rozložení bílých předmětů u kováře. Předmětů obecně padá daleko méně, trošku mě mrzí že z drtivé většiny objektů, jako jsou těla, urny a podobně, nic nevypadne, ale jsem zatím na začátku, takže se uvidí jak to bude dál. Při příchodu mě překvapila celkem velká hustota kostlivců, lučistníků a summonerů což je v téhle lokaci novinka. Prozatím jsem skončil na levelu 16 a jsem někde ve druhém patře dungeonu se skeleton Kingem. pak mě to kicklo, kvůli nějaké udržbě, ale vypadá to, že se zase může hrát, takže pokračování příště :D

část 2.
Vzhledem k tomu, že včera jsem byl na Diablo sraze, který stál za to, jsem se k hraní se moc nedostal ale přece jen jsem něco málo odehrál. Po Skeleton Kingovi jsem si snížil obtížnost na HARD, protože trochu přituhovalo a souboje s elitkami začínali být zdlouhavější. Prakticky 90% rare věcí co padlo bylo na mou postavu a skoro každá byla malý upgrade. V dungeonu s pavouky mi padla první legendární věc, bohužel však plánek na Daibo :). Nicméně moje radost byla o to větší, když kousek dále padla Legendární dvouruční sekera The Executioner. Sice jsem nikdy dvouruční zbraně, které byly pomalé, moc nepoužíval, ale tentokrát jsem udělal vyjímku a nahodil pasivku, která dovoluje používat obouruční zbraně v jedné ruce. Sice tam je penalizace 10% na rychlost pohybu, ale nalezená sekera měla +11% k pohybu, takže se to vyrovnalo. navíc jsem používal Slash s runou Zeal, takže útok tak pomalý nebyl. Na obrázku můžete vidět jak velký upgrade pro mě tato legendárka znamenala a tak jsem se rozhodl si přehodit obtížnost zpět na Expert. Je k tomu potřeba opustit hru, přímo ve hře lze obtížnost vždy jen snižovat.

Postupně jsem prošel vše co se dalo až jsem se dostal k Butcherovi. Jedniná věc stojící za zmínku je, že z takových těch hořících výklenků vyléza více zombies. Nevím zda to je obtížností nebo změnou přímo v RoS. Také se mi zdálo že u Butchera hořela podlaha více a častějí než obvykle. Opět to nejšpíš bylo obtížností. Butcher dropl legendární Two Handed Sword Faithul Memory, který znamenal +upgrade poškození přes 39%, takže jsem ho hned nasadil. Obecně co jsem zatím viděl elitky, tak kolikrát se vyskytuje 1 speciál +jiný druh jeho minionů což je novinka. I přes Experta jsem si druhý akt dával celkem v pohodě,našel jsem i další Legerndární plánek Umbral Oath, tentokrát pro změnu na ceremonial knife pro Witch Doctora. V jednom z Dungeonů jsem také z bednynašel Legendární Shoulders Barter Town Pads, které by se určitě hodili hlavně HC postavám, protože při kouzlení Town portálu redukují poškození o 50%.

Včerejší hraní jsem zakončil Magdou. Očekával jsem klasicky nudný boj jako vždy. Byl jsem ale příjemně překvapen. No možná i nepříjemně, protože se mi u ní překvapivě padařilo umřít. Boj s ní je nyní mnohem akčnější, to že by měla štít jsem viděl snad jen 1x. navíc se při bojí s ní vyvolávají takoví ti otravní měniči jak buší holemi do země a pak se promění v mnohem horší potvory. Monstra co zase vyvolává přímo Magda, byla Frozen a Molten. Viděl jsem určitě exploze, ale nedokážu s jistotou říct, jestli byla od nich i ohnivá podlaha. Ješte bych na závěr dodal, že i přes to, že padá obecně méně věcí, tak se všechny zužitkují, protože kovář rozkládá úplně všechny itemy, včetně bílých.

část 3.
Tak jsem zase odehrál celkem velký kus. Postupně jsem procházel Act 2 a z jedněch zmyjí mi vypadla další obouruční zbraň a to Boneshatter. Upgrade to pro mě ale nebyl, tak šel na pomocnici. Nedlouho poté si mě do přátel konečně přidal Venom a hned jsem vyzkoušel funkci Klany/komunity a přidal si ho. Po kliknutí na klany je vidět celková historie klanu, kdo co našel, jaký obdržel achievment a podobně. V pozdější fázi Actu 2 začalo opět přituhovat a poté co mi uteklo několik goblinů, jsem se rozhodl opět přehodit obtížnost na HARD. Až do Beliala už se nestalo nic zajímavého a z něj pak vypadl legendární štít pro Crusadera.

V aktu 3 se vyskytuje už nový mystic, ale dá se s ním jen pokecat, takže jsem se vrhnul do vybíjení monster. Na mostíku s elitkou mi vypadl Legendární craftovací materiál, zatím jsem však pro něj nenašel využítí. Pak delší dobu nic, až v ledové jeskyni vypadl další legendární štít pro Crusadera. Opět bez jména, je vidět, že hra je ještě opravdu v ranném stádiu bety i když je velmi dobře hratelná. Ve stejné jeskyni jsem také narazil na Cursed chest. Tyto truhly jsou takové mini eventy skládající se z několika vln nebo určitého počtu monster co musí hráč zlikvidovat. A podle toho, jak byl úspěšný, pak vypadá drop z této truhly. Mě se zatím bohužel nepodařilo ani jednu dát na 100% a to jsem už celkem narazil na 4. Další nález byl cestou k Siege breakerovi a to Legendární
Goldwrap, který navyšuje obranu podle nalezeného zlata.

Samotný boj se Siegebreakerem je akčnější, protože se ho účastní i Democ Hell Bearer, které na vás vyhazují další potvory. Žádná další legendárka se cestou k Azmodanovi už nekonala. Za zmínku stojí Elitka v podobě Treasure goblina, který byl tak 3x větší jak klasický goblin :) Boj s Azmodanem je také předělán, už nedělá takové ty louže všude možně, ale objevili se za ním a pomalu se přibližují dopředu k hráči. Nevím však jak to vypadá pokud je boj delší, protože jsem ho zabil celkem rychle. Také daleko rychleji Azmodan vyvolává brány, kudy přichází další monstra. Po boji z něj vypadly Legendární Nemesis Bracers s velmi zajímavou schopností a tou je, že pokaždé když, je aktivována Shrine, objeví se elitka s miniony. A připadá mi, že je to snad vždy ta nejhorší, jaká v té lokaci může být :D

Čtvrtý akt začíná klasicky bojem s Iskatu, ten je však nyní mohem tužší protivník a měl jsem co dělat abych ho zabil. Další větší boss Rakanoth mi přišel o dost lehčí než Iskatu a dokonce z něj dropl legendární Amulet The Ess of Johan, který k postavě přitahuje monstra. K mému blessed hammer jsem tuto vlastnost velmi ocenil, alespoň nemusím monstra nahánět na kladiva ale přitáhnu si je k sobě. Na konci čtvrtého aktu z Diabla vypadl další Legendární Amulet Rakoff's Glass of Life, který se mi však vůbec nehodil.

Konečně jsem se dočkal nového Aktu 5. Začátek je trošku nestandartní, protože se nezačíná hned ve městě ale prochází se přes pár lokací s finálním bojem s jednou vyšší elitou.

Pokračování příště.

xxx

Javurek
Warlord

Rezervováno

Javurek
Warlord

Otázky a odpovědi

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 13.12.2013, 22:15 hod.

Přidal jsem první malé povídání :)

ZOMB
Warlord
BattleTag:zomb#2334

Příspěvek od ZOMB » 13.12.2013, 22:35 hod.

Jsem zvědavý, jak daleko se dostaneš... resp. jak dlouho u toho vydržíš :D

Přeju příjemné hraní ;)

btw. Pak můžeš porovnat D2 Is Alive vs D3 RoS :D :D :D
Fanoušek, hráč a modder hry Diablo 2
Obrázek

Venom
Redaktor DiabloFans.cz
BattleTag:Venom#21979

Příspěvek od Venom » 14.12.2013, 19:05 hod.

Som taktiež v bete RoS, rozohral som crusadera pekne od začiatku, obtiažnosť Normal, zatiaľ som dosiahol level 30, momentálne screenujem nejaké obrázky, konkrétne obrázky skillov o ktorých tu bola reč a pridávam ich na web postupne ako sa mi odomykajú, takže zanedlho by sme mali mať spustenú sekciu o crusaderovi ako postave. Stabilne a isto putujem do 5. aktu, kde budem postupovať už pomalšie aby som sa mohol zamerať na rôzne udalosti, eventy, logy atď. Crusader, ako som zistil je skvelá postava, vynikajúci tank, jeho skilly hlavne z vetvy Conviction sú skrátka nářez :D najmä Falling Sword a Akarats Champion. Po dohraní celej obtiažnosti plánujem asi napísať podobné dojmy z hrania ako nedávno James, takže asi tak. :)

PS: Javurek, dúfam že nevadí že som ti to sem postol ;)
Obrázek
Redaktor webu
http://www.diablofans.cz
Obrázek

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 15.12.2013, 10:38 hod.

Tak jsem dopsal část 2. do druhého příspěvku, jinak se můžete ptát na cokoliv, pokud teda nějaké otázky máte :)

Venome je to v pohodě, hlavně si mě přidej ve hře :)

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 15.12.2013, 21:13 hod.

Přidána další 3. část zbytek actu 5 až úplný začátek actu 5. Fotit moc prostředí nebudu, protože to hraju s horším rozlišením, enchci zbytečně zatěžovat můj PC :), Ale pokud by byl vyžádán nějaký obrázek jak co vypadá, není problém a vyfotím.

skyrim1988
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Strecha#2293

Příspěvek od skyrim1988 » 15.12.2013, 21:43 hod.

Boha chci uz ten RoS :D Kazdopadne si cenim Javurka,ze se tu s nami deli o sve zazitky.Chci viiiic,pac hltam kazde slovo,ktere tu pisnes ;)

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 16.12.2013, 00:55 hod.

Super, už jsem myslel že to nikoho nezajímá :)

Dneska jsem šel act 5, je fakt dlouhej docela , a těch novej monster jsou fakt hromady, prostředí moc pěkné, musím to projít znovu vše pomalu, to bude psaní na dýl :D Akorát nevím zda to vše chcete popsat. Budou to masivní spoilery :)

skyrim1988
The Butcher

Příspěvek od skyrim1988 » 16.12.2013, 05:06 hod.

No bodejt,ze zajima ;) Nemysli si :) Snad to cte vic lidi.Ja kazdopadne ;) Pokud mas cas a chut,tak at jsou treba ty nejmasivnejsi :D Tesim se na dalsi casti a legendy...

Zdar a silu

tomisco
Doom Knight
BattleTag:tomisco#2845

Příspěvek od tomisco » 16.12.2013, 06:47 hod.

Dobrá práce, Javůrku. S chutí si přečtu další části. :) Spoilery mi nevadí. Stejně skoro všichni koukáme na streamy.

Fru-fru
The Butcher
BattleTag:Frufran#2167

Příspěvek od Fru-fru » 16.12.2013, 07:31 hod.

Zajímá a moc. Víc info prosím. Děkuji za pěkné čtení a těším se na pokračování

Odesláno z mého HTC Desire HD A9191 pomocí Tapatalk 2
Crome,nikdo si nebude pamatovat, jestli jsme byli dobří či zlí.Jediné na čem záleží je,že dva stáli proti řadě nepřátel!Splň mi tedy přání-dopřej mi pomstu!A jestli neposloucháš,táhni do horoucích pekel!
Obrázek

pavlas
Doom Knight
BattleTag:Pavko#2573

Příspěvek od pavlas » 16.12.2013, 07:37 hod.

Pěkná práce, taky uvítám víc a víc informací, jsem rád, že se tomu někdo tak intenzivně věnuje a předává, nám non-beta testerům, poznatky a zkušenosti :) Má to jednu vadu... Nadšení a těšení roste raketově nahoru... :D

hulkxxxl
Ancient
BattleTag:Hulkxxxl#2541

Příspěvek od hulkxxxl » 16.12.2013, 07:54 hod.

díky za postřehy z hraní určitě pokračuj v hraní a psaní, nejsem mezi šťastlivcema co mají betu tak nám ostatním zbejvá jen hraní PTR, což je takovej poloviční odvar z RoS
Obrázek Obrázek

Venom
Redaktor DiabloFans.cz
BattleTag:Venom#21979

Příspěvek od Venom » 16.12.2013, 15:13 hod.

Javurek, ide ti, resp. máš k dispozícii betu v menu v Battle.net aplikácii? Vyzerá to na strašný bordel na EU serveroch zo strany Blizzadu, ja tam mám pri Diable III len na výber PTR-ko a Diablo III Live server.
Obrázek
Redaktor webu
http://www.diablofans.cz
Obrázek

Lemurman
Zhar the Mad
BattleTag:Lemurman #2764

Příspěvek od Lemurman » 16.12.2013, 15:50 hod.

mám otázku: čím je nahrazenej LS na barbarovejch opascích?
hádám že Life per Fury spent, ale nejsem si jistej
Obrázek

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 16.12.2013, 17:22 hod.

Včera mi RoS zmizela, ale MPV na blizz stránkách říkal ať zkusím ten PTR a ono to zapne betu. Nevím ale jak je situace dnes.

Omlouvám se ale rychlost průchodu hrou teď trochu poleví, protože začal pracovní týden, takže práce+život a na D3 už není tolik času :)

skyrim1988
The Butcher

Příspěvek od skyrim1988 » 21.12.2013, 23:31 hod.

Zdar Javurku,
inspiroval jsi me a rozdavam vse co mam.Casem smazu i chary :) Jo a jinak planujes nas brzy obohatit o nejake info z bety :) ? Teda jestli mas cas a hrajes ;)

Odpovědět

Zpět na „Crusader“