Mě zase přijde lepší nenapsat vůbec, než napsat text o délce toaletního papíru, který stejně nikomu nepomůže. A hlavně. Stále se můžeme postupně dopracovat k tomu, co po nás, či na co se nás, druzí ptají...Asman píše:Mě to nedostatečné nepřijde, podle mě lepší, než nenapsat vůbec. Ale respektuji tvůj názor.
Můj "skromný" pohled na věc je následující.Rawmen píše:a) proč jsem tak slabý?
1. Máš nízkou hodnotu života. Nemůžeš se tedy divit, že ti udělované poškození ubírá tolik zdraví. Silně se nedoporučuje vstupovat na obtížnost HELL s méně jak 1000 životů. Tenhle problém jsem v začátcích míval také, než jsem se naučil, že do Vitality je opravdu potřeba investovat velké množství bodů.
2. Do Strength se investuje pouze tolik, kolik je potřeba na nošení těch nejtěžších věcí.
3. Ohledně dexterity. Pokud hodláš používat štít, je potřeba zvážit možnost jím blokovat. V případě, že chceš mít dobrou šanci na blok, je potřeba mít tolik dexterity, aby sis držel hodnotu na 75%.
4. Drtivá většina hráčů do Energy vůbec neinvestuje a raději hledají jiné způsoby jak si udržovat hladinu many v přijatelných hodnotách.
Máš nedostatečnou výbavu. A to i přesto, že se ti tvé poškození zdá dobré. Tvá aktuální výbava je dostačující tak maximálně na 1., 2. akt obtížnosti Nightmare. Rozhodně bych ti doporučil obměnit valnou část tvé výbavy.Rawmen píše:b) proč mě skoro vše trefí či zasáhne?
Nízká hladina života. Viz výše. Dále na tvé postavě postrádám něco, co by ti utržené poškození redukovalo. V prvním případě však nesmíš dovolit, aby jsi nějaké poškození vůbec dostával. To znamená pohybovat se až v druhé linii. Před sebou mít žoldnéře, který ti je zastaví. Nebo se snaž být pořád mobilní, k čemuž ti doporučuji hodně rychlé boty.Rawmen píše:c) když mě to zasáhne, proč mi to ubere tolik?
Jak už jsem psal v jednom ze svých předchozích postů. Pokud chceš nalézat lepší věci. Je tomu potřeba přizpůsobit i styl hraní. Inspiraci bys mohl nalézt v tématech věnujících se tzv. Magic Find.Rawmen píše:- a jinak se mi totálně zhoršili dropy, za celý 5. akt mi padly jen 2 runy (ort), byl jsem 3-4 na ACT bossovi a padli jen modré předměty a to ještě ke všemu zbraně, to jste mi tu někdo musel určitě přát
Když se ukáže, že hledáš informace sám, ale i přesto ti nebudou některé věci jasné, rád ti napíšu něco konkrétnějšího.
Pomocí telekineze můžeš monstra odhazovat, což je vlastně úplně to samé jako knockback. A nehledě na to jestli jsou nebo nejsou odhozené, dostaneš je zároveň i do hit recovery. Takže jde o taktickou záležitost, kterou ti na praktickém příkladu popsala Raisen.Rawmen píše:Aha tak ještě něco, kdyby měl někdo náladu odpověď:
1) k čemu je dobrá telekinese, kromě sbírání věcí? Někde jsem četl, že pomáhá Mercovi, ale nedokážu si to vůbec představit. Jak to funguje?