Kdo zůstal a kdo nezůstal u D3?

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Odpovědět

Hlasování: Můj vztah k D3

Pořád hraju a jsem naprosto se vším spokojen, nejlepší hra všech dob!
37
17%
Pořád dokola hraju a sbírám předměty!
85
40%
Hraju ale je to jen o čekání na dalších patch.
36
17%
Nehraju je to jen o čekání na další patch.
15
7%
Občasně si zahraju ale nemám k D3 vztah.
18
8%
Nehraju to, je to jen o dropu, kde je RPG?
6
3%
Lituju peněz co jsem dal do D3!
15
7%

Celkem hlasů: 212

umiyaki
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Re: Kdo zůstal a kdo nezůstal u D3?

Příspěvek od umiyaki » 05.10.2012, 05:40 hod.

To, ze blizzard chtěl z D3 dojnou krávu chápu. Ale ze postavil tuto megafarmu na naprosto statickém prostředí, náhodný generátor map není žádný, ze během tech par měsíců prochází hra naprosto silenymi změnami a hromadou nerfu, ze nefunguje MF, všechny ty truhly a hromady kameni jsou k ničemu, protože v nich nic není... ze od začátku nedělal naprosto nic s boty, kteří likvidovali ekonomiku AH. Je mi líto, ale blizz na D3 kašle. Nový patch jen zamíchá stávající postavy do stávajících lokaci. Par změn skriptu a máme tu super, ultra změnu. Mohl udělat úplně nové bossy v nových arénách. Proč se tak neděje? To je jak vařit kafe ze 100 krát použitého logru a nyní ho dat jen 3 x vice. Stejně to bude zase jen týden a zájem rychle opadne.

Odesláno z Galaxy Nexus

Nekronaut
The Butcher
BattleTag:Nekronaut#2332

Příspěvek od Nekronaut » 05.10.2012, 06:15 hod.

Musím souhlasit s umiyakim. Ať za ty prachy z aukce aspoň něco dostaneme, tyhle patche jsou fakt hodně trapné a účelové, žádný skutečný progres. A jestli je drop dělaný na aukci, nebo aukce dělaná na drop je snad proboha jedno ne? :D

Rae
Quill Rat
Currenly, I'm playing:Diablo

Příspěvek od Rae » 05.10.2012, 07:29 hod.

Vysvetlete me nekdo prosim, proc lidi argumentujou, ze D2 bylo mnohem lepsi, ze ma nekdo barbara level 60+22 a uz ho hra nebavi. Co se delalo v D2 tak zabavnyho po dohrani hellu, ze to vsechny tak bavilo a D3 je nebavi???? To fakt nechapu, tady se nechodi zadny Baal runy, nebo Countess kvuli rune, kde 4 patra se jenom narychlo probehly, tady se chodi cely akty proboha a vyuziva se naplno ten herni svet. Navic si kazdej musi uvedomit ze tohle neni MMORPG aby u toho ztravil tisice hodin a porad bylo co delat....

lakai
Fallen Shaman

Příspěvek od lakai » 05.10.2012, 07:49 hod.

delosombres píše:Tvrzení, že drop je dělaný na aukci, je logický klam založený na záměně příčiny a důsledku. To AH je dělaný na nízký drop rate kluku, nízký drop rate byl v Diablu 2 vždy. To, že si byl zvyklý v end-game hře na nahackované a nadupované itemy (o čemž si ani nemusel vědět) na tomto faktu nic nemění. Kdyby itemy padaly jak na baťově páse, tak by trade neměl žádný význam. Každý by si našel svoje itemy a diablovka bez tradu je poloviční diablovka.
Tak 1. Drop rate v D2 byl (obvzláště s alespoň trochu slušným MF) podstatně větší, už jenom to co padalo z bosů např., bavím se o drop rate kvalitních věcí samozdřejmě, na to si nemusel mít nic nahackované, hrál si vůbec D2? 2. "AH je dělaný na nízký drop rate" - jako nezlob se na mě,ale to je tak trochu blbost ne? Drop rate je přizpůsoben aukci, tedy se snahou, aby se aukce nepřeplňovala superkvalitními věcmi za babku, proto je DR tak nízký. 3. "diablovka bez tradu. je polovični..." - naprostá blbost, to se dá říct možna tak o MMORPG

Model
Fallen Shaman
BattleTag:Model#2654

Příspěvek od Model » 05.10.2012, 07:50 hod.

Rae píše:Vysvetlete me nekdo prosim, proc lidi argumentujou, ze D2 bylo mnohem lepsi, ze ma nekdo barbara level 60+22 a uz ho hra nebavi. Co se delalo v D2 tak zabavnyho po dohrani hellu, ze to vsechny tak bavilo a D3 je nebavi???? To fakt nechapu, tady se nechodi zadny Baal runy, nebo Countess kvuli rune, kde 4 patra se jenom narychlo probehly, tady se chodi cely akty proboha a vyuziva se naplno ten herni svet. Navic si kazdej musi uvedomit ze tohle neni MMORPG aby u toho ztravil tisice hodin a porad bylo co delat....
Souhlasím. Jestli vás D3 nebaví, tak si běžte na D2 nebo jiné hry a netrollujte tady... jsou tu stále lidi, které to pořád baví a hrajou to a hrát budou už jen kvůli tomu že to nese název Diablo >:D

Baglik
Gorebelly
BattleTag:baglik#2817

Příspěvek od Baglik » 05.10.2012, 07:52 hod.

Nemyslím že blizz na hru kašle, neustále si stěžujete jak je hra jednoduchá tak bude přidán MP, jsem zvědav kolik hráčů bude dávat MP 10, že se nerfujou některé skilly je v pořádku, není přece možné aby třeba barbar s výbavou za pár šupů pobíhal po mapě a dával vše s prstem v nose., že dropy za nic nestojí a dobrou výbavu seženeš jen v AH? Já taky samozřejmě občas používám AH od toho to tam je, ale v posledních dnech a týdnech si na drop rozhodně nemůžu stěžovat je to jen o trpělivosti a štěstí.

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 05.10.2012, 08:02 hod.

delosombres píše:nízký drop rate byl v Diablu 2 vždy.
Tak tady si trochu ustřelil, se 400mf ti najdu za den v D2 tolik legendárek co nenajdeš v D3 za dva měsíce :D

Baglik
Gorebelly
BattleTag:baglik#2817

Příspěvek od Baglik » 05.10.2012, 08:39 hod.

Já myslím že o výši MF to tak úplně není, mě už 14 dní denně padá min 1 setovka či legendárka, předevčírem to byly hned 3 legendárky a to mám MF i s valorem 270 :)

Necituj predchozi prispevek - Kuki10

pns
Gorebelly

Příspěvek od pns » 05.10.2012, 08:44 hod.

delosombres píše:Tvrzení, že drop je dělaný na aukci, je logický klam založený na záměně příčiny a důsledku. To AH je dělaný na nízký drop rate kluku, nízký drop rate byl v Diablu 2 vždy. To, že si byl zvyklý v end-game hře na nahackované a nadupované itemy (o čemž si ani nemusel vědět) na tomto faktu nic nemění.
Model píše: a hrát budou už jen kvůli tomu že to nese název Diablo
tak tohle jsou perly, to by se melo nekam vytesat

Seip
Quill Rat
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Seip » 05.10.2012, 09:03 hod.

Taky přidám názor.
Hrál jsem SC bez aukce, za nějakých 500-600 hodin jsem se dostal do inferna do aktu IV a hra mě baví, stále nacházím lepší a lepší předměty, dlouhé boje, dost umírám, mám 60-tý level na všech postavách ale nenudil jsem se ani minutu.
Poslední týden hraju HC s aukcí, mám 55-tý level. Jsem na hellu v 1. aktu a výbavu (cca za 500.000 goldu a nemám na sobě předmět, který bych našel, všechno koupeno) mám skoro lepší než na SC ve IV. aktu na infernu. Díky výbavě není asi ani možné zemřít. Je to totálně o ničem, pouze o farmení pár goldů, abych si mohl koupit výbavu a byl víc "nesmrtelný".
Diablo 3 je super hra, ale nemůžu pochopit lidi, kteří používají aukci, podle mě jich to nemůže bavit. Ale každý jsme jiní a každý by si to měl hrát podle sebe tak, jak se mu to líbí, aby si to užil.
Jo a že nepadají legendárky? Však jsou to legendárky :D

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Příspěvek od Quetak » 05.10.2012, 09:07 hod.

Baglik píše: Já myslím že o výši MF to tak úplně není, mě už 14 dní denně padá min 1 setovka či legendárka, předevčírem to byly hned 3 legendárky a to mám MF i s valorem 270 :)
To máš pravdu, v D3 to o mf není, ale v D2 byl pekelnej rozdíl v dropu při 0 a 400mf.

HELLERcz
Diablo
BattleTag:HELLER#21462

Příspěvek od HELLERcz » 05.10.2012, 09:23 hod.

systém MF v d3 se mě taky nelíbí .. nicméně hraju furt dokola a doufám, že právě tam v sudu nebo tam za rohem něco bude :) a už tak mám nahráno s Barbem 740 hodin (i když je fakt, že jedeme ve 2 lidech sem tam .. :) )
Obrázek

Majky_majk
Doom Knight
BattleTag:MightyMike#2828

Příspěvek od Majky_majk » 05.10.2012, 12:48 hod.

Já s argumentem, že "jde hrát bez aukce" prostě nesouhlasim.

Nikdy jsem netvrdil, že D3 hrát bez aukce nejde, že nejde dohrát Inferno a cokoliv dalšího. Ale aukce je součástí hry a využívá jí drtivá většina hráčů. Nepoužít jí, je jako ve 3D střílečce dobrovolně nepoužívat třeba 1/2 zbraní.

Je to úplně stejný příklad, jako kdyby tu někdo řekl, že HC mód je úplně zbytečný. Každý přece může hrát SC a v případě smrti smazat svou postavu. Ano, samozřejmě to je pravda. Ale člověk pak přijde o srovnání s ostatníma hráčema, o ten nosnej prvek, proč vůbec lidi nekonečné hodiny chodí farmit.

BTW: já bych založil NA SC postavu i v případě, že by droprate byl stejný, jako v klasickém SC s aukcí. Pouze si myslim, že kdyby droprate byl několikanásobně zvýšený, ta hra by tím byla mnohem zajímavější.

BTW2: ano... kdyby tu byl NA SC, tak by určitě existoval nějaký černý trh mimo diablo s top itemama. Bylo by to ale jen malé % toho, jak tyhle kšefty jely v D2 a ani tam to nebylo něco závratně vysokého, co by bylo srovnatelné s AH v D3.

KarelZanosvodil
Quill Rat
BattleTag:např. Pepa#4687

Příspěvek od KarelZanosvodil » 05.10.2012, 15:11 hod.

Drakkari píše:lidi vy vůbec nevíte co znamená rpg, rpg nedefinuje ani fantasy, nedefinují to staty ani skilly.. boze muj boze muj

Hra na hrdiny je nejčastější nepřesný český překlad anglického pojmu Role playing game, známějšího pod zkratkou RPG. Přesnější, občas se vyskytující překlad, zní Rolové hry.
RPG je druh hry, kde hráči zaujímají role fiktivních postav (role-playing – hraní rolí), které si podle daných pravidel vytvoří a za které v samotné hře jednají. Někdy je používán výraz charaktery podle anglického character, nejpoužívanější český překlad je asi postava.
V jádru jsou tyto hry formou interaktivní zábavy založené na výpravnosti příběhu, který lze ovlivnit a na kterém lze mít svou fiktivní rolí autentický podíl a také možnost odnést si reálný zážitek, plynoucí z procesu transformace vlastní libovůle do fiktivní postavy herního světa. Hráč takový svět svou fiktivní rolí tedy odvíjí a na základě sobě vlastní libovůle do jisté míry spoluvytváří.
Svět sám a zákonitosti takového světa jsou obvykle definovány v pravidlech, která můžou být až velice komplikovaná a rozsáhlá a neustále dotvářená a rozšiřovaná. Nad světem RPG hry proto musí „bdít“ inteligentní prvek (člověk, počítačový program), který nemůže být omezen ničím jiným než pravidly a který dohlíží nad pohybem postav a jejich činy a dále rozhoduje (na základě zákonitostí definovaného univerzálního zákona nějakého světa) o následcích konkrétních činů vykonaných hráči. Takový mocný činitel je tedy jakýsi pán světa (game master – pán hry, dungeon master – pán jeskyně), který právě pohyb a dynamiku prostředí neustále dovytváří, usměrňuje a kontroluje a rovněž přejímá zodpovědnost za postavy, které do světa sám vkládá, jako protivníky nebo přátele hrdinům ovládanými hráči.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Hra_na_hrdiny ? :D

Podle mě tam chybí možnost zaškrtnutí občas si to zahraju. Já pařim třeba tak 2 hoďky tejdně když sem u kámoše, sám moc ne, to pařim D2 LoD. Každopádně teď po pár patchích mě to začalo trochu víc bavit. Dropli sme na mýho babu BK ring plus sem našel nějakej Legendary mace s dps 1000+ takže už to začíná mít grády i na inferno. I když sem to ze začátku hodně odsuzoval dám tomu eště čas a uvidíme co z toho vyleze až bude hra "complet". D2 LoD ale zatím stále vede.
Odesláno z mého počítačí pomocí prstů

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 05.10.2012, 19:18 hod.

Stop OT.
Prestante tu resit, co je RPG a co neni!
Tohle je trosku jine tema, diky.

thomas_
Wraith
BattleTag:HiddenKiller#2511

Příspěvek od thomas_ » 06.10.2012, 20:37 hod.

Upravil jsem anketu aby byla více diskutabilní a ne fašistická vůči D3. Teď si fakt nikdo nemůže stěžovat na odpovědi.

Tatotakto
Fallen Shaman
BattleTag:Tatotakto#2253

Příspěvek od Tatotakto » 06.10.2012, 20:52 hod.

:D toto je asi anketa patch 1.01

Kaslem Tvoju anketu ja uz som hlasoval pred upravou. Hlasovat budem mozno az po dalsej uprave :D
Thulle píše: Řekni nám kolik ti je. Protože takhle hodnotit titul může opravdu jen člověk, kterému je pod 15. My se tu snažíme ty tituly racionálně zhodnotit.
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Tato ... hero/67321

ZOMB
Warlord
BattleTag:zomb#2334

Příspěvek od ZOMB » 06.10.2012, 21:46 hod.

Konečně anketa, kde si můžu vybrat co mi vyhovuje... děkuju! ;)
Fanoušek, hráč a modder hry Diablo 2
Obrázek

sklb
Burning Soul

Příspěvek od sklb » 07.10.2012, 10:23 hod.

Quetak píše:
delosombres píše:nízký drop rate byl v Diablu 2 vždy.
Tak tady si trochu ustřelil, se 400mf ti najdu za den v D2 tolik legendárek co nenajdeš v D3 za dva měsíce :D
pockaj teraz si zase trosku prestrelil ty. Mi chces povedat, ze by si nasiel presne jednu legendarku?:P Imho za den najdes to co niekto za cely zivot nenajde v d3. 10-20 mefisto runov a topis sa
Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 07.10.2012, 10:38 hod.

Třeba já našel od vydání jen 1 set, legendárek mohlo být tak kolem 20, někdy jsem chodil s mf malým, někdy i přes 200. Z toto tak 2-3 legendárky měli nějakou cenu, ale rozhodně nic top. Za stejnej čas bych v Diablu nafarmil desítky top věcí a to bych ani nemusel mít na sobě nějakej top equip. Takže si myslím, že ani moc nepřestřelil.

Ano někdo možná řekně že kdybych chodil se 400 mf tak ybch toho našel víc, jenže to by tahle hra musela být o skillu hráče jako d2, aby člověk s takovým mf mohl farmit a nebyl mrtvej každej 5m sekund když nemá top věci.

Odpovědět

Zpět na „Obecně“