Hráč koupil legendární Diablo 3 zbraň za 187 tisíc korun

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Ryliah
Doom Knight
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Re: Hráč koupil legendární Diablo 3 zbraň za 187 tisíc korun

Příspěvek od Ryliah » 09.12.2012, 17:02 hod.

Tak tak. Ľudia vedia utratiť aj vačšie čiastky za somariny mimo hry. Podľa mna sú to tiež vyhodené peniaze ale určite nie je idiot. Keď na to má tak prečo nie. Každý má túžbu vlastniť niečo unikátne, naj, či už v hre alebo v RL. Tento človek si to doprial ;)
S4 Monk 1100+

Majky_majk
Doom Knight
BattleTag:MightyMike#2828

Příspěvek od Majky_majk » 09.12.2012, 18:20 hod.

Sorry... ale já osobně si taky myslim, že to je idiot. A není to nějaký projev závisti. Taky bych si jí mohl koupit, ač teda můj měsíční příjem není 3x téhle částky. Nicméně představa, že bych měl dát třeba 1/3 svého měsíčního příjmu (ačkoliuv je bohužel o dost nižší) za virtuální předmět, mi přijde naprosto nesmyslná.

A proč je to dle mého názoru idiot? Protože zbraň téhle třídy neovlivní nijak výrazně herní prožitek. Je to jen o tom, že bude mít něco nejlepšího ze hry. Přitom za 100 EUR (což bych nikdy nedal ani to) by měl zbraň, se kterou by se hra hrála subjektivně skoro stejně dobře (tedy sama - bez výzvy). A jediným důvodem pro takový nákup je snaha se ukázat před ostatníma...

Nicméně asi to je o životních preferencích. Za 14 dní (za dokonce nižší cenu) jedu na půl měsíce do karibiku, kde se budu potápět se zbylejma druhama žraloků, na které jsem neměl štěstí při jinejch cestách. Někdo třeba tohle může považovat za vyhozené peníze, ale faktem je, že za 1/200 ceny nelze pořídit zážitek, který by s tím byl porovnatelnej (tedy nelze se jet za 800,- Kč potápět na 14dní do podobné země, kde by člověk viděl podobné tvory). Ten rozdíl je tedy v tom, že ty peníze mají i nějaký jiný výstup, než jen snahu si zamachrovat.

GrOsO
Gorebelly
BattleTag:groso#1722

Příspěvek od GrOsO » 09.12.2012, 18:34 hod.

hej taktiez ludia co si kupuju drahe handry su asi idioti,.. to uz je kazdeho vec naco peniaze mine, su nato aby sa minali a je dobre ze sa posunu dalej do ekonomiky a nehniju na ucte

kupil si to pretoze moze , nevidim v tom ziadny problem
Obrázek

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 09.12.2012, 18:54 hod.

Tak kdyz si to asi koupil, tak mu to nechybi.....
Nekdo si koupi Skodovku, nekdo Ferrari...
A co, nikdo to neresi.
Kdyz na to ma, tak co.

Ryliah
Doom Knight

Příspěvek od Ryliah » 09.12.2012, 19:00 hod.

Majky_majk píše:Sorry... ale já osobně si taky myslim, že to je idiot. A není to nějaký projev závisti. Taky bych si jí mohl koupit, ač teda můj měsíční příjem není 3x téhle částky. Nicméně představa, že bych měl dát třeba 1/3 svého měsíčního příjmu (ačkoliuv je bohužel o dost nižší) za virtuální předmět, mi přijde naprosto nesmyslná.

A proč je to dle mého názoru idiot? Protože zbraň téhle třídy neovlivní nijak výrazně herní prožitek. Je to jen o tom, že bude mít něco nejlepšího ze hry. Přitom za 100 EUR (což bych nikdy nedal ani to) by měl zbraň, se kterou by se hra hrála subjektivně skoro stejně dobře (tedy sama - bez výzvy). A jediným důvodem pro takový nákup je snaha se ukázat před ostatníma...

Nicméně asi to je o životních preferencích. Za 14 dní (za dokonce nižší cenu) jedu na půl měsíce do karibiku, kde se budu potápět se zbylejma druhama žraloků, na které jsem neměl štěstí při jinejch cestách. Někdo třeba tohle může považovat za vyhozené peníze, ale faktem je, že za 1/200 ceny nelze pořídit zážitek, který by s tím byl porovnatelnej (tedy nelze se jet za 800,- Kč potápět na 14dní do podobné země, kde by člověk viděl podobné tvory). Ten rozdíl je tedy v tom, že ty peníze mají i nějaký jiný výstup, než jen snahu si zamachrovat.
Sám si si odpovedal, nejde o to že za 100€ mohol kúpiť zbraň s ktorou by mal podobný zážitok z hry ale ide o to že vlastní najlepší, zatiaľ jediný predmet v hre. A preto sa cena vyšplhala až do takých čiastok. Ľudia si kupujú drahé oblečenie, hodinky z limitovanej edície, drahé autá.. aj keď všetko by si mohli kúpiť možno trochu menej kvalitné ale za tisícinu tej ceny. Niekto potrebuje býť niečím možno "výnimočný" že vlastní niečo čo nikto iný nemá, to je proste ľudská psychika ;)
S4 Monk 1100+

Majky_majk
Doom Knight
BattleTag:MightyMike#2828

Příspěvek od Majky_majk » 09.12.2012, 20:26 hod.

Ano... ale stále říkáte to samé co já až na to, že vy ho nepokládáte za idiota :-).

Někdo si koupí Škodovku a někdo Ferrari, proč... protože může. Já na toho člověka s Ferrari nutně nepohlížim jako na snoba, protože Ferrari má jiné vlastnosti než ta Fabia. Jasně, i s Fábií RS se dá vyřádit, ale Ferrari to prostě neni. Nejde jen o to, že se tím člověk zařazuje do skupiny boháčů, ale kupuje si něco, co mu za ty peníze přináší vyšší hodnotu. Jestli nejdražší Ferrari Enzo stálo nové cca 30 mega, tak sice tam je určitě nějaký snobský prvek (samozřejmě nejen to - auto téhle třídy totiž neztrácí na hodnotě a spíše jí časem získává), ale realita je taková, že žádné jiné auto za 150.000,- Kč nemá srovnatelné vlastnosti.

U zbraně jako je tahle je ta situace trochu jiná. Tímhle nákupem si ten člověk koupil jen závist ostatních... nejde mluvit o tom, že by mu ten předmět přinesl do hry nějaký nový zážitek či feel. Jde jen o to vlastnit něco "nejlepšího" v rámci herní komunity.

Ať je mu přáno, ale pro mě to je dost idiotské plýtvání penězi... nechci tu kvákat něco ve stylu, že mohl ty peníze dát na charitu apod. Protože tyhle řeči nikam ve skutečnosti nevedou. I já bych nemusel cestovat a peníze dávat na charitu. Nemusel bych mít doma ani PC, mohl bych jezdit autobusem... atd. atd. Nikde to nekončí a jsou lidi, kteří to tak opravdu dělají. Ale kupovat něco, co člověku nepřináší žádnou přidanou hodnotu je podle mého názoru extrém, který překračuje všechny hranice.

Proto jsem toho člověka nazval idiotem... a řekl bych mu to klidně i do očí ;-).

Ryliah
Doom Knight

Příspěvek od Ryliah » 09.12.2012, 20:43 hod.

Chápem čo tým myslíš a beriem, každý može mať svoj názor ale na druhej strane nemožeš hovoriť za dotyčného, nepoznáš ho a nevieš dovod prečo to kúpil za toľko. Či už pre nejaký zážitok, alebo feeling, o tom možme len špekulovať. Ja napríklad chodievam každý rok na jednu z tých "drahších" dovoleniek k moru. X ľudí mi povedalo že načo, za tretinu tej ceny by sa dalo užiť si slnka a mora minimálne tak dobre. Ale každý má iný vkus a nikto mi nemože vidieť do mysle, aké mám dovody prečo a načo dám X peňazí za niečo čo sa dá zohnať aj lacnejšie...Viem že je to blbé porovnávať s autom alebo dovlenkou, ale pre každého je cenné niečo iné, pre niekoho taký TOP item v hre, tiež si myslím že sú to zbytočné vyhodené peniaze ale idiotom by som toho človeka určite nenazýval ;)
S4 Monk 1100+

TrackThor
Doom Knight

Příspěvek od TrackThor » 09.12.2012, 21:26 hod.

Majky_majk píše:nejde mluvit o tom, že by mu ten předmět přinesl do hry nějaký nový zážitek či feel. Jde jen o to vlastnit něco "nejlepšího" v rámci herní komunity.
však tohle je u aut taky, když nebereš úplně ty špatný, tak mu to zas o tolik víc možností nepřinese jako jiný auto
Obrázek

M4rth
Wraith
BattleTag:Legendary#2258

Příspěvek od M4rth » 10.12.2012, 02:51 hod.

Jeden pohled na věc je fakt , že se dají peníze opravdu investovat daleko lépe než to cpát do hry která ti prakticky v životě nic nedá a najít něco podobného , to už se vyplatí asi vsázet sportku , všichni tady víme jak to je v D3 s dropama legendárek .

Druhá věc je že se ty peníze daly naopak utratit za větší pitomosti jak tohle . Někoho baví hrát hokej a taky to vše kolem toho nestojí zrovna málo prachů . Těžko to takhle posuzovat , je podle mne jedno do čeho ten člověk ty peníze investuje jestli třeba právě hokej nebo Diablo , pořád dělá to co ho baví a věnuje něco do toho , co dělá rád . To je podle mne to nejdůležitější ;) horší by bylo ty prachy třeba prohrát v automatech žejo ..

fuxicek
Burning Soul
BattleTag:Pepa#4687

Příspěvek od fuxicek » 10.12.2012, 05:16 hod.

neni to magor ani idiot, je to clovek co na to ma a v ocich vsech, co na to nemaji je to magor nebo idiot, daleko horsi je kdyz si zenska koupi kabelku za 200k, nebo jinou pi..., je to proste clovek, co na to ma a je to pro nej stejne, jako kdyz si tady neco nekdo koupi za 20 euro. jen v cechach je pres 300 lidi s majetkem vyssim nez 750 mio, co nevi co s penezma, v raichu je takovych nasobne vice a oni utraceji daleko vetsi castky za daleko vetsi blbosti, vecirky, kurvicky, chlast........ takze asi tak.

DeathHero
The Butcher
BattleTag:DeathHero#2204

Příspěvek od DeathHero » 10.12.2012, 06:16 hod.

kdyz nekdo nevi co s penezma tak si koupi cokoliv a je mu jedno kolik to bude stat pro vetsinu z nas je to silenost utratit takovyhle nekrestansky prachy za zbran v pocitacovy hre co se tyce me kdybych na to mel prachy tak bych si to nekoupil udelalo by mi vetsi radost to dropnout :D
Achievements: 7400 (92%)

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 10.12.2012, 07:30 hod.

mna by zaujimalo ako sa da vobec toto bez rizika kupit/predat. ved mimo RMAH musi byt niekto kto urobi prvy krok.

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 10.12.2012, 07:39 hod.

fuxicek píše: daleko horsi je kdyz si zenska koupi kabelku za 200k, nebo jinou pi...
ahm, to je dost dobra logika, tipek co kupi virtual vec je pohodak co na to ma, zenska co kupil real vec (akokolvek pre nas zbytocnu) je uplne mimo, heh...

inak k tipovi, tiez je podla mna "blazon" ale ani nie tak rpe tu sumu, ale celkovo... ja by som napr nekupil cez rmah nic, ani za euro, cize pre mna su akekolvek dalsie investicie do hry nepochopitelne od kohokolvek... ale kazdy ma ine hobby, takze preco nie z tohto pohladu

Thulle
Gorebelly
BattleTag:Thulle#2682

Příspěvek od Thulle » 10.12.2012, 07:51 hod.

Pokud ho ta zbraň učinila šťastným, tak mu to přeju a chápu jeho investici.

Já si taky koupil BMW v kupéčku a poslal jsem ho po týdnu do stromu a lidi okolo mě považovali za blbce, že jsem si koupil zadokolku a že je to nepraktický a že mi to říkali. Každý má hold priority jinde a má smysl investovat do svého štěstí a spokojenosti.
Obrázek

Ragnarok
Gorebelly
BattleTag:Ragnarok#2825

Příspěvek od Ragnarok » 10.12.2012, 09:04 hod.

Ze by zde vypuklo zavistive cechackovstvi? :)
Pokud na to ma, tak proc by si to nekoupil? Lide utraci za mnohem vetsi voloviny :)

Ja osobne bych to sice nikdy nekoupil, ale nebudu tvrdit, ze je nekdo blazen ci idiot, jen kvuli tomu, ze ja na to nemam nebo mam hranici, ze na RMAH nic nekoupim. Pro nej jsou to treba drobne a pokud chce mit nejlepsi vybaveni a bavi ho to shanet a vylepsovat, tak proc ne. Osobne mu to preju a jen doufam, ze ho nepotkam na PvP :))
Kouzelníci všech zemí, spojte se!
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Ragn ... o/36058370

Foebane
Wraith
BattleTag:Foebane#2662

Příspěvek od Foebane » 10.12.2012, 09:07 hod.

ReptileSVK píše:mna by zaujimalo ako sa da vobec toto bez rizika kupit/predat. ved mimo RMAH musi byt niekto kto urobi prvy krok.
Ono to neslo mimo RMAH, nejdriv tam bylo, ze to prodal za 40mld goldu. Ty nebo vetsinu z nich pak zrejme prodal na RMAH za 7.5K euro a z toho pak vzniklo to, ze to echo se prodalo za 7.5K. Podle me, aby koupil tolik goldu, tak musel zaplatit mnohem vic nez tech 7.5K.

Thulle
Gorebelly
BattleTag:Thulle#2682

Příspěvek od Thulle » 10.12.2012, 09:13 hod.

40 miliard goldů? :shock: :shock: :shock:
Obrázek

fuxicek
Burning Soul
BattleTag:Pepa#4687

Příspěvek od fuxicek » 10.12.2012, 09:15 hod.

ano nakup virtualni veci je z investicniho hlediska nejlepsi, nepodleha to opotrtebeni a vzdy to prodas jako vec novou, coz u fyzicke veci jaksi nejde, takze pani co si koupi kabelku za 200k ji potom proda stezi za 100k, kdezto tento typek tu zbran muze otocit kdykoliv za tu samou, neli lepsi cenu a vy se tady pokakate, jaky je to blazen, nene je to chytry clovek, co mu to pali a vi presne co dela, minimalne do doby, nez blizz uvolni v nejakem dalsim patchi nejake nove staty nebo cele zbrane ten borec udelal dobre ze to koupil. takze komu se to nelibi, at se susni s vecma z dropu a neurazi lidi, co nikdy nevidel a ani nevi kdo to je a jake jsou jeho financni moznosti, kdyz si treba Kozeny daval v anglicke restauraci lahev vina za 750k taky na to jeste mel a neprislo mu to divne a prave toto je to, co se muze oznacit za idiotismus, zaplatit ranec za neco, co vypiju behem pul hodky a nemam vubec nic.

Ragnarok
Gorebelly
BattleTag:Ragnarok#2825

Příspěvek od Ragnarok » 10.12.2012, 09:15 hod.

Kdybych mel drobne, mozna bych to za tech 40 koupil take, ale nechtelo se mi rozmenovat :/
Kouzelníci všech zemí, spojte se!
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Ragn ... o/36058370

Punky
The Butcher

Příspěvek od Punky » 10.12.2012, 09:31 hod.

fuxicek: dobra investicia? preda za rovnaku/dokonca lepsiu sumu? :D ty hras asi inu hru ako D3, kde itemy stracaju hodnotu zo dna na den... vid napr ked kupoval innaruss ci ako sa vola to dovtedy naj echo

Odpovědět

Zpět na „Obecně“