Zrušení AH!

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Odpovědět
Ksinbad
Gorebelly
BattleTag:Ksinbad#1240
Re: Zrušení AH!

Příspěvek od Ksinbad » 19.09.2013, 06:17 hod.

Co přinese zrušení AH Blizzardu?

Protože to hráči chtěli, tak jsme se rozhodli zrušit AH, říká Blizzard. Připadá to jenom mně, že je to podivné rozhodnutí? Teď neberu hledisko hráčů, o tom toho tu bylo napsáno hodně, ale hledisko Blizzardu. Blizzard má totiž z AH nemalé peníze a teď se toho vzdává. Názory, že Blizzard si nahrabal dost a další peníze nepotřebuje jsou mylné a naivní. Vezměte si například Warcraft, většina hráčů by uvítala, kdyby tam nebyly měsíční poplatky, mám ale tušení, že tohle se asi nestane.

Zrušením AH se z D3 postupně stane podobná hra jako D2 a to je podle mě záměr Blizzardu. Je nutné si uvědomit, že bez AH bude Blizzardu zcela jedno kolik lidí hru hraje. Méně je vlastně lépe, protože údržba servrů něco stojí. Podpora hry samozřejmě neskončí, ale bude jen taková udržovací jako v D2.

No a teď asi se mnou dost lidí nebude souhlasit, ale myslím si, že první datadisk k D3 bude také jeho posledním. Vedou mě k tomu především 2 důvody:

1) Zrušením AH se Blizzard zbavuje nejen finančního zdroje, ale také nutnosti hru dále rozvíjet a chránit např. před programy, které duplikují předměty (kdo to neví, tak v D2 je toho plno a ještě horší věci). Samozřejmě, že by mohl i nadále hru rozvíjet, ale nevěřím moc tomu, protože by to dělal zadarmo.

2) Nemyslím si, že by příběh unesl přidání druhého datadisku, už teď s prvním datadiskem to bude asi trochu napjaté, aby to dávalo dobrý smysl. Druhý datadisk by také musel zase přijít s novým aktem a novou postavou, což by zase hodně překopalo základní hru a já prostě nevěřím, že do toho půjdou. Je mnohem reálnější, že se dočkáme Diabla 4.

Reve
Zhar the Mad
BattleTag:Reve#2353

Příspěvek od Reve » 19.09.2013, 06:49 hod.

ono zuseni AH je jasne dobrej krok pokud bude dobre nastavenej loot, ale nejde jen o to jak dobry veci budou padat, ale nesmi padat moc casto a musi byt hodne ruznorody...ted je proste strasny jak ma kazdej od wizarda az po barbara to stejny..prsteny,helmu, vetsina i EF..atd..atd..myslim, ze nema cenu vse vypisovat...urcite by to chtelo tohle trosku promyslet a hlave bych u gearu uvital zaklad RPG a to plate, cloth, leather..ze nebude moc wiz nosit obourucni sekeru nebo spis zadnou sekeru apod...

Ksinbad
Gorebelly

Příspěvek od Ksinbad » 19.09.2013, 07:37 hod.

Reve:

Tady bych byl hodně opatrný, protože Blizzard chytře spojil loot 2,0 se zrušením AH a málokdo si uvědomuje, že loot 2,0 nikdy nemůže zcela nahradit AH, protože ať už bude nastaven jakkoliv, tak nikdy to nebude ideální. Loot je založen na štěstí, AH na směně. S AH by byl loot 2,0 suprová věc, bez AH se na něj bude nadávat. Už teď dákažu odhadnout ty stížnosti na fóru:

Hraju každý den už téměř půl roku a ta setová zbraň pro monka mi pořád nepadá, co mám dělat?

Pořád mi padá ta samá věc, co s tím, už nemám ani komu to dát, rád bych to směnil, ale nevím kde?

Padá to tak moc, že jsem za dva týdny dovybavil svojí postavu a už je jen malá šance, že bych našel něco lepšího (asi nejhorší scénář, málo pravděpodobný, bohužel ne zcela nereálný).

Je dost možné, že se věci nakonec budou směňovat i tady přímo na fóru, tedy až do té doby než do toho proniknou pirátské programy na duplikování předmětů jako v D2, potom to totiž už bude každému jedno. Bohužel tato věc je bez AH vysoce pravděpodobná - D2 slouží jako příklad.

Frozen
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Frozen#2576

Příspěvek od Frozen » 19.09.2013, 07:44 hod.

Jenže než budeš mít takový gear, který budeš už těžko "upgradovat" tak to chvíli potrvá a budeš mít radost z dropů co tě vylepší. Pokud by byla AH, tak to je takový katalyzátor... páč by si měl za chvíli zas gear, který by se špatně zlepšoval, takže by loot 2 byl k čemu? k ničemu....
Obrázek

Arnold
Gorebelly

Příspěvek od Arnold » 19.09.2013, 07:50 hod.

Ksinbad píše:Reve: Bohužel tato věc je bez AH vysoce pravděpodobná - D2 slouží jako příklad.
Se zrusenim aukce bude duplikovani predmetu naprosto stejne slozite jako tomu je ted, kdy aukce funguje. Navic duplikovani predmetu je v Diablu 3 neporovnatelne tezsi nez v pripade Diabla 2, protoze cast aplikace bezi na serveru, takze v tomto diablo 2 jako priklad slouzit nemuze.

Odesláno z ného PC pomocí Firefox 24.0

Reve
Zhar the Mad

Příspěvek od Reve » 19.09.2013, 07:56 hod.

asi tak..nejaky duplikovani nema stimto tematem nic spolecnyho..a kdyz uz bude nekdo duplikovat tak s AH bude jeste vic nez bez ni pac se to bude jednoduseji a ve vetsim prodavat...takze tenhle nazor me prijde dost nesmyslny...

mdmT
Minion of Destruction
BattleTag:mdmT#2837

Příspěvek od mdmT » 19.09.2013, 08:16 hod.

... to Ksinbad - všechno co píšeš má hlavu a patu a argumentačně je to v pořádku, má to ale jeden obrovskej háček - AH tak jak je teď je naprosto a totálně zdeformovaná botama a RMAH, cena itemů naprosto neodpovídá dropu goldů nebo dropu itemů ... Ve chvíli kdy by neexistovala RMAH + neexistovali boti, tak si dovedu představit, že AH je super věc, legální prodej, ideální porovnání ceny itemů a pod ... tak jak je to teď nemá AH pro normálního hráče, kterej do toho nechce vrážet eura naprosto žádnej smysl ...

Ksinbad
Gorebelly

Příspěvek od Ksinbad » 19.09.2013, 08:41 hod.

Arnold

Ano těžší to je, ale ne nemožné. To dakazuje i fakt, že se to už stalo. Blizzard samozřejmě za to dává správně bany, jenže bude to dělat i po zrušení AH? V D2 to toleruje a D3 se vlastně bez AH stane podobnou hrou jako D2.

Reve

S tím nesouhlasím, s AH by si to Blizzard hlídal, protože by to bylo v jeho zájmu (přicházel by o peníze). Ti hráči co zkoušeli podvádět, tak dostávali bany (a že jich bylo docela hodně), po zrušení AH nevím proč by se měl Blizzard s něčím takovým obtěžovat. Kdo chce podvádět, ať si podvádí - v D2 to Blizzardu nevadí.

mdmt

Souhlasím s tebou, že zrušení RMAH a snížení například finančního stropu v AH (100 M), by bylo daleko lepší volbou pro hráče než kompletní zrušení AH. Jenže bez RMAH by asi Blizzard neměl chuť udržovat AH. Já jsem vždy RMAH bral jako nutný zlo, ze kterého Blizzard čerpá peníze ne podporu hry. Sám jsem na RMAH nikdy neobchodoval, takže by mi zrušení RMAH osobně nevadilo.

Reve
Zhar the Mad

Příspěvek od Reve » 19.09.2013, 08:44 hod.

tak to si nemyslim...jelikoz cim vic veci at uz dupovanych nebo nafarmenych blizzard v AH mel tak tim vic vydelaval..a je jedno jakej ta vec ma puvod...dokud bude D3 online tak se podle me na hlidani a nehlidani tohoto nic nezmeni....

mdmT
Minion of Destruction
BattleTag:mdmT#2837

Příspěvek od mdmT » 19.09.2013, 08:47 hod.

... jo je fakt, že zrušení RMAH + zlepšení dropu by to mohlo z velké části vyřešit a gold AH by mohl fungovat dál ( nešlo by do toho vrážet éčka a i boti by z velké částku skončili, když by na tom nešlo vydělávat real money ) ... poté už by byla každého volba jestli chce AH využívat nebo co, což lze i teď, ale tam jde o to druhý zásadní - zlepšení dropu, který musí jít ruku v ruce se zrušením aukcí ... nicméně toto jak sám píšeš blizzard neudělá ... a pokud si mám vybrat mezi dvěma extrémy, tzn. současným stavem a kompletním zrušením aukcí, tak za sebe volím variantu B, nicméně chápu i Tvoje názory, mají hlavu a patu i když s nimi nesouhlasím ...

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 19.09.2013, 09:07 hod.

a co tak zrusit AH a ponechat RMAH. To je lepsie riesenie. Ved kto chce nieco predat nech preda, ale za eura.

Akurat som predal witching hour za 2,95 eura, takto o pol roka veru uz email od blizzardu nedostanem.

Reve
Zhar the Mad

Příspěvek od Reve » 19.09.2013, 09:13 hod.

myslis, ze zruseni RMAH omezi boty? To si moc nemyslim...bylo by vic a taky top veci na AH...boti by farmili dal goldy...cinani je prodavali hracum jak ted..a dal by se na tom pakovali...takze zruseni pouze RMAH by podle me boty nevymitilo..mozna lehce omezilo a to jen mozna:)

ReptileSVK
Zhar the Mad
BattleTag:Reptile#2445

Příspěvek od ReptileSVK » 19.09.2013, 09:17 hod.

tak goldy by sa nedali predat ani kupit, cisto len itemy. Ak bude skvely loot 2.0 bude to len taky doplnok pre casual hracov ktori moc nehraju.

Majky_majk
Doom Knight
BattleTag:MightyMike#2828

Příspěvek od Majky_majk » 19.09.2013, 09:19 hod.

Reve píše:myslis, ze zruseni RMAH omezi boty? To si moc nemyslim...bylo by vic a taky top veci na AH...boti by farmili dal goldy...cinani je prodavali hracum jak ted..a dal by se na tom pakovali...takze zruseni pouze RMAH by podle me boty nevymitilo..mozna lehce omezilo a to jen mozna:)
To je jasné, že omezí... a to hodně výrazně.

Respektive, je jasné, že TOP předměty (pokud nebudou AB) se budou stále prodávat mimo svět Diabla, stejně jako goldy. Ale nebude to už masová záležistost... hráči kupující pokoutně budou spíše vyjímka.

Stačí se mrknout na Diablo 2. Prodávalo se pokoutně po forech? Ano... ale zatímco za časů Diabla 2 bychom tady na fóru našli jen několik lidí, kteří podobný prodej využili (já jsem třeba takhle nikdy nic nekupoval/neprodával, ani nikdo z mé staré party), u Diabla 3 bychom hledali těžko někoho, kdo aukce nevyužil.

Ta velikost toho trhu (a s tím i problému) se sníží 100.000x na poměrně zanedbatelnou rovinu v úplné endgame oblasti. Pokud endgame bdue navíc AB, omezí se jen na goldy na craft.

ViolatorCZ
Gorebelly
BattleTag:ViolatorCZ#2356

Příspěvek od ViolatorCZ » 19.09.2013, 09:20 hod.

No já tomu stále nemůžu uvěřit, že se chce Blizz takhle vzdát toku peněz do firmy. Mam trochu obavy, že to je součástí prodejní strategie nového datadisku a pak se jednoho dne AH vrátí.
Obrázek

Reve
Zhar the Mad

Příspěvek od Reve » 19.09.2013, 09:23 hod.

majky majk - jak to muzes srovnavat s D2 ? Tam GAH nebyla a pokud nezmizi ta tak nezmizi ani boti, protoze budou lidi kupovat goldy od tretich stran(aby mohli kupovat itemy na GAH) a kupovali by je jeste vic, protoze i kdyz jich asi nebylo moc tak nekteri je kupovali na RMAH a to by uz nemohli kdyz nebude...takze nevim proc by boti meli vymizet kvuli zruseni RMAH...boti vymizi kdyz zmizi obe aukce..nebo se aspon hodne vyrazne omezi..

Vendetta
Gorebelly
BattleTag:BALROG #2851

Příspěvek od Vendetta » 19.09.2013, 09:33 hod.

Musim uznat ze Ksinbad ma padne argumenty... a ja dufam ze si blizz neprestane kontrolovat hru a dufam ze ostane online pre bezpecnost... Mna ale tesi hlavne to ze chcu spravit s hry konecne diablo kde pri dropu budem mat pocit ze som nieco za ten cas v hre dosiahol nie ze po 600 hodinach som social skoro ako na zaciatku kde boti farmia 24/7 nonstop a uplne ale uplne skazili ekonomiku. Ako pre mna AH ci jedno alebo druhe nemalo absolutne vyznam lebo nikdy mi nedroplo nic co by som predal za neaku znacne vecsiu ciastku. Tym padom som hral na self drop alebo co mi ponuknu kamosi ...no uz vise pol roka nehra snich nikto ja si zahram 2 hodky podla nalady ale momenalna situacia nie je bohvie co po dvoch hodinach som skor sklamany ze zasa prd uprgrade. No aukcia mala vyznam pre ludi co mali fakt stastie na drop. alebo unvestovali real a nabuchali si itemy. Pre nas ostatnych tam ostava trash itemy.

Cize ja vytam to ze to zrusia, a bude loot 2 smart drop. A dufam ze budem mat zasa ten pocit ako pri hrani D2 ze ked nieco padne budem nadseny a budem motivovany dalej hrat. No a obchod nepadne bude pokracovat a bude fungovat formou vymenneho predaja + fora + kamosi .

Bllumka
Quill Rat

Příspěvek od Bllumka » 19.09.2013, 09:34 hod.

Pár mých postřehů:

- kdyby to bylo pro Blizz extra výhodné, tak to určitě nikdy rušit nebude !!!
- nevím proč AH všichni tak oplakávají, od začátku jsem ji nepoužil a ani sem to neměl v plánu. Hraju D3 s partou co sme hrávali D2 a s věcma nemáme žádné problémy. Měníme jen mezi sebou. Samozřejmě nemám vše TOP, ale v poho chodím na MP8 a krájím si to solidně.
- Nepochopím co mají lidi z toho, že si nějaký předmět koupí ??? Je to asi jiný styl hry, ale za každou cenu hrotit MP10 a dávat si elitky na 2 rány, k čemu to jako je ? MP10 by mělo být něco extra (výzva), co dokáže pokořit jen pár lidí !!!!! A ne aby si to dával každý jak nic a to jen díky AH.

HELLERcz
Diablo
BattleTag:HELLER#21462

Příspěvek od HELLERcz » 19.09.2013, 09:35 hod.

Violator: to jsme se vcera taky bavili, ze to tak bude. Ale navraceni uz nebude doufam. To by byli za blazny

Sent from Note II
Obrázek

strejda
Fallen Shaman

Příspěvek od strejda » 19.09.2013, 09:38 hod.

Takže se vlastně skoro nic nemění, na moji postavu už se v aukci nic (nic co by přidalo 4K dmg a neubíralo ostaní) sehnat nedalo takže akorát bude víc stránek tipu loothunter:)Tak snad si jen přát ať jsou u číňanů levnější goldy:)
Jeslti to chápu tak v březnu teda hrajem všichni od začátku jo?bude ten loot 2.0 což znamená, že věci co máme teď na sobě budou nepoužitelný/dětský/low.
Těch mejch pár set éček v diablu můžu pí.... ale co takovej cro co v tom má desítky tisíc euro:Dnechtěl bych mít ze dne na den bezcenej equip, ve kterym mám peněz jako za nějaky lepší ojetý auto:D:D:DJasně je to třeba jeho měsíční plat ale stejně to prostě zamrzí:D

Odpovědět

Zpět na „Obecně“