Můj pohled na proběhlej Blizzcon a na tu "komedii", která tu dnes proběhla.
Pár dní před Blizzconem, jsem tu někde psal, že ani moc s něčím nepočítám, i když se má jednat o 20 let Diabla na světě. Ale tak naděje umírá poslední, že?
Probíhalo to asi takto...fans v sále odpočítali posledních 8 sec a pak začalo veškeré divadlo. Po chvíli se na 3 plátnech ukázal nápis 20 let Diabla. Pár řečí okolo a šupem na Overwatch
Půl hodiny pryč...nic, hodina pryč...nic. Asi až po 80 minutách bylo světu oznámeno, že za další rok příjde (kdo ví jestli) Necromancer. Pak ještě pár nezajímavých kravin kolem a šmitec hotovo. Balíme krám. Mějte se jak chcete. Takhle si Blizz představuje slávu kolem 20 let Diabla. Jako pardon, ale tohle je parodie jak hrom.
Když tu byla ráno řeč o té restauraci, tak mi letošní Blizzcon připadal stylem, jako kdyby člověk přišel do jedné z nejvyhlášenějších restaurací na světě a tam mu dali k 20. výročí od otevření do ruky párek v rohlíku a poslali ho dom.
Jsem si jistej, že už teď
Glimmer_Man a jeho kumpáni z clanu mlátěj hlavou do stolu, říkají si, co jsem to za kkta a že bych měl shořet někde na hranici a to minimálně 3x. Když ale budu mluvit konkrétně k uživateli
Glimmer_Man...Z jedné strany ti (a vám ostatním) rozumím, že tebe/vás štve, že se tu opakovaně najdou jedinci, kterým se nelíbí stav D3 a vypadá to pak, že pro ně není nic dobrý. Jenže věc se má tak. Ty asi nepamatuješ, jaká ta hra byla před 2 nebo 3 rokama. To je to, co ty lidi štve. Já tu třeba nehodlám srovnávat D2 s D3, ale srovnávám tu D3 jaký je teď s D3, jaký tu bylo před 2-3 rokama. To je prostě nebe a dudy. Mě osobně to přijde tak, že Blizz to čím dál tím víc dělá, aby tu hru dokázali hrát i ti největší demneti, co se narodí někde v jeskyni a mají to štěstí, že jim na každé ruce naroste 5 prstů. Protože za poslední řekněme 2 roky se ta hra tak nechutně zlehčila, že už ani to HC není HC. Kde jsou ty časy (Season 1), kdy sehnat super Taskery, Etrayu, SoJ, Unity atd... bylo na destíky až stovky hodin. Kdy si je člověk
musel dropnout!! Jo, byla tu Kadala, ale to ještě neměla
10x !!! zvedlou šanci, že vyhodí set/lege item. Neexistovala Kanai's Cube. Neříkám, že je Kanai's Cube úplný zlo. Její myšlenka má dobrej základ, ale aby z ní člověk tahal itemy, který by měl správě dropnout??? Diablo bylo vždy o dropu. Teď už je to jen o tom, jaký má člověk ve městě štěstí
Další taková über kravina je Headrig Gift. Dostáhnu lvl 70, splním pár blbin a mám full set. Tomu se říká progress jak prase. Z T2 šup na T10
Ani to nebolelo, že? Über's...dřív, když bylo ještě maximum T6 (v dobách S1), tak to byl opravdu postrach, páč se tam dokázalo chcípnout raz-dva. Teď si u toho člověk může dělat co chce...Hellfire amulet byl dřív opravdu za odměnu, když se povedl. Žádnej garantovanej socket. Takhle bych tu mohl psát další hodinu o tom, proč je ta hra tak neskutečně monotóní. V pátek začne sezona a v nedělu večer se už běhá GR 70+ A takhle až do konce sezony....jupí. Dyť to je přece děsná sranda, že jo?
Následující 2 měsíce se jen honit za paragonem a tou vysněnou mapou v GR, kterou ještě nesmím podělat, jinak dalších 100 pokusů na novo...yes
A třeba mi během toho padne item, kterej mi zvedne dmg o 1,5%, což ve finále neznamená nic.
Už ani dostat se do TOP 100 není žádná výzva. Když se člověk podívá na S1 na rozdíl GR mezi 1. a 1000. místem, tak je to úplně něco jinýho, než třeba v S6, S7 a předpokládám, že v S8 to bude ještě horší. Teď bych uznal jako dobrej výsledek umístit se v TOP 10.
Lidi to už nebaví, protože vědí, jak zbytečně jednoduchá ta hra je. Přitom by se chtěli vrátit, ale právě toto je od toho odrazuje. Kam se poděli všichni ti Setonové, Antabusové, Drsmové, Dava_Céčkové, Mlokové, Shadouové, Lemurmanové, Frozenové, pak třeba mdmT, Programos, WulFgaR77, Ride, Fru-fru, skyrim1988, spiderer, Tyckin a další a další...? Těch lidí je kvanta. Omlouvám se jmenovaným, jestli jsem se o někom zmínil nepravdivě.
Teď je to tak, že když se tu za den sejde 5 příspěvků k D3, tak je to pomalu jak na Woodstoku. Dřív si člověk přečetl 5 příspěvků a než je dočetl, tak jich tu bylo dalších 5.
Ten úpadek je vidět všude. Krásně to dokresluje poměr like a dislike na tomto videu:
https://www.youtube.com/watch?v=rt1bLufR-VA I ty komenty mluví sami za sebe. Diablo vyhaslo. Ani ten Necromancer to nevytrhne. Problém je už v samém základu hry.
Nejvíc mě zarazilo, když Blizz oznámil, že bude Necro, ale nejdřív až za 8 měsíců. Soráč, ale to je maximální výsměch a jen ukázka toho, jak už Blizz nemá s D3 žádné plány. Protože kdyby ano, tak by to nevypadalo, jako kdyby Necra vymysleli týden před zahájení Blizzconu. A to, že naházejí do hry nějaký transmogy, portréty, pety, 500 záložek do bedny nebo 80 slotů na postavy, to z mého pohledu není žádnej přínos pro hru. Chyba je totiž úplně někde jinde. Jenže Blizz už zřejmě nemá zájem s hrou cokoliv dělat. Proč taky...zaplaceno už dostali. Teď ještě podojí pár dobrovolníků za Necra a bude úplně hotovo. Pokud ho teda vůbec udělají
Pár slibů tu už bylo..."Zlepšíme densitu...už žádné elity za vchodem". Mám pocit, že to mají v plánu i teď, tak snad jim to do třetice vyjde, protože předtím jim to nějakým záhadným způsobem 2x nevyšlo
Asi jediné, ze co bych dal za poslední 2 roky Blizzu palec hore je zrušení Realm of Trials. To byla opravdu neskutečná kktina, kterou mohl vymyslet největší průša z Californie.
Ještě k té "komedii", která se tu odehrála ráno...Mám pocit, že sis tu situaci vzal
witku trošku víc osobně, než bylo třeba. Měli jste si to vyřešit přes PM a ne hned utíkat za Jamesem se slovy on to a tamto. Na mě to působí fakt dětinsky toto. Javurek se tu zaloužil o dost věcí a vy tu z něj uděláte největšího hejtra.
Chápu že ti, který D3 baví, ty negativní příspěvky nečtou moc rádi, ale taky by tito lidé měli rozlišit hate/flame od konstruktivní kritiky.