Interview s farmerem (o ekonomice, botech, apod.) [ENG]
Tohle ma podle me jedine reseni. Zruseni RMAH a "globalnosti". Ted sou tri regiony. Kdyby to Blizzard rozboural na tisice takovych regionu (spustily by se napriklad po dosazeni urciteho poctu hracu - prihlasek), kde by v ramci jednoho takoveho uz ani ne regionu, ale spis skupiny, hralo treba 500 az 1000 lidi a z jedne skupiny by neslo prejit do druhe, tak by to podle me tohle ultra farmeni vymytilo. Vznikla by tak napriklad ceska diablofans.cz komunita, ktera by mela 600 hracu a kteri by hrali a obchodovali jen mezi sebou. A takovychto komunit by bylo spousta. Nikomu by se nevyplatilo takto brutalne farmit a zabava by podle me byla stejna, mozna dokonce i vetsi - Diablo 2 jsem hral na neoficialnim serveru (Hellgate) a v nejlepsich casech to bylo mnohem lepsi nez na battle netu.
Re: Interview s farmerem (o ekonomice, botech, apod.) [ENG]
Tak to je pěkná ptákovina, protože tak bys nic neprodal. Už i tak má člověk problém vůbec něco prodat.
A na zaklade ceho tak usuzujes? Navic cilem hry podle me neni prodavani veci...JohnyX píše:Tak to je pěkná ptákovina, protože tak bys nic neprodal. Už i tak má člověk problém vůbec něco prodat.
-
- Doom Knight
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:MightyMike#2828
Tyhle omezení v praxi moc nejdou...
... je třeba si uvědomit, že tyhle botovací farmáři neprodávají z jednoho účtu ;-). Ty boti prodávají automaticky, takže to jede ze všech účtů. A u jednotlivých účtů to nebudou za měsíc až tak velké položky.
A to je odpověď i na to rozdělení do mnoha skupin. Už dneska jsou ty boti rozesetí za proxy pod různejma IP adresama různejch zemí. Z pohledu Blizzardu to tak není tak, že by z jedné IP adresy přistupovalo najedou 200 účtů.
A aby to byla naprostá legrace, tak každý BOT ještě během dne několikrát změní svojí IP, jako kdyby si člověk přesedl k jinému PC. Blizzard tedy neví, zda si k PC nesedl jiný člověk, který s původním sdílí účet (což dle EULA možné je, pokud to není pronájem). Navíc je tím člověk fyzicky připojen k jinému serveru a správce v téhle verzi nekouká na aktivitu účtu, ale jen konkrétní link ke konkrétnímu serveru).
Pokud by svět D3 byl rozdělen na velké množství malých komunit, opět to nic neřeší. Nejen, že by to komplikovalo život hráčů... ale i v těch komunitách by opět byl vždy nějaký BOT, který by prodával :-). Ten počet těch BOTů by se přece logicky mezi ty komunity rozdělil.
No a za třetí... Blizzard by byl sám proti sobě, kdyby proti tomu nějak extra bojoval. To už jsem tu vysvětloval výše. Čím více bude věcí v AH, tím menší bude muset být jejich cena, aby se prodalo. A čím menší bude cena, tím více lidí nakoupí. Zatímco "nejlepší meč" za 100 USD si koupí na světě jen několik nadšenců, za třeba 4 USD si ho koupí tisíce lidí. A 15% je 15%.
Jinak... ono by to řešení bylo dost snadné, jak už jsem tu párkrát psal. Stačilo by opět oddělit BN postavy od SP postav. Řešilo by to i LAGy a Errory pro SP hráče. A BN postavy by mohly hrát pouze open hru nebo hru s více hráči + odměnu za udání pravděpodobného BOTa, pokud na něj ve hře narazíte (poznáte, že váš spoluhráč je BOT).
Farmáři by tak měli jednou možnost. V MP narvat vždy několik botů do jedné party. Jenže to není tak efektivní a hlavně by se to i snadněji odhalovalo.
... je třeba si uvědomit, že tyhle botovací farmáři neprodávají z jednoho účtu ;-). Ty boti prodávají automaticky, takže to jede ze všech účtů. A u jednotlivých účtů to nebudou za měsíc až tak velké položky.
A to je odpověď i na to rozdělení do mnoha skupin. Už dneska jsou ty boti rozesetí za proxy pod různejma IP adresama různejch zemí. Z pohledu Blizzardu to tak není tak, že by z jedné IP adresy přistupovalo najedou 200 účtů.
A aby to byla naprostá legrace, tak každý BOT ještě během dne několikrát změní svojí IP, jako kdyby si člověk přesedl k jinému PC. Blizzard tedy neví, zda si k PC nesedl jiný člověk, který s původním sdílí účet (což dle EULA možné je, pokud to není pronájem). Navíc je tím člověk fyzicky připojen k jinému serveru a správce v téhle verzi nekouká na aktivitu účtu, ale jen konkrétní link ke konkrétnímu serveru).
Pokud by svět D3 byl rozdělen na velké množství malých komunit, opět to nic neřeší. Nejen, že by to komplikovalo život hráčů... ale i v těch komunitách by opět byl vždy nějaký BOT, který by prodával :-). Ten počet těch BOTů by se přece logicky mezi ty komunity rozdělil.
No a za třetí... Blizzard by byl sám proti sobě, kdyby proti tomu nějak extra bojoval. To už jsem tu vysvětloval výše. Čím více bude věcí v AH, tím menší bude muset být jejich cena, aby se prodalo. A čím menší bude cena, tím více lidí nakoupí. Zatímco "nejlepší meč" za 100 USD si koupí na světě jen několik nadšenců, za třeba 4 USD si ho koupí tisíce lidí. A 15% je 15%.
Jinak... ono by to řešení bylo dost snadné, jak už jsem tu párkrát psal. Stačilo by opět oddělit BN postavy od SP postav. Řešilo by to i LAGy a Errory pro SP hráče. A BN postavy by mohly hrát pouze open hru nebo hru s více hráči + odměnu za udání pravděpodobného BOTa, pokud na něj ve hře narazíte (poznáte, že váš spoluhráč je BOT).
Farmáři by tak měli jednou možnost. V MP narvat vždy několik botů do jedné party. Jenže to není tak efektivní a hlavně by se to i snadněji odhalovalo.
Maximalni cena itemu je myslim 20 USD, nebo tak nejak.
NEčetl jsem celej rozhovor, ale jak je možný že má 200 accountů?
- Pana_Ruplahlava
- Gorebelly
- BattleTag:Ruplahlava #2727
prostě si 200krát koupil diabloTrhanec píše:NEčetl jsem celej rozhovor, ale jak je možný že má 200 accountů?
Nemám rád lidi, co hledají problémy jen proto, aby mohli žvanit.
Smiřte se s tím.
Smiřte se s tím.
vzhledem k tomu ze se mu to zaplati asi tak za 2-3 dny,se mu to vyplati,i kdyby mu jednou za tejden vsechny ucty zabanovali,coz se zcela jiste nestanePana_Ruplahlava píše:prostě si 200krát koupil diabloTrhanec píše:NEčetl jsem celej rozhovor, ale jak je možný že má 200 accountů?
nič nové .. Činskych farmarov je vsade dost aby zarabali a nicili bezné ceny Pochybujem ze s tym niekedy nieco spravia kedze tyto ludia su nezastavitelny .. mozu to redukovat ale nic sa s tym nespraví .. a macrobota si spraví kazdy looser doma a moze farmit tiez 24 hodín denne
Ma 100 acc imho. Na Eu aj Usa hra s tym istym acc kedze to ide.
Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.
Ci by bol blizzard sam proti sebe represivnymi opatreniami je diskutabilne. Hyperinflacia so zlatom dokaze spravit nepekne veci az take, ze to moze pocitit predsa len bude rozdiel predat milion za 1 dolar ( z coho ma blizz 15 centov) a za 10 dolarov ( 1.50).Majky_majk píše:No a za třetí... Blizzard by byl sám proti sobě, kdyby proti tomu nějak extra bojoval. To už jsem tu vysvětloval výše. Čím více bude věcí v AH, tím menší bude muset být jejich cena, aby se prodalo. A čím menší bude cena, tím více lidí nakoupí. Zatímco "nejlepší meč" za 100 USD si koupí na světě jen několik nadšenců, za třeba 4 USD si ho koupí tisíce lidí. A 15% je 15%.
Další luxusni patch, který povznese naši miliovanou a velice kvalitní hru blíže k dokonalosti, vymazlený patch dodá hře nový nádech exotičnosti, protože už nejsme vázáni jen na singleplayer a act 3, můžeme hrát všude a v multiplayeru.
Jo má 100 accountů a hraje na EU a US zároveň. Takže dohromady 200 farmbotů. Hru si koupil 100x.sklb píše:Ma 100 acc imho. Na Eu aj Usa hra s tym istym acc kedze to ide.
pre tých, čo by zaujimali aktualne ceny goldov D3 EU:
bohuzial k D3 nedostanem skor ako spustia RMAH z časových dôvodov, tak dufam ze celý systém sa dovtedy nerozsype ... ale smeruje to k tomu, že všetci budu mať všetko a hlavne lacno ... ale nejako sa mi už z toho vytráca zábava spojená s hraním diabla,
v tomto bode sa to bude najviac odvíjať od charakteru každého hráča, či podlahne AH, ak sa ludia teraz stažovali, že AH zabija hru ... tak nechcem vedieť, čo sa bude diať po otvorení RMAH
začo, si može kupovať D3 koľko chce, a ako spomínal v tom interview, ani kupovanie účtov D3 nie je jeho silná stránka, a skôr hladá iné možnosti za hru zaplatitit ako zo svojho ziskuMMOKINGS píše:1 Million Gold $ 15.37
3 Million Gold $ 45.90
5 Million Gold $ 76.18
10 Million Gold $ 150.70
20 Million Gold $ 297.00
30 Million Gold $ 445.50
bohuzial k D3 nedostanem skor ako spustia RMAH z časových dôvodov, tak dufam ze celý systém sa dovtedy nerozsype ... ale smeruje to k tomu, že všetci budu mať všetko a hlavne lacno ... ale nejako sa mi už z toho vytráca zábava spojená s hraním diabla,
v tomto bode sa to bude najviac odvíjať od charakteru každého hráča, či podlahne AH, ak sa ludia teraz stažovali, že AH zabija hru ... tak nechcem vedieť, čo sa bude diať po otvorení RMAH
jen idiot da 150KC/1M g... az cena klesne ke 30kc/1M mozna o otm zauvazuju,driv rozhodne ne,jeste kdzy ty goldy nikdo nevydelava a huntej to boti...
to samy je s itemama,jejich cena bude nizsi a nizsi,protoze se nijak nespotrebovavaj a vznikaj novy a novy(kdyby do hry pridali binds when equiped,bylo by to lepsi),lidi nakoupej eq,odnosej ho,poridej si lepsi a starej zase prodaj v aukci,to proste nemuze fungovat
to samy je s itemama,jejich cena bude nizsi a nizsi,protoze se nijak nespotrebovavaj a vznikaj novy a novy(kdyby do hry pridali binds when equiped,bylo by to lepsi),lidi nakoupej eq,odnosej ho,poridej si lepsi a starej zase prodaj v aukci,to proste nemuze fungovat
Celý AH je podle mě fail ... Nemám na sobě jedinou věc kterou bych si sám dropnul , a to už mi docela začíná vadit
Ghann: a jak by sis to představoval? Hraje 6 milionů lidí, tedy je dost pravděpodobné, že jim padne pro tebe lepší věc než tobě samotnému, tedy ji dají na prodej a ty ji koupíš. -> jediné řešení je zcela zrušit AH, ale to už ho můžeš sám přestat používat.
podle me to je o tom zda blizzard chce neco resit. v D2 nemohl, ve WOWku mu to je jedno, ale v D3 uz se podle me snazit bude. staci se podivat, ze aukce je kazdou chvilku dole a navic s kazdym prodanym predmetem v normalni aukci prichazi o spoustu penez, protoze drop ve hre je nastaven tak, ze bez aukce se skoro hrat neda.....
a ze s nelegalnim prodejem zatocit jde ukazali krasne v x let stare guild wars, kde proste vyvojari zabanovali vsechny gold sellery a lidem co nakupovali smazali goldy a od te doby skoro zadny prodej nefungoval
a ze s nelegalnim prodejem zatocit jde ukazali krasne v x let stare guild wars, kde proste vyvojari zabanovali vsechny gold sellery a lidem co nakupovali smazali goldy a od te doby skoro zadny prodej nefungoval
- JamieChris
- Gorebelly
- BattleTag:JamieChris#2321
za 2 kila bych vam ten mega prodal i ja a to sem ho sbiral 3 tejdny .. brzo to bude tak za 50.- a pak jeste min
Nepřestanu aukci používat , protože běhat první akt milionkrát dokola bez výsledků mě vážně nebaví ... ta hra je udělaná tak aby ses bez aukce prostě neobešel . Uvidíme co s tím udělá patch . Jen mě prostě mrzí že tady člověk ztratí tu pravou challenge . Teď ti stačí farmit goldy a equipnout se . Si pamatuji jak jsme hráli s kamarádem dvojku . 5 let jsme u toho seděli a měli jsme radost z každého nového itemu který nám dropnul . Teď je to 100 a 1 Neskutečná nevyváženost mezi itemama ... jedná zbraň lvl 60 která má 300 damage a druhá lvl 60 která má 1300 damage . To mi příjde uplně z cesty . Ale je to můj názor a tak to vidím jáHoup píše:Ghann: a jak by sis to představoval? Hraje 6 milionů lidí, tedy je dost pravděpodobné, že jim padne pro tebe lepší věc než tobě samotnému, tedy ji dají na prodej a ty ji koupíš. -> jediné řešení je zcela zrušit AH, ale to už ho můžeš sám přestat používat.
To mas dost vtipne ceny. Uz dnes som videl na generale 1m za 9 dolarov. Ked sa otvori RMAH tak to spadne este viac. Ocakavam do par tyzdnov cenu tak dolar= milion a naslednu reakciu blizzardu na to pretoze toto nebude to co si predstavoval, zarabat 15 centov :pfuller píše:MMOKINGS píše:1 Million Gold $ 15.37
3 Million Gold $ 45.90
5 Million Gold $ 76.18
10 Million Gold $ 150.70
20 Million Gold $ 297.00
30 Million Gold $ 445.50