LoH vs Life steal

Odpovědět
joseban
Quill Rat
BattleTag:MadJoska#2740
LoH vs Life steal

Příspěvek od joseban » 26.07.2012, 11:56 hod.

Ahoj,
začal jsem Akt 3 Inferno a potřeboval bych poradit jestli mam jet LoH nebo Life steal.
Popř. co by jste mi poradili. Vim že crit dmg bych potřeboval zvednout alespon na 200.

http://imageshack.us/photo/my-images/52 ... 001ey.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... 03fdh.jpg/

Dik
Obrázek

satik
Wraith
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Satik#1911
Kontaktovat uživatele:

Re: LoH vs Life steal

Příspěvek od satik » 26.07.2012, 12:24 hod.

Pokud nemas damage aspon 100 000, tak o life stealu ani neuvazuj

AlterEgo
Burning Soul

Příspěvek od AlterEgo » 26.07.2012, 12:31 hod.

Asi tak, life steal ma vyznam na nizsich obtiznostech nez inferno, kdyz je overgearnes equipem.
Kdyz by teoreticky na infernu uz byl life steal pouzitelny, tak uz zas neni vubec potreba, protoze clovek masakruje ty moby tak rychle, ze mu proste nestihaji nic moc udelat.

Asocial
Wraith

Příspěvek od Asocial » 26.07.2012, 12:52 hod.

pletete si dmg s dps. Pokud hitujes za 100k+ je life steal zajimavej i na infernu. při 100k hitu a 2,5% LS dostanes stejnej heal jako s +-600 LPH
Kdo jsi bez miny, hoď kamenem
D3 Armory - WoW Armory

plechi
Wraith
BattleTag:Plechi#2633

Příspěvek od plechi » 26.07.2012, 16:57 hod.

Pár postřehů:
- Life on Hit scaluje s Attack Speed. U tebe 1,3 nic moc, navíc používáš nejpomalejší útok WotHF (Fists of Fury je ale dobře použitelný na LoH, viz. níže).
- Life Steal scaluje s DPS. U tebe 20k nic moc, ale dá se s tím pracovat, viz níže
- LoH scaluje s multi-target útoky, LS scaluje s plošným DMG (AoE).
- LS těží ze Sweeping Wind, LoH ne

Pokud máš na LoH goldy, jdi do LoH - idelálně cca 1500 LoH.

Nažěň na equipu nějaký Life Per Second. Okolo 1000LpS jde velice lehce (500LpS Chest Armor + 2-3 itemy s 200LpS).

LS okolo 3% bude taky použitelný, ale musíš nějak nahnat DPS, což lze i buildem:
- použij například Fist of Thunder s runou Thunderclap (nejrychlejší, plošný DMG)
- vyzkoušej Sweeping Wind s runou Cyclone - s tvým CRITem bude z tornád pěkná dávka DPS pro LS navíc (plošný DMG)
- BoH přepni na Blazing Wrath
- zkus Mantra of Conviction a pokud to nepůjde, vrat se k Mantra of Evasion s runou Backslash (plošný DMG)

S tímto by jsi měl mít bez tornád cca 60k real single-target DPS. S tornádama a multi-target to může být i několik set tisíc a zhruba dalších cca 1000-1500 life per second.

EDIT: tabulka LoH pro Monka: https://docs.google.com/spreadsheet/pub ... utput=html
Naposledy upravil(a) plechi dne 10.08.2012, 19:50 hod., celkem upraveno 2 x.
Monk 60lvl - soloed inferno
Plechi#2633 - D3 profile

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 26.07.2012, 19:00 hod.

půjdu proti proudu, ale domnívám se, že LoH ani LS není nezbytnost.

http://i.imgur.com/QJr2B.jpg (zapnutá mantra viz skills)

procházím třetím aktem celkem bez problémů, čekal jsem to se svým laciným gearem trošku obtížnější. dokonce jsem si vzal jednoručku od svýho barbara, kde je jen socket a do něj crit dmg.

mnohem klíčovější mi přijde +ms% v botách :D protože odběhnout a nechat otočit cooldowny mě drží nad vodou. postupuju asi takhle: pořád běhám se spuštěným heal buffem - což mi dává základní dmg asi26k. k tomu sweeping wind. stojím mezi houfem čehokoli a mačkám flash, jak skončí, protáčím mantru, v nouzi zapnu serenity, opakuju pořád do kola. jakmile nemám aktuálně flash, heal, ani serenity, tak odběhnu a počkám, než mi naskočí cd.

co se týče elitek... NIKDY nestojím v žádný s*ač jako desec, plag nebo arcane. prostě odběhnu. pokud to dovolí terén a očarování (na některý to použít nejde), vyberu si úzkej prostor, kde se snažím zaseknout potvory tak, aby na mě mohly jenom dvě a zbytek do mě nemohl útočit, ale atakoval je sweeping wind. bohužel nemám žádnýho berserkra ani revenge, takže mi to přijde o dost pomalejší jak s barbarem, ale taky mě to baví. stačí se neustále hejbat a hlídat cd. pokud mi něco dělá fakt problém, jsou to iluzionisti. prostě nevím, co s nima. stačí jeden dmg affix a jsem v řiti.

plechi
Wraith

Příspěvek od plechi » 26.07.2012, 19:35 hod.

v0kurka píše: ...
Podobnou taktikou, bez LoH a LS a podobnýma statama (mín resist, ale větší block, life a crit a s base 26k DPS) jsem dojel až ke Ghomovi a tam bohužel není kam utýct a musel jsem si dočasně koupit zbraň s LoH (ale málo DPS, kterou jsem po Ghomovi prodal).
Zbraň s dobrým DPS, DEX, CRIT a LoH stála moc, tak jsem vyzkoušel další cestu s LS s buildem viz. níže a progress byl mnohem jednodušší a není třeba tak často odbíhat kvůlu cooldownům. Hlavně 4. akt byl pak naprosto v pohodě.

http://us.battle.net/d3/en/calculator/m ... WUX!aZYcbc
Plechi#2633 - D3 profile

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 26.07.2012, 20:33 hod.

rád bych zlepšil celou výbavu, v první řadě štít. ale odmítám to hledat, než laskavě fixnou tu aukci. podle aktuálního vyhledávání je utrpení shánět cokoli pro monka. u štítu mě nejvíc zajímá block, dexterita, allres, mainres a ideálně ještě crit chance. vitalitou nebo socketem nepohrdnu :D no a u všech itemů hledám dex, allres, mainres a k tomu vždycky ještě něco (crit chance, dmg, vitality, socket, movespeed...).

momentálně se jako jedinej dobře hledatelnej item jeví zbraň, u který tolik vlasností nepotřebuju, takže tu si vylepším určitě první. i když bych rád věděl, jestli mi zbrań s 200 dex a 700 dps dá víc nebo míň dmg jak zbraň s 900 dmg. nyní musím používat kalkulátory a ztracím čas, jelikož mi dobrej kauf mezitím nejspíš někdo vykoupí. aukce by měla zobrazovat minimálně stejný srovnání, jako dělá inventář, truhla, či pohled na zem. ale i tak to neumí počíta s mainatributem.

edit: nakonec jsem si koupil zbraň s lifestealem, přešel jsem na agresivnější styl, na monstra i bosse to funguje celkem dobře, ale ghom nesouhlasil :D nakonec jsem přehodil zpátky na svojí zbraň, se kterou nemá ls, ale mám o 1500 vyšší dmg (z LS jsem dostatečně neprosperoval) a dal jsem ghoma jako týpek v tomhle videu: http://www.youtube.com/watch?v=iv_wRWcRvkc

plechi
Wraith

Příspěvek od plechi » 26.07.2012, 21:44 hod.

plechi píše:Pár postřehů ...
Ještě jsem udělal pokus toho, co jsem výše popisoval. Base DPS 31k, life 35000, 3A Inferno. Nabral jsem pár mobů, nechal život klesnout na cca 10k a pak zapnul Serenity. Život jsem měl plný za cca 4sec, tj. přes 6000 life/sec pouze pomocí Life Steal 2,9%. Zpětným výpočtem to je přes 1 000 000 DPS (multitarget).
Naposledy upravil(a) plechi dne 10.08.2012, 19:54 hod., celkem upraveno 2 x.
Plechi#2633 - D3 profile

v0kurka
Burning Soul

Příspěvek od v0kurka » 26.07.2012, 22:03 hod.

předpokládám teda s výše uvedeným skillbuildem? můžeš to nějak srovnat s LoH? kolik by bylo na LoH zvýhodňujícím buildu potřeba, aby jsi dosáhl podobného výsledku?

plechi
Wraith

Příspěvek od plechi » 27.07.2012, 09:37 hod.

v0kurka píše:předpokládám teda s výše uvedeným skillbuildem? můžeš to nějak srovnat s LoH? kolik by bylo na LoH zvýhodňujícím buildu potřeba, aby jsi dosáhl podobného výsledku?
JJ, bylo to s výše uvedeným buildem.

LS a LoH se srovnává blbě, ale nejlepší je porovnávat LoH a LS na single-target útocích.

LoH:
FoT + Thunderclap dá za celou sekvenci 375% LoH (http://i.imgur.com/rpqd2.jpg). Tzn. pokud máš 500 LoH základ, celkem je to 1875 LoH.
FoT vnitřně násobí Attack Speed 1,5x (psal jsem o tom tady: viewtopic.php?p=150041#p150041), tzn. pokud máš base AS 1,4, s FoT bude AS 2,1 a celou sekvenci FoT stihneš za 1,43s => tvůj LoH bude 1875/1,43 = cca 1300 LpS (Life per Second).

LS (3%):
Oproti LoH těží LS z veškerýho DMG, který uděláš, tzn. nejmíň výhodný je proti single-target. Uvažuju base DPS 30k, Thunderclap, MoC, SW bez Cyclone, Blazing Wrath. Celkem to dá (30000*2,175*1,24*1,15)+(30000*0,6)= 111k DPS (single-target), to je 666 LpS. Pokud zapneš i Blinding Flash, budeš někde okolo 830 LpS.

Porovnání: proti single-target je "výhodnější" LoH. Píšu v uvozovkách, protože při vysokým DPS už to tak být nemusí (vzhledem k vysoké ceně LoH).
LoH s AoE už moc neroste, LS oproti tomu roste mohutně, takže je LS lepší proti skupinkám mobů, mě se osvědčil i na elitky při farmení 2A a 3A.
Plechi#2633 - D3 profile

Odpovědět

Zpět na „Monk“