"2-hand Daibo, bez AH, omezeni nejcastejsich skills" build
Ahoj vsem monkum.
Predne, tenhle build (pristup) se teprve chystam rozehrat, takze zatim je vse teorie a predstavy z moji strany.
Dale (ale to snad nemusim rikat) nikomu nic nevnucuju a nekritizuju, kazdy at si jede jake skills chce. Ja to proste chci zkusit tak nejak po svem.
Takze... Monk se stitem na mne pusobi rekneme divne a dual wield (byt jsem ho doted jel) mi taky moc nesedi. Moje osobni predstava idealni zbrane pro Monka je Daibo (i vice nez fisty). Ted po patchi by 2-handy mely byt zajimavejsi, ale i kdyby porad ztracely na dual wield nebo zbran+stit, tak to pro mne neznamena, ze opustim svoji predstavu a vrhnu se na nejsilnejsi dostupny zpusob boje.
Dropy se, jestli dobre chapu, v patchi zlepsily (kvalita), takze nevidim problem jet si dal svoji no-AH politiku. Doufam, ze Inferno dohraju a dam posledni akty na farming status az za dlouho, jestli vubec.
A ted co se skillu tyce. Opakuji, ze je mi z principu jedno, co si kdo hraje, ale osobne nechci skoncit jako dalsi Monk s One with Everything, Seize the Initiave a Resolve (pripadne Guardian's Path) passivkami nebo FoT ci Blinding Flash active skilly. Uplne vsechny casto pouzivane skilly ale nebudu ignorovat a par si jich dam do buildu taky.
Momentalne to vidim se skilly takhle:
Deadly Reach s SB runou
Lashing Tail Kick s SC runou
Breath of Heaven s BW runou (mozna zkusim WoL)
Serenity s IK runou
Seven-Sided Strike s SA runou
Mantra of Evasion s B runou (uvazuju ale o MoR)
Pasivky: Beacon of Ytar, Transcendence, Chant of Resonance
Postupne sem budu pri hrani pridavat, jak to vypada a samozrejme muzete svymi postrehy a napady k veci prispet taky.
A co vy? Jede nekdo Monka s Daibo zbrani, bez AH a bez nekolika nejpouzivanejsich skillu?
PS: Diakritika chybi nebot pisu z mobilu.
Predne, tenhle build (pristup) se teprve chystam rozehrat, takze zatim je vse teorie a predstavy z moji strany.
Dale (ale to snad nemusim rikat) nikomu nic nevnucuju a nekritizuju, kazdy at si jede jake skills chce. Ja to proste chci zkusit tak nejak po svem.
Takze... Monk se stitem na mne pusobi rekneme divne a dual wield (byt jsem ho doted jel) mi taky moc nesedi. Moje osobni predstava idealni zbrane pro Monka je Daibo (i vice nez fisty). Ted po patchi by 2-handy mely byt zajimavejsi, ale i kdyby porad ztracely na dual wield nebo zbran+stit, tak to pro mne neznamena, ze opustim svoji predstavu a vrhnu se na nejsilnejsi dostupny zpusob boje.
Dropy se, jestli dobre chapu, v patchi zlepsily (kvalita), takze nevidim problem jet si dal svoji no-AH politiku. Doufam, ze Inferno dohraju a dam posledni akty na farming status az za dlouho, jestli vubec.
A ted co se skillu tyce. Opakuji, ze je mi z principu jedno, co si kdo hraje, ale osobne nechci skoncit jako dalsi Monk s One with Everything, Seize the Initiave a Resolve (pripadne Guardian's Path) passivkami nebo FoT ci Blinding Flash active skilly. Uplne vsechny casto pouzivane skilly ale nebudu ignorovat a par si jich dam do buildu taky.
Momentalne to vidim se skilly takhle:
Deadly Reach s SB runou
Lashing Tail Kick s SC runou
Breath of Heaven s BW runou (mozna zkusim WoL)
Serenity s IK runou
Seven-Sided Strike s SA runou
Mantra of Evasion s B runou (uvazuju ale o MoR)
Pasivky: Beacon of Ytar, Transcendence, Chant of Resonance
Postupne sem budu pri hrani pridavat, jak to vypada a samozrejme muzete svymi postrehy a napady k veci prispet taky.
A co vy? Jede nekdo Monka s Daibo zbrani, bez AH a bez nekolika nejpouzivanejsich skillu?
PS: Diakritika chybi nebot pisu z mobilu.
D2R FanaZealer lvl 96 (SC SSF, bez runových slov)
Hledá do grálu - už 'jen' Tyraels Might
Re: "2-hand Daibo, bez AH, omezeni nejcastejsich skills" bui
tak určitě narovinu bez one with everything se nehneš za realně act 1-2. Two hand monka mám taky v plánu vyzkoušet a určitě si myslím , že nezkloubíš SSS s Lashtail kickem.
místo kicku a SSS bych zkusil ten wave of light ten mi připadá takovej two hand based. A pak ještě možná místo lashtail kicku bych dal Mystic ally
místo kicku a SSS bych zkusil ten wave of light ten mi připadá takovej two hand based. A pak ještě možná místo lashtail kicku bych dal Mystic ally
Projax:
Ahoj. Ohledne OWE - challenge accepted :-)
Jo ten kick a SSS budou asi dost zrat, ale zkusim to.
SSS urcite pryc nedam, na tom to dost stoji. Pokud se nepletu, tak vypocet jeho dmg je lepsi pro vysokou dmg 2-hand, protoze se nepocita AS u SSS. A taky jsi behem SSS nesmrtelny.
S tim Mystic Ally je to ale urcite dobry napad. Pokud Kick nepujde, tak ho asi vezmu.
Ahoj. Ohledne OWE - challenge accepted :-)
Jo ten kick a SSS budou asi dost zrat, ale zkusim to.
SSS urcite pryc nedam, na tom to dost stoji. Pokud se nepletu, tak vypocet jeho dmg je lepsi pro vysokou dmg 2-hand, protoze se nepocita AS u SSS. A taky jsi behem SSS nesmrtelny.
S tim Mystic Ally je to ale urcite dobry napad. Pokud Kick nepujde, tak ho asi vezmu.
SSS je s two handou dobrý nápad, ale podlě mě, pro two hand styl hraní na fulltime se hodit nemusí, ale možná se pletu. Každopádně sem pak piš své poznatky a jak se ti daří. Osobně sem na to fakt zvědavý
Tak po nejakem dalsim premysleni to nakonec asi udelam tak, ze misto Kicku vezmu WoL s Explosive Light runou, misto BW runy u BoH vezmu Infused with Light runu, misto IK runy u Serenity vezmu Ascension runu a mantru vezmu Healing s runou na generaci spiritu.
V praxi si to predstavuji tak, ze nahodim mantru, nabehnu k monstrum, dam SSS a po nem WoL (oboje zrani vic monster), pak dam BoH a Serenity (poradi bude zaviset na tom, kolik budu mit momentalne zivota) a diky bonusu z BoH na generaci spiritu budu mlatit Deadly Reachem (opet skill, co mi diky rune zasahne vic monster), abych si nabral rychle spirit zpatky (k tomu mi ale pomuze i regen spiritu z MoH runy a ChoR pasivky). No a pak, kdyz by jeste neco zilo, tak dam znovu WoL a pak uz bude po chvilce opet dostupny SSS a Serenity diky snizeni cooldownu pomoci BoY pasivky.
Dneska se do toho pustim, tak jsem moc zvedavej, jak budu dostavat :-)
V praxi si to predstavuji tak, ze nahodim mantru, nabehnu k monstrum, dam SSS a po nem WoL (oboje zrani vic monster), pak dam BoH a Serenity (poradi bude zaviset na tom, kolik budu mit momentalne zivota) a diky bonusu z BoH na generaci spiritu budu mlatit Deadly Reachem (opet skill, co mi diky rune zasahne vic monster), abych si nabral rychle spirit zpatky (k tomu mi ale pomuze i regen spiritu z MoH runy a ChoR pasivky). No a pak, kdyz by jeste neco zilo, tak dam znovu WoL a pak uz bude po chvilce opet dostupny SSS a Serenity diky snizeni cooldownu pomoci BoY pasivky.
Dneska se do toho pustim, tak jsem moc zvedavej, jak budu dostavat :-)
UPDATE:
Nemel jsem na hrani tolik casu, kolik jsem chtel, ale neco malo jsem stihl. Mam uz skoro hotovy build (jeste par lvl do 47 na Ascension runu, i kdyz uvazuju jestli nevzit jinou) a tady jsou poznatky z Nightmare (jsem tam v 3. aktu):
Moje "attack speed" je opravdu zoufala a ukazuje se jak moc je dulezite, ze SSS ji nebere v potaz.
Strategie, co jsem popsal vyse zatim vicemene funguje (mam ted 1k dps a cca 6k life). Je treba hrat ostrazite a hlidat cooldowny, ale to mam osobne radsi nez behat s prstem na jednom/dvema tlacitkach.
Celkove ten 2hand build je zatim o tom, ze SSS a WoL (ta AOE runa je fakt super, nebot ma i Knockback) delaji dost skody na to, abych Deadly Reach, ktery je spise "Slow Reach" v mem podani, nepotreboval na nic jineho nez dobiti spiritu (mam ted 5 regen per sec a to fakt pomaha, jinak bych s tim pomalym generatorem byl dost v haji asi). Navic ted hodim do BoH runu na zvyseni generace spiritu z Deadly Reach a to doufam pomuze zase o neco. S pasivnimi skily, co jsem zvolil jsem maximalne spokojen - Transcendence healuje casto a slusne nebot casto hazim drahy WoL a SSS, ChoR mi umoznuje neresit cas mantry a hlavne dava cene 2 spirit per sec, no a BoY mi temi par sekundami uriznutymi z cd u SSS a Serenity pomaha znatelne bych rekl.
Kdyz to zkratim, tak tenhle build to zatim vypada potrebuje hlavne vysokou dmg zbrane, vysoky regen spiritu, solidni dex, life a armor. Casem budu resit rezy, life regen a crit chance+crit dmg. Na AS a LOH kaslu, to se do tohohle buildu nehodi si myslim.
Je mi jasne, ze Nightmare je prakticky tutorial, ale taky nehodlam jit s mym momentalnim equipem na vyssi obtiznosti.
Nemel jsem na hrani tolik casu, kolik jsem chtel, ale neco malo jsem stihl. Mam uz skoro hotovy build (jeste par lvl do 47 na Ascension runu, i kdyz uvazuju jestli nevzit jinou) a tady jsou poznatky z Nightmare (jsem tam v 3. aktu):
Moje "attack speed" je opravdu zoufala a ukazuje se jak moc je dulezite, ze SSS ji nebere v potaz.
Strategie, co jsem popsal vyse zatim vicemene funguje (mam ted 1k dps a cca 6k life). Je treba hrat ostrazite a hlidat cooldowny, ale to mam osobne radsi nez behat s prstem na jednom/dvema tlacitkach.
Celkove ten 2hand build je zatim o tom, ze SSS a WoL (ta AOE runa je fakt super, nebot ma i Knockback) delaji dost skody na to, abych Deadly Reach, ktery je spise "Slow Reach" v mem podani, nepotreboval na nic jineho nez dobiti spiritu (mam ted 5 regen per sec a to fakt pomaha, jinak bych s tim pomalym generatorem byl dost v haji asi). Navic ted hodim do BoH runu na zvyseni generace spiritu z Deadly Reach a to doufam pomuze zase o neco. S pasivnimi skily, co jsem zvolil jsem maximalne spokojen - Transcendence healuje casto a slusne nebot casto hazim drahy WoL a SSS, ChoR mi umoznuje neresit cas mantry a hlavne dava cene 2 spirit per sec, no a BoY mi temi par sekundami uriznutymi z cd u SSS a Serenity pomaha znatelne bych rekl.
Kdyz to zkratim, tak tenhle build to zatim vypada potrebuje hlavne vysokou dmg zbrane, vysoky regen spiritu, solidni dex, life a armor. Casem budu resit rezy, life regen a crit chance+crit dmg. Na AS a LOH kaslu, to se do tohohle buildu nehodi si myslim.
Je mi jasne, ze Nightmare je prakticky tutorial, ale taky nehodlam jit s mym momentalnim equipem na vyssi obtiznosti.
Kup si u vendora amulet a prsteny s AS. U blacksmitha si vycratfti rukavky s Dex a AS (+Vit jestli se zadaří). Mělo by to dost pomoct...
Kojot: Diky, ale mam fakt pocit, ze to AS je u tohohle buildu mene podstatny (pokud sezenu dost spirit regenu, ale zatim to vypada dobre). SSS attack speed neresi a WoL mi prijde, ze bud taky ne anebo je rychly dost uz ted. A ten DR mam fakt prakticky jen na generaci spiritu. (mimochodem ringy a amulet mam ted s hodne dex a to mi zatim slusne skaluje sanci na dodge, ktera je pro mne hodne dulezita).
No mě právě přijde, že tady to trochu nedomysleli s tím doplňováním spiritu, že v tomhle má 2-hand strašnou nevýhodu oproti dual-wield, nebo rychlé jedoručce...
Na to jsem právě taky přišel. Koupil jsem levnou dvouručku s 300DEX a 200CD s úmyslem používat jí dokud nenašetřím na dobrou 1H+štít a jediné co mi vadí je právě spirit regeneration a to je dost zásadní.
Tak stále máš mraky možností - zvýšit IAS, použít Guardian Path, jet na CRIT a generovat spirit z DR - Strike from Beyond ( či jiný skill), použít pasivní generátory (Mantra of Healing, Chant of Resonance, itemy ...). Jinak 2H má daleko větší potenciál damage (nejen kvůli dmg, ale má i vysoký CRIT a DEX), takže nevím, kde je ta strašná nevýhoda.kojot píše:No mě právě přijde, že tady to trochu nedomysleli s tím doplňováním spiritu, že v tomhle má 2-hand strašnou nevýhodu oproti dual-wield, nebo rychlé jedoručce...
Monk 60lvl - soloed inferno
Plechi#2633 - D3 profile
Plechi#2633 - D3 profile
Nevýhoda je právě v tom generováním spiritu. Aby ses vyrovnal dual-wieldu, tak musíš "zabít" nějaký skill slot skillem, který bys normálně nepoužíval. Navíc většina Monků je docela závislá na LoH a to je s pomalou zbraní docela neefektivní. Pokud už máš nějakou rozumnou DPS, tak se to samozřejmě dá nahradit Life stealem, ale takovou DPS moc lidí nemá. Jinak staty a crit dmg z dual-wieldu se vyrovnají 2-hand...
Tak jsem někde v půlce Hellu a jde to dobře. Sem tam nějaké elity musím kitovat, ale to je holt tou menší dmg.
Trochu jsem to poupravil a teď jedu ten build takhle:
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/m ... Ycb!YZZbYZ
Crit chance mám kolem 20 % a řekl bych, že díky runě v DR, spirit regenu z MoH a pasivek a sem tam příjemnému bonusu 100 spirit od Air Ally na tom nejsem se spiritem nijak tragicky a WoL házím docela často.
Tady je můj self-found/crafted equip:
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Bere ... o/14458562
Hraju buď s Daibem, Staffkou nebo katanou (tady se to jmenuje oni blade nebo tak nějak), ale na end game chci jednoznačně nějaké parádní Daibo.
Trochu jsem to poupravil a teď jedu ten build takhle:
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/m ... Ycb!YZZbYZ
Crit chance mám kolem 20 % a řekl bych, že díky runě v DR, spirit regenu z MoH a pasivek a sem tam příjemnému bonusu 100 spirit od Air Ally na tom nejsem se spiritem nijak tragicky a WoL házím docela často.
Tady je můj self-found/crafted equip:
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Bere ... o/14458562
Hraju buď s Daibem, Staffkou nebo katanou (tady se to jmenuje oni blade nebo tak nějak), ale na end game chci jednoznačně nějaké parádní Daibo.
- Swen_von_Walhallion
- Wraith
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Swen #2595
sksu nahradit deadly reach za thunderfist/quckening a mozna by stalo za uvahu vzit si misto pomocnika nejakej jinej skill pomerne zajimavy buildy sou co pouzivaj 2 druhy primarnich utoku jeden jako spirit generator druhej jako dmg/armor boost, ale podle me se s timhle buildem na infernu moc chytat nbudes ono ma svuj duvod ze vetsina monku pouziva podobny pasivky :-)
Tak a jsem na Infernu. Na Hell ve IV. aktu mi padla staffka, co mi zvedla dmg 2,5x a to má ještě socket (utratil jsem u jewelera většinu peněz a hodil tam +60% crit dmg kámen) a dexterity přes 200. Po jejím dropu a dostání se na lvl 60, abych ji mohl nosit, jsem zbytek Hellu prolétl jako vítr. Jediná změna, co jsem si teď zkusil použít, je Foresight runa u Deadly Reach, ale hned jak bude lepší crit chance, tak jdu zpátky na Strike from Beyond.
Takže až bude chuť a čas, tak už můžu hledat equip na Infernu a to by bylo aby tenhle "build" nakonec to Inferno nedal.
Takže až bude chuť a čas, tak už můžu hledat equip na Infernu a to by bylo aby tenhle "build" nakonec to Inferno nedal.
Ahoj, potřeboval bych poradit s mojí postavou. Jsme aktuálně v infernu act III a už to není ono. Uvítal bych nějaké rady a zkušenosti, co by event. šlo lépe nastavit či změnit.
Děkuji všem.
http://eu.battle.net/d3/en/profile/CoTT ... o/18653186
Děkuji všem.
http://eu.battle.net/d3/en/profile/CoTT ... o/18653186
Určitě bych vyměnil pasivku Sixth Sense. Máš 15% crit chance, takže tahle pasivka ti přidává cca 4,5% dodge (jsou tam ještě diminishing returny pokud se nepletu, takže ještě míň). To je úplně na nic, zkus tam dát třeba Resolve. Potom bych vyměnil Mantru. Buď bych tam dal runu Time of Need, ale spíš bych si dal Mantra of Evasion s runou Hard Target. Jinak máš pěkný allres, ale zvedl bych ještě Cold res, teďka máš cca 630 Allres, když to zvedneš na nějakých 800 bude to v pohodě. No a dmg zvedej přes crit chance a crit dmg.
Díky moc za parádní rady. Zkusím večer.
Ještě mě napadá otázka ohledně zbraně, měl bych se spíš snažit aby měla crit chance a dmg popř live on hit nebo tak něco? Nebo jí mám úplně změnit a za co?
Díky
Díky
Ahoj, nemam nic proti tomu jeden poradit druhemu, ale nespletl sis tema? Zaprve pochybuju, ze jsi na equip, co mas, nepouzil AH. Ale to nemusi byt pravda a pak bych ti jen gratuloval. Nicmene OWE a STI pasivky a nektere active skills, co mas, v tomhle topicu fakt nechci videt.
Prosim o presunuti jinam a dekuji.
Prosim o presunuti jinam a dekuji.