Tipy a triky na vyssi MP

Ragnarok
Gorebelly
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Ragnarok#2825
Tipy a triky na vyssi MP

Příspěvek od Ragnarok » 05.02.2013, 12:08 hod.

Koukal jsem, ze je zde dost otazek ohledne gearu, ktery na monka poridit. Osobne jsem tomu venoval trochu casu a prolezl zahranicni fora. Jelikoz jsem sam preskocil zpet na Monka (muj prvni char, ktery jsem ve hre hral), tak zde muzu popsat co je dobre na Monky pouzit. Samozrejme se jedna o subjektivni nazor a ne kazdy se mnou musi souhlasit. Pokud nekdo pouziva jiny zpusob vybaveni monka, tak at se take podeli o svuj pohled na vec. Osobne se zameruji na Monka, s kterym se da hrat vyssi MP. Diky patchi 1.0.7 se jiz vyssi MP vyplati hrat. Navic zde prijde boost na urcitych skillech, takze z nej bude slusny stroj na zabijeni.

1. V prvni rade je dobre se zamerit na rychlost. Attack speed je pro monka dulezity stat a proto by mel byt zakladnim atributem vedle dexterity a CC.
2. Jelikoz Monk ma k dispozici pasivku One With Everything, tak je dulezite vybrat si resisty, ktere budu uprednostnovat. Nejdrazsi z resistu je Poison. Duvod je nejspise ten, ze tato resistance je na Andarielce. Proto ta vyssi cena.

Gear

Helma: Tam je situace jednoducha. Pokud mam dostatek penez tak urcite beru Mempo of Twilight s CC. Pokud ne, tak levnejsi variantou je Andarielka. U ni je dulezite se podivat na stat Fire damage taken. Tento stat by mel byt co nejnizsi.

Amulet: Osobne cekam na novy craft. Zatim jsem zkousel pouze na PTRku nekolik amuletu a musim rict, ze vypadaji skvele. Jinak je to item, na kterem by urcite melo byt CC. Dalsi veci je dexterita, vitalita, mozne resisty a je jedna z kombinaci a tou je bud Attack Speed ci CD.

Ramena: Zde se mozna take vyplati pockat na craft. Jinak klasika: dexterita, vitalita, resist (ktery uprednostnuji), resist all. Plusem je urcite nejaky armor ci Life%.

Chesta: Innas Vast Expanse. Tato setova chesta by mela obsahovat dexteritu a co nejvice vitality. Da se sehnat i s vitalitou prevysujici 200.

Natepniky: Jasnou volbou jsou Lacuni. Obsahuji attack speed. Pokud maji i CC, je to skvele. Jinak by mely obsahovat jeste dexteritu a alespon resist.

Pasek: Nejlepsi volbou je Witching Hour. Dexterita a resisty k tomu.

Prsteny Bud dobre rollnuty hellfire ring. Pokud je spatny, tak bych ho klidne s patchem 1.0.7 zahodil. Nebude potreba. Jinak jeden prsten rare s CC, dexteritou, vitalitou a k tomu bud attack speed ci CD. Idealni je, aby druhy prsten byl Natalyas Reflection. Pokud ma i CC, je to idealni volba. Je totiz dobry do setu s botami, ktere pridaji +7% CC.

Kalhoty: Zde je volba jasna a tou je Innas Temperance. Jednak maji AS, CC a Movement Speed a jednak se hodi do setu s Chestou +130 dexterity. Jinak lepsi je sehnat kalhoty jen s Dex a Vitalitou. Dexterity tam muze byt az 200 a vitality az 100. Jelikoz tyto kalhoty mohou rollnout pouze jeden nahodny affix, tak je lepsi, aby to byla Dexterita. Vitalita je totiz affix, ktery tam muze byt aniz by byl uveden jako dalsi nahodny affix.

Boty: Zde je idelani volbou Natalyas Bloody Footprints. Maji dobre staty: Dex, vitalita, resist all, momvement speed a jednak se prave hodi do setu s prstenem +7%CC.

Zbrane: Urcite je lepsi pouzit dve jednorucni zbrane. Prvni main hand by mela byt zbran, ktera ma dexteritu, CD a socket. Nic vic neni treba hledat. Lepsi koupit lepsi zbran s temito tremi zakladnimi staty, nez hledat idealni zbran s vice affixy. Urcite bych na zbrani nehledal veci jako je vitalita. Je to zbytecny stat, ktery se da nasbirat uplne nekde jinde. Offhand by mela byt zbran, ktera ma life steal a socket. Dalsim plusem je samozrejme CD. Jinak jedna z variant je pouziti Won Khim Lau. Tato fista sice muze mit nizsi DPS, nicmene svymi staty jako je more damage lighting skills dava ve hre neuveritelne rany. Sice budete mit papirove nizsi DPS, ale vysledek bude uplne jiny. Samozrejme je varianta pouziti dvourucni zbrane a tou je Skorn, ale tim zabijim monkovu schopnost rychlych utoku. Takze nedoporucuji. Nechte ji barbarum.

Skilly

Existuje build, ktery je urcen na vyssi MP. Je urcen k tomu, aby daval co mozna nejvyssi damage a nabizel moznost preziti. Odkaz na build je zde: http://eu.battle.net/d3/en/calculator/m ... UgX!aYcbca.

Primarni utok netreba prilis resit. Dobry skill, ktery hlavne umoznuje rychle se dostat k nepriteli. Sekundarni skill je pouze ve stavech nouze. Spirit se vyuzije nekde jinde.

Sweeping Wind je obranna aura, kterou bych se mel snazit mit vzdy nahozenou. Samozrejme, pokud nejsem v boji, tak za urcity cas vypadne. Takze je potreba nabit spirit a rychle tuto auru nahodit. Navic s patchem 1.0.7 dojde k boostu na dmg, takze se bude jednat o velmi silny skill. Dalsi boost nam take nabizi Won Khim Lau se svym % na dmg do lighting skillu.

Breath of heaven je skill urceny na heal. Nicmene vice nez na heal je zde pouzit s runou Blazing Wrath, ktera zvysuje dmg. Je dobre ji mit vzdy aktivni.

Blinding Flash oslepi nepratele a ti nemohou bojovat. Krome oslepeni je ale u tohoto skillu dulezita zvysena dmg a to diky rune: Faith In The Light. Dmg monka je pak skutecne vysoky. Takze vzdy, kdyz potkam vice mobu ci elitky, je dobre je oslepit a mydlit je co to jde :)

Mantra Of Conviction: Skill, ktery sebere asi nejvice spiritu. Krome toho ze me i mym spolubojovnikum pridava dmg, tak runa: Overvawe tuto dmg zvysuje na 48% po dobu prvnich trech vterin! Funguje to asi tak, ze pokud mam vsechny veci nahozene, jako jsou Sweeping Wind ci Breath of Heaven, tak v boji se snazim usetreny spirit vyuzit na znovuspusteni tohoto skillu. Vypada to pak tak, ze se snazim kazde 3-4 vteriny tento skill stale nahazovat a vyuzivat onech 48% z prvnich 3 vterin.

Pasivky:
One With Everything je bez debat.
Combination strike je pasivka, ktera za prvni 3 vteriny, kdy napadnu monstrum ziskam 8% do dmg. A to jen ve chvili, kdy pouziji na utok nejaky Spirit generator. A jelikoz primarni skill, ktery mam je spirit generator, tak si timto defakto zvysuji dmg o onech 8%.
Seize the initiative slouzi na zvyseni armoru podle vasi dexterity. Pokud mam dexterity malo, tak se urcite vyplati zkusit napriklad Resolve ci jinou pasivku (viz vlastni uvazeni).

Zaver:
Co se tyce skillu, je dost mozne, ze patch 1.0.7 s nimi jeste trochu zamicha. Preci jen boost, ktery bude nabizet napriklad Wave of Light bude ohromny. Pokud to vse dopadne jak ma, pokusim se doplnit build, ktery bude pro 1.0.7 optimalnejsi volbou. Nicmene uz ted je ovsem jasne, ze ta zmena nebude dramaticka. Bude se jednat spise o zmenu na jednom ci dvou skillech.

Pokud ma nekdo dalsi konstruktivni pohledy na problematiku Monka, necht zde prispeje, diky ;)
Naposledy upravil(a) Ragnarok dne 05.02.2013, 12:41 hod., celkem upraveno 2 x.
Kouzelníci všech zemí, spojte se!
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Ragn ... o/36058370

Quetak
The Butcher
BattleTag:Quetak#1902

Re: Gear pro Monka

Příspěvek od Quetak » 05.02.2013, 12:29 hod.

V topicu "Gear pro Monka" bych si představoval rozebrání opravdu jen equipu, build je už dost navíc a navíc těch buildů existuje určitě hodně (tempest rush např.), pak se ti tady může rozjet debata o buildech a bude to total OT. Jinak klobouk dolu, dalo to asi dost práce takovej sloh :)

Ragnarok
Gorebelly

Re: Tipy a triky na vyssi MP

Příspěvek od Ragnarok » 05.02.2013, 12:42 hod.

Mas pravdu. Nazev jsem zmenil. Snad bude vice odpovidat :)

Jinak Tempesh Rush build je urcen pro farmeni na nizkych MP. Zminoval jsem to i v prispevku, ze jsem se zameril na maximalni dmg pro hrani na vyssim MP.

Marinak
Quill Rat
BattleTag:Marinak#2964

Příspěvek od Marinak » 05.02.2013, 13:30 hod.

Velmi pekne napisane, urcite vyskusam. Tiez mam v plane navrat k monkovi...

Bagr13
Doom Knight
BattleTag:Bagr#2994

Příspěvek od Bagr13 » 05.02.2013, 13:41 hod.

No ono je otázka co je vyšší MP, i když je to jedno aby se tam monk udržel tak musí mít sakra drahý vybavení.
Myslím, že by nebylo špatný ke každýmu vybavení dát, přesně jakou věc a orientační cenu ;)
Jak jsem já testoval postavy na relativně levný geary tak jediněj kdo se dá sestavit je barbar :( proto je jich tolik

Ragnarok
Gorebelly

Příspěvek od Ragnarok » 05.02.2013, 14:49 hod.

S cenou je problem. Ta je totiz tak promenliva, ze to co dnes napisu nemusi zitra uz platit. Jinak si myslim, ze pokud nekdo planuje hrat vyssi MP (pod tim pojmem mam na mysli vse co je 5+), tak musi pocitat s tim, ze gear nebude stat milion goldu.

Je jasne, ze veci jako Mempo ci Lacuni c CC jsou itemy v hodnote stovek milionu. Na druhou stranu se vzdycky da pouzit levnejsi varianta at uz v podobe Andarielky ci rare bracers. Dale je treba brat v potaz take resisty, ktere si clovek zvoli. Jak jsem zminoval Poison resist je nejdrazsi, takze toto take hodne ovlivnuje cenu.

Dejme tomu, ze tak za 100 milionu se da postavit monk, ktery muze hrat vyssi MP. I kdyz to nebude asi zadny slagr, tak uz se to muze priblizit cislum, ktere jsou potreba.

Bagr13
Doom Knight
BattleTag:Bagr#2994

Příspěvek od Bagr13 » 05.02.2013, 14:56 hod.

Ja vim ono si myslím, že 100mil tak bez zbraní si myslím, aby jsi z něho vytáhl dobrou dmg tak to nebdue jen tak.

JInak ja zkoušel nějak poskládat gear a narazil jsem na hlavní problém a to je vit, to je bych řekl na tom nejdražší, jakmile někdo na item vidí vit tak je to hned 3x dražší.
tohle jsem postavili s kamošem, itemy cca do 3mil, a na MP3 už to nedá :lol:
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Bern ... o/17429502

Ragnarok
Gorebelly

Příspěvek od Ragnarok » 05.02.2013, 17:49 hod.

Tu vitalitu musis nabrat na cheste. Tam ji je vic nez dost. Dale pak na kalhotech. Jak jsem zminoval, tak jde o to, ze vitalita je stat, ktery se rolluje jako zvlastni affix. Tudiz i kdyz kalhoty maji max dexterity 100 + 1 nahodny affix, mohu ziskat napriklad: 150 dex + 50 vitality. Dalsi veci, kde bych hledal vitalitu jsou ramena, boty. Pokud by ji bylo stale malo, tak na ukor dmg: rukavice, amulet, ringy.

tomisco
Doom Knight
BattleTag:tomisco#2845

Příspěvek od tomisco » 07.02.2013, 04:26 hod.

Pekne sepsano. Jelikoz se mi barbarka blizi ke 100. paragonu, tak jsem si nedavno zacal tunit Monka jako druhou meelee postavu. Zatim to je vzhledem k omezenemu rozpoctu takove provizorni, na nizsi MP. Kdyz jsem vlezl s partou na MP6, casto jsem chcipal. Takze do budoucna chci splasit jednorucky s LS a LoH. Oblibil jsem si Won Khim Lau a lightning skilly. Jen skoda, ze WKL s LS stoji strasnou palku. Asi vyzkousim Shenlong fisty... HP mam momentalne malo, z toho 111 vitality na zbrani, coz neni vubec dobre. Blackthornes chesta neni prave take idealni, v budoucnu ji nahradim Innas Vast Expanse, ale zatim nechci moc klesnout s AR nebo armorem... Je tu porad dost prostoru na zlepsovani i bez cpani stamilionu do equipu, coz se mi libi. Do barbarky se mi uz nechce lit ty obri sumy za male nez mensi prirustky do statu...

Jinak v podstate jedu Ragnarokem popsany build, vyhovuje mi to. Jen mantru zkousim porad jinou.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/tomi ... o/10955087

Tapeworm
Burning Soul
BattleTag:Tapeworm#2172

Příspěvek od Tapeworm » 07.02.2013, 09:30 hod.

Mám dotaz. Monky moc neznám teď si teprve pomalu expím mončičandu na HC.
Opravdu monk nemá žádnou jinou užitečnou pasivku než One With Everything ??
Na první pohled to vypadá super, ale ve skutečnosti všechny lidi co znám co hrají monka to děsně svazuje i když si to možná tolik neuvědomujou. Na první pohled si mohu vybrat item jen s tím jedním resistem a řeší mi to AR. Ve skutečnosti většina monků ale ve finále hledá itemy s AR + tím jedním resistem a to je hodně svazuje při výběru. Už x krát jsem zažil situaci, kdy se v partě dropl dobrej item a byl i lepší než ten co měl monk na sobě, ale monk ho nechtěl že nemá ten jeden resist co hledá, že má jen AR.
Nebylo by lepší tuhle pasivku vyhodit, jet místo ní prostě jako každej char na itemy s AR a místo této pasivky dát nějakou jinou ??

Petros
Doom Knight

Příspěvek od Petros » 07.02.2013, 10:55 hod.

Na jednu stranu je to svazující, na druhou však můžeš dosáhnout skvělých čísel u resistů (což je pro HC monka obzvlášť důležité), ke kterým by ses pouze přes AR dostával jen velmi těžko. Navíc ti to umožní pořídit silné itemy s vybraným resistem, které by byly s AR mnohonásobně dražší. A nebo, pokud máš resisty díky této pasivce vysoké, je můžeš u některých itemů úplně ignorovat.
Jinak skvělý rozbor, snad jen malá oprava: v patchi 1.0.7 nejsou ke craftu nová ramena. ;)

Ragnarok
Gorebelly

Příspěvek od Ragnarok » 07.02.2013, 10:58 hod.

Urcite je velke mnozstvi Monku, kteri jedou pouze AR. Problem ovsem je v tom, ze AR musi mit na vice itemech a cena bude jeste vyssi, pokud tedy chce zachovat vyssi cislo u AR. Nejenom, ze potom mnohem vice sdili itemy s Demon Hunterem, ale take nema moznost AR ignorovat na vecech, kde mu staci pouze ten jeho jeden resist.

Ale co si budeme nalhavat, kazdy charakter ma minimalne jednu pasivku, ktera by zaslouzila oznaceni: "MUST HAVE".

Ragnarok
Gorebelly

Příspěvek od Ragnarok » 07.02.2013, 11:04 hod.

Petros: Ja posledni info, ktere mam je, ze ramena budou v craftu take. Viz: http://us.battle.net/d3/en/blog/8414570 ... 1-2-1-2013

...
Four Rare recipes have been added to the Blacksmith: Archon Spaulders (Shoulders), Archon Gauntlets (Gloves), Archon Armor (Chest Armor), Razorspikes (Bracers)

Petros
Doom Knight

Příspěvek od Petros » 07.02.2013, 11:12 hod.

Tak to se velmi omlouvám, vycházel jsem z infa zde na diablofans, kde jsou místo ramen uvedeny kalhoty:

http://www.diablofans.cz/635-zmeny-v-pa ... l#crafting

Ještě jednou promiň. ;)

Odysseus
Quill Rat
BattleTag:Odysseus#2761

Příspěvek od Odysseus » 08.02.2013, 10:35 hod.

Čau, zatím se vše točí kolem monka . Ostatní postavy jsem moc nehrál . Kdo chce mrkněte na tento můj build . Není to žádná topka ,ale s touto kombinací Vám MP5 nebude dělat problémy . Vyšší MP také zvládne ,ale už to není to pravé ořech... :-)

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Odys ... ero/215745

Jen dodám ,že mít celý set a ve výsledku mít sníženou cenu za Wind je taky dobrá hračka . Na plném stacku chodit např. celý 3akt je rychlovka.

zahron
Wraith
BattleTag:zahron#2939

Příspěvek od zahron » 08.02.2013, 16:08 hod.

Odysseus píše:
Jen dodám ,že mít celý set a ve výsledku mít sníženou cenu za Wind je taky dobrá hračka . Na plném stacku chodit např. celý 3akt je rychlovka.
Já už si prakticky nedokážu představit mojeho monka bez sweeping windu za 5 spirit a to mě na monkovi sere nejvíc - je omezený co se týče buildů - pořád musím jen klikat, klikat klikat

teď mám tempest rush, ale ten zase nejde na vyšší mp
Obrázek

Ragnarok
Gorebelly

Příspěvek od Ragnarok » 13.02.2013, 14:55 hod.

Tak jsem zkousel novy boost monka a musim rict, ze jsem spokojen. Urcite provedu mensi upravy v buildu. Zatim se mi Wave of Light zda vice nez silna na to, aby zustala nevyuzita :)

cqa
Quill Rat
BattleTag:KryOn#2377

Příspěvek od cqa » 17.02.2013, 08:29 hod.

Hlavně vyzkoušejte way of light - explosive light. Celá obrazovka pryč na jeden zásah. Neznám kouzlo, které by šlo použít tak rychle po sobě, zasáhlo vše kam vidíte a bylo navíc tak silný s okamžitou účinností. Zdar a sílu...

http://eu.battle.net/d3/en/profile/KryOn-2377/

constantine iv
Quill Rat

Příspěvek od constantine iv » 17.02.2013, 20:53 hod.

Přidám taky svou trošku do mlýna. Monk je teď po patchi konečně "boží bojovník " 8-)
Na MP7 se dá chodit fast run a likvidovat místnosti na 1 max 2 rány.
Testoval jsem buildy s Ragnarokem a kromě drobných rozdílů (spojených i s výbavou) se schodujeme na potřebě spirit regen boostu, ať už věcmi se spirit regen či build na spirit regen případně kombinace obojího.

S tímto buildem : http://eu.battle.net/d3/en/profile/Cons ... ro/1373450 , kde je spirit regen přes skilly, se dá pohodlně chodit MP7 na fast a neměl jsem zatím větší problém.

Podle mě je největší pomínkou momentálně attack speed, ptž tím rychleji se vám spirit vrátí, zbytek pak už zařídí Wave of Light.
Volba runy je pak individuální, ale Wall of light nebo mnou více používané Explosive light (ptž zabíjí za 3m ve všech směrech) je prostě paráda.

To jen tak z lehka co jsem zatim vyzkoušel.

Let´s Fight

Ragnarok
Gorebelly

Příspěvek od Ragnarok » 20.02.2013, 10:17 hod.

Jelikoz patch 1.0.7 je tady uz nejakou dobu, tak jsem si postupne vytvoril novy build na tento patch. Cele se to da shrnout asi do tri slov a temi jsou "Wave of Light". Tento skill byl v tomto patchi tak extremne vylepsen, ze se nejenom vyplati ho pouzivat, ale jaksi se stava necim jako je "One With Everything", tedy veci "I MUST HAVE!". S timhle ovsem nastal jeden problem a tim je nedostatek spiritu. Wave of Light totiz stoji docela hodne "mlika" a s tim je treba pocitat.
Takze nyni rozepisi jaky build pouzivam ja a proc.

Fists of Thunder (Quickening)
Tento utok s danou runou pouzivam pouze na nabiti spiritu. V tehle kombinaci se jedna o nejlepsi zpusob, jak ziskat hodne spiritu za co nejkratsi cas.

Dashing Strike (Quicksilver)
Jelikoz primarni utok uz nema moznost portovani se na moby, pouzivam na portovani tento zpusob. Krome jineho dostane mob urcitou dmg. Dale je port dobry pri vyhnuti se ruznych nebezpeci (frozen, atd). Posledni vyhodou je to, ze pokud dochazi sweeping wind, tak rychly port casto pomuze k tomu, abych nemusel znovu sweeping wind nahazovat. Dana runa snizuje pozadavky na spirit.

Sweeping Wind (Cyclone)
Jasna vec pro hodne monku. Tenhle skill se da take spise oznacit za nutnost.

Breath of Heaven (Blazing Wrath)
Leceni a zvysovani dmg. Neni treba nic vic psat :)

Wave of Light (Empowered Wave)
Skutecny skill na zabijeni. Osobne pouzivam runu na snizeni narocnosti na spirit. Urcite se da rici, ze jakakoli runa z daneho skillu je zajimava. Posledni runu napriklad vyuzivam na MP10 v parte, kde chvili trva, nez mob lehne. Prvni runa zase dava ohromnou dmg a druha runa strili do vsech stran. Jelikoz vetsinou hraji tak MP7 (idealni uroven pro mou postavu), tak tahle runa staci na to, aby obycejny mob dostal IK. Vyssi dmg by zbytecne koncila v prazdnote a zbytecne by stala vice spiritu.

Mantra of Healing (Circular Breathing)
U mantry je asi hodne na zvazeni, co zvolit. Ja volim vyssi life regen s regeneraci spiritu. Preci jen spiritu neni nikdy dost. Zde by byla dobra volba i klasicka Overwave.

Pasivky:
One With Everything - no comment
Seize the initiative - preci jen vyssi armor jiz je treba
Chant of Resonance - zvysuje regeneraci spiritu

Musim priznat, ze diky vylepseni dostal Monk skutecne jiny rozmer. Urcite se objevi vice ruznych buildu. Preci jen o tom ta hra je. Nicmene Wave of Light je natolik silny skill, ze stoji minimalne za vyzkouseni. Ja jsem ho zvolil jako hlavni utok (pokud je spirit) a urcite toho nelituji.

Odkaz na build: http://eu.battle.net/d3/en/calculator/m ... UcX!YbcbbZ

Odpovědět

Zpět na „Monk“