Diskuze o stavu D3
-
- The Butcher
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Firius#2998
Reve, jak říkám, je to o definici, co vidíš pod slovem skill. Dám příklad:
SC2 - znalost buildu, rychlost, reakce, obecně APM, znalost ras a jednotek
SimSity - znalost principů, umění kontrolovat finance, vynalézavost
CallOfDuty - rychlost reakce, taktika, souhra v týmu
Diablo3 - znalost principů hry, efektivita v buildu vs. gear, efektivita farmení
PoE - znalost principů hry, pevná vůle při dodržování daného buildu a gearu od začátku do konce
Zkrátka někdo může hrát D3 20 hodin a mít postavu na 20. levelu na normal a někdo může být 60. lvl v inferno za stejný čas (bez rmah). To je skill v D3 podle mě.
SC2 - znalost buildu, rychlost, reakce, obecně APM, znalost ras a jednotek
SimSity - znalost principů, umění kontrolovat finance, vynalézavost
CallOfDuty - rychlost reakce, taktika, souhra v týmu
Diablo3 - znalost principů hry, efektivita v buildu vs. gear, efektivita farmení
PoE - znalost principů hry, pevná vůle při dodržování daného buildu a gearu od začátku do konce
Zkrátka někdo může hrát D3 20 hodin a mít postavu na 20. levelu na normal a někdo může být 60. lvl v inferno za stejný čas (bez rmah). To je skill v D3 podle mě.
Re: Diskuze o stavu D3
Firdecek..
Tvuj starsi prispevek jsem necetl, ale chapu ze jsi tim skillem myslel dovednost hrace nez dovednost/skilly postavy..
Tvuj starsi prispevek jsem necetl, ale chapu ze jsi tim skillem myslel dovednost hrace nez dovednost/skilly postavy..
Tvl jeste ze nemam podobne problemy :-D jako vy. Ja proste hral hral bavilo me to. Udelal jsem nejakej strop v SC. Pak jsem daval 4 mesicni pauzu a ted hraju znova HC a bavi bavi bavi. A je mi jedno jestli si Vozi nebo kdokoliv podobnej mysli ze D3 je mrtve a jeho hraci jsou jako mouchy kolem zdechliny.
Odesláno přes Tapatalk pomocí SGNote II
Pokud nekomu vyhovuje Diablo v tomhle novem konzolovem kabate, tak v tom nevidim problem. Ja to zapnul po patchi 1.0.7 s tim, ze zabiju par stovek monster a taky mne to 2 dny bavilo. Hraje se to dobre, pekne to vypada a je tam taky ten pocit satisfakce ze zabijeni monster. Pokud to nekoho bavi dlouhodobe a vidi seberealizaci prave v tomhle snadnem farmicim maratonu a hledani lepsiho gearu, tak s tim nemam problem. D3 je hra cilena na velkou zakaznickou skupinu, kteri nejsou zadni hardcore hraci. Osobne jsem zklamany, protoze z Inferna udelali zbytecnou obtiznost a vubec nedodrzeli svoje sliby z doby pred vydanim hry. Dalsi veci je naprosto absurdni itemizace. Legendary predmetem je pro mne neco na cem se da postavit i cely build (viz muj unique stit z PoE, ktery diky memu vysokemu armoru a blocku mne neustale doplnuje energy shield en.pathofexilewiki.com/wiki/Aegis_Aurora). PVP taky asi v dohledne dobe nebude, takze ta hra neobsahuje nic, co by apelovalo na moje hracske potreby a udrzelo mne u D3 opravdu dlouhou dobu.
Nejaky celkovy pocet odkazu k D3 neberu jako bernou minci nebo dukaz cehokoliv. Vetsina z techto odkazu vznikla v dobe maximalniho hypu pred vydanim hry. Pokud by jsi prisel s celkovym poctem relevantnich odkazu, ktere lidi neustale vyuzivaji, jejich navstevnosti a zohlednil jeste veci jako doba vyvoje hry, celkovy rozpocet a pocet aktivnich hracu v case, tak by to bylo uplne neco jineho. Nejsmutnejsi je fakt, ze s podobnym scenarem zrejme Blizzard pocital. Prodat co mozna nejvetsi pocet kusu, sklidit velke zisky z RMAH, kdy hru napumpovali novymi vecma a vydat hru na konzole. Stejny cil budou mit s vydanim datadisku, zase to bude "hype" kolotoc a apelovani na co mozna nejsirsi hracskou zakladnu, sklidi nejake zisky z RMAH (ikdyz ten pocet hracu, co si datadisk koupi a jeste budou ochotni investovat do hry penize nakupem na RMAH bude jiz nesrovnatelne mensi) a opet to vydaji na konzole. Datadisky budou nejspise dva a tim se dostavame casove do doby, kdy uz je realne vydani toho jejich Titanu, coz bude nova dojna krava. Doba se meni, Blizzard s ni a je treba to akceptovat. Pro mne uz datadisk bude zajimavy pouze kvuli pribehu a kratkodobe hry aukce. Nic vice od D3 neocekavam. Mrzi mne to, protoze jsem do tohoto titulu vkladal vetsi nadeje pred vydanim, ale zcela Blizzard chapu v jejich rozhodnutich.
Nejaky celkovy pocet odkazu k D3 neberu jako bernou minci nebo dukaz cehokoliv. Vetsina z techto odkazu vznikla v dobe maximalniho hypu pred vydanim hry. Pokud by jsi prisel s celkovym poctem relevantnich odkazu, ktere lidi neustale vyuzivaji, jejich navstevnosti a zohlednil jeste veci jako doba vyvoje hry, celkovy rozpocet a pocet aktivnich hracu v case, tak by to bylo uplne neco jineho. Nejsmutnejsi je fakt, ze s podobnym scenarem zrejme Blizzard pocital. Prodat co mozna nejvetsi pocet kusu, sklidit velke zisky z RMAH, kdy hru napumpovali novymi vecma a vydat hru na konzole. Stejny cil budou mit s vydanim datadisku, zase to bude "hype" kolotoc a apelovani na co mozna nejsirsi hracskou zakladnu, sklidi nejake zisky z RMAH (ikdyz ten pocet hracu, co si datadisk koupi a jeste budou ochotni investovat do hry penize nakupem na RMAH bude jiz nesrovnatelne mensi) a opet to vydaji na konzole. Datadisky budou nejspise dva a tim se dostavame casove do doby, kdy uz je realne vydani toho jejich Titanu, coz bude nova dojna krava. Doba se meni, Blizzard s ni a je treba to akceptovat. Pro mne uz datadisk bude zajimavy pouze kvuli pribehu a kratkodobe hry aukce. Nic vice od D3 neocekavam. Mrzi mne to, protoze jsem do tohoto titulu vkladal vetsi nadeje pred vydanim, ale zcela Blizzard chapu v jejich rozhodnutich.
Sry za OT : Reve napis mi pm s nickem na originu a dame fifu :-) parim nonstop. Jsem dorota ze jsem si to nekoupil uz drive pac Mp nema chybu :-)
Vozi : Myslím že lidé jsou trožku znechuceni a tak budou muset přijít opravdu s něčím epickým aby mě donutili koupit si datadisk.Na ty radoby sliby jim neskočí už nikdo :-) Oni spíše by měli dělat vše proto aby si ospravedlnili to co udělali.Tedy tak snad to bude :-D
Vozi : Myslím že lidé jsou trožku znechuceni a tak budou muset přijít opravdu s něčím epickým aby mě donutili koupit si datadisk.Na ty radoby sliby jim neskočí už nikdo :-) Oni spíše by měli dělat vše proto aby si ospravedlnili to co udělali.Tedy tak snad to bude :-D
Hm chtel jsem napsat wall of text, ale udelam to stylem TLDR.
To co rekne Kripparian, Kungen, kdokoliv jinej o hre muze byt pravda a s nekteryma pripominkama bych treba souhlasil, ale nema to zadnou vahu pro lidi co hrajou pro zabavu. Kdyz me bude bavit D3, budu ho hrat. Kdyz me bude bavit PoE, budu ho hrat. Je totiz dle me rozdil mezi kritikou spatnych principu a mezi tim ze nakej radoby progamer streamuje 150 hodin, pak rekne "je to kravina" a jde hrat jinou hru. A znova a znova. Protoze si to jeho konzumni fanousci zadaj.
To co rekne Kripparian, Kungen, kdokoliv jinej o hre muze byt pravda a s nekteryma pripominkama bych treba souhlasil, ale nema to zadnou vahu pro lidi co hrajou pro zabavu. Kdyz me bude bavit D3, budu ho hrat. Kdyz me bude bavit PoE, budu ho hrat. Je totiz dle me rozdil mezi kritikou spatnych principu a mezi tim ze nakej radoby progamer streamuje 150 hodin, pak rekne "je to kravina" a jde hrat jinou hru. A znova a znova. Protoze si to jeho konzumni fanousci zadaj.
Ach jo... pořád ty samé věci dokola...
Za mě - stačilo pochopit a uvědomit si tohle:
D3 není přímým následovníkem D2!
To, že D3 je jen o gearu, to je jasné... to, že D3 bylo vždy o aukci je taky jasné - a už tu prosím nepište lži typu, že v D2 tomu není jinak
Za mě - stačilo pochopit a uvědomit si tohle:
D3 není přímým následovníkem D2!
To, že D3 je jen o gearu, to je jasné... to, že D3 bylo vždy o aukci je taky jasné - a už tu prosím nepište lži typu, že v D2 tomu není jinak
-
- Zhar the Mad
- BattleTag:Reptile#2445
co bol ciel v d2? dosiahnut level 99 a popri tom behat stale za mephistom za ucelom lepsieho gearu. co je ciel v diablo 3? dosiahnut paragon level 100 a popri tom behat kade tade, nie len na jedno miesto ako v d2 a ziskat lepsi gear. Kedze je tu AH a RMAH ma to dalsie vyhody. Vseho vsudy je v d3 viac moznosti ako v d2.
a dalsi vec na vytesani...ReptileSVK píše:. Vseho vsudy je v d3 viac moznosti ako v d2.
dnes to tu jede
D2 na tu dobu prineslo opravdove inovace. Skill tree byla velka vychytavka a byl implementovan i do WoW. Nechtel jsem to udelat, ale budiz. Podivej se na PoE, ktere krasne rozviji a inovuje herni mechanismy D2 (lahve, ktere se automaticky doplnuji zabijenim nepratel a muzes na ne hodit enchanty typu dispell frozen / chilled, bonus armor po dobu trvani buff apod., pasivni strom a jeho vazba na levelovani, kde kazdy bod je dulezity a "key stones" mohou zcela menit gameplay, system customizace skillu a vazba na pozadavky STR, DEX, INT, dokonala itemizace). Je treba pokracovat nebo ty rozdily stale nevidite nebo nechcete videt? D2 bylo na svoji dobu hodne inovativni. D3 ale jde uz uplne jinou cestou a nesnazte se to zlehcovat poukazanim na fakt, ze D2 stejne jako kazde ARPG je take o gearu.
Naposledy upravil(a) Vozi dne 16.04.2013, 14:09 hod., celkem upraveno 1 x.
I kdyby nebyl primym, tak to neznamena ze je spatnym.
Jako tomu napriklad je ve Strongholdu.
Jako tomu napriklad je ve Strongholdu.
Jojo, diky RMAH a AH mam vyhodu ze mi pada velky kulovy a diky nonstop online provedeni mam vyhodu ze nikdo neudela mod co by fixoval po*** dropy. To vypada opravdu jako win-win.
-
- The Butcher
To casus: no nic nikomu nepadá, ale nakoupit si můžeš co chceš
Jako buď tu máš komunismus - každý sobě jen co si ukradne (od monster, ala D2), anebo demokracii - tedy kup si co chceš, ale za tvrdý prachy
Jako buď tu máš komunismus - každý sobě jen co si ukradne (od monster, ala D2), anebo demokracii - tedy kup si co chceš, ale za tvrdý prachy
No budes se divit, ale ten komunismus kterej fungoval ve WoW a vsichni ho kritizovali jako welfare system fungoval lip, protoze se ti nestalo ze jsi mel smulu jenom proto ze velkej blizzardi server rekl. Odesel jsem si par bg a mel jsem svuj item jistej.
Ta "ferova" demokracie, kde rozhoduje asi nejaky rng, ktery ferove jednomu da 10 dobrych veci za tyden a druhymu jednu za mesic mi prijde uzasna do momentu kdy jsi na druhy strane a nedostavas nic. A byly to v mojem pripade desitky az nekolik stovek hodin, aby nekdo nerekl ze jsem farmil malo. Goldy z prodeje itemu byly cca 1:1 s goldama sesbiranyma ze zeme, takze si to klidne srovnej.
Cely tohle je dany tim, ze funguje ciste RNG. A spatna itemizace.
Ta "ferova" demokracie, kde rozhoduje asi nejaky rng, ktery ferove jednomu da 10 dobrych veci za tyden a druhymu jednu za mesic mi prijde uzasna do momentu kdy jsi na druhy strane a nedostavas nic. A byly to v mojem pripade desitky az nekolik stovek hodin, aby nekdo nerekl ze jsem farmil malo. Goldy z prodeje itemu byly cca 1:1 s goldama sesbiranyma ze zeme, takze si to klidne srovnej.
Cely tohle je dany tim, ze funguje ciste RNG. A spatna itemizace.
Kluci upřímně je pro mě daleko přijatelnější si najit přesně danej item na AH , než zakládat hry ala v D2 a hledat u lidi jestli ten dotyčnej předmět mají či nemají :-( . Myslím si že původní myšlenka byla přesně kvůli tomu a až pak RMAH :-)
( ano jsem najivní :-))
( ano jsem najivní :-))
Ano proto udělali aspoň fAKIN craft který má aspon danej nějakej pevnej stat :-)Cely tohle je dany tim, ze funguje ciste RNG. A spatna itemizace.
Jo, craft je dobrej, tu zmenu chvalim. Ale i ten craft v sobe ma moc rng, staci se podivat jak nekteri craftnou uber item v prvnich 10-100 pokusech a nekteri se patlaji a nemaj ani neck s poradnyma 2 statama (z trifecty).
Chtelo by to nejaky zpusob vylepsovani gearu, klidne drahy co by fungoval jako goldsink, klidne zdlouhavy na farmu ale aby byl vysledek jistej, a ne ze u toho prosedim x desitek hodin a dostanu uberitem nebo item uplne na nic s sanci mensi nez 1:1000.
Chtelo by to nejaky zpusob vylepsovani gearu, klidne drahy co by fungoval jako goldsink, klidne zdlouhavy na farmu ale aby byl vysledek jistej, a ne ze u toho prosedim x desitek hodin a dostanu uberitem nebo item uplne na nic s sanci mensi nez 1:1000.
-
- The Butcher
Vždyť ale o tom JE Diablo a vždy bylo ... random lokace, monstra i předměty. Takto bys mohl chtít, aby ti z každého 100. zabitého white moba vypadla legendary. Jo super, ale to už má do random daleko. Stačí ten nerf craftingu, který je dobrý a vybalancovaný akorát.Casus píše:Jo, craft je dobrej, tu zmenu chvalim. Ale i ten craft v sobe ma moc rng, staci se podivat jak nekteri craftnou uber item v prvnich 10-100 pokusech a nekteri se patlaji a nemaj ani neck s poradnyma 2 statama (z trifecty).
Máš stejné uvažování jako lidi, co sází sportku a nadávají, že pořád nic nevyhráli a že by měli udělat alespoň něco takového, že třeba 3 čísla budou fixnutá, ale los bude stát třeba dva tisíce korun...to přece nedává smysl, proč bys pak sázel?? Krása D3 tkví v tom, že ti právě může z každého zabitého moba vypadnout uber věc, ale taky nemusí
Ja hraju hry pro zabavu a bavi me protoze v nich vidim ten progress. RPGcka me bavi protoze vidim ze se postava zlepsuje, ma to pribeh atd. Zkousel jsem hrat ww barba, cca 70h a udelal jsem paragon 30. Krom par statu za paragon se barbar nijak nezlepsil, nic pouzitelnyho mi nepadlo. Jestli ma byt D3 hra o tom ze do ni vrazim x desitek hodin a nemam z toho zadnou zabavu, protoze mi zadny gear nepadl (a jinym zpusobem nez gearem se postava v endgamu nevyviji) tak to opravdu neni hra pro me.
Tu poznamku o sportce nechapu. Myslim ze vetsina sazkaru sazi pro pocit ze hry a pro vydelek. Sazky jsou o*eb na lidi, protoze vzdycky vyhraje sazkova spolecnost. Jestli k tomu hodlas prirovnavat D3 tak souhlasim, taky mi prijde jako o*eb. Jako mrkev na klacku za kterou bezis jak osel ale taky ju nemusis dostat.
Crafting samozrejme vybalancovany neni, dukazem je ze to co uz jsem psal driv.
Pokud ti D3 prijde OK, tak gratuluju a vyvracet ti to nebudu. Jestli je krasa D3 v tom ze je hrou o gearu, kterej ti nemusi padnout tak je to podle me spatna hra.
PS: D3 nema random lokace, spis takovou parodii na ne
PS2: Kdyz uz je rec o tom "diablo vzdycky bylo o ..." tak vubec nedoporucuju to jako argument pouzivat. D2 melo tolik specifickych veci a principu, ktery bud v D3 nejsou a nebo jsou uplne zjednoduseny, ze to dokazuje spis ze D3 neni D.
Tu poznamku o sportce nechapu. Myslim ze vetsina sazkaru sazi pro pocit ze hry a pro vydelek. Sazky jsou o*eb na lidi, protoze vzdycky vyhraje sazkova spolecnost. Jestli k tomu hodlas prirovnavat D3 tak souhlasim, taky mi prijde jako o*eb. Jako mrkev na klacku za kterou bezis jak osel ale taky ju nemusis dostat.
Crafting samozrejme vybalancovany neni, dukazem je ze to co uz jsem psal driv.
Pokud ti D3 prijde OK, tak gratuluju a vyvracet ti to nebudu. Jestli je krasa D3 v tom ze je hrou o gearu, kterej ti nemusi padnout tak je to podle me spatna hra.
PS: D3 nema random lokace, spis takovou parodii na ne
PS2: Kdyz uz je rec o tom "diablo vzdycky bylo o ..." tak vubec nedoporucuju to jako argument pouzivat. D2 melo tolik specifickych veci a principu, ktery bud v D3 nejsou a nebo jsou uplne zjednoduseny, ze to dokazuje spis ze D3 neni D.
-
- The Butcher
No neříkám, že jsem se současnými dropy uber spokojený, jen říkám, že je to random a nemůžeš od diabla očekávat, že ti pravidelně bude servírovat super item, abys měl progress. D3 by bylo ojeb, kdyby jsi za hraní platil, což tak není - je to HRA, pro zábavu. Pokud Tě to frustruje, což vidím, že asi ano, tak to nemusíš hrát. Mě nevadí, že mi třeba 4 runy za sebou nic nepadne, protože si prostě zarubu monstra, udělám pár paragonů, občas chcípnu u elitky a prostě to beru jako relax po vypjatém dni...ohledně random lokací s tebou souhlas, D3 moc randomu v tomto ohledu nemá a to je škoda
Co se týče craftu, mají v plánu zavést craft konkrétního statu na předěmtu s tím, že ti zbytek zůstane - tím by se spousta lidí na trifectu mohla dostat...takže tak
Co se týče craftu, mají v plánu zavést craft konkrétního statu na předěmtu s tím, že ti zbytek zůstane - tím by se spousta lidí na trifectu mohla dostat...takže tak