Sorceress
Moderátor:Dark_Deamon
- Dark_Deamon
- Archangel
- Currenly, I'm playing:Diablo 2
- BattleTag:DarkDeamon#2454
- Kontaktovat uživatele:
Tak já ten AR a FCR myslel tak nějak obecně na všechna kouzla...Představa je to pěkná, ale asi by mě takový Diablo bavilo hrát 5 minut.
Re: Sorceress
tak to je jiná věc...nemluvim o zábavnosti :-D právě proto jsem psal že by to ze sorcky udělalo ještě víc OP char než je teď...:-D
po těch letech nebaví lehký D2...baví mě jen proto že to jde hrát težší a těžší...prostě untwinked...pokud je to lehký, dáš si další omezení jako třeba only magic item, nebo naked event...líbí se mi že to lze pořád nějak překonávat...hlavně ty vlastní cíle...
je jasný že pokud by CB fungovalo na skilly, šlo by do kytek...;-)
po těch letech nebaví lehký D2...baví mě jen proto že to jde hrát težší a těžší...prostě untwinked...pokud je to lehký, dáš si další omezení jako třeba only magic item, nebo naked event...líbí se mi že to lze pořád nějak překonávat...hlavně ty vlastní cíle...
je jasný že pokud by CB fungovalo na skilly, šlo by do kytek...;-)
tim že by fungovaly na skilly sem nemyslel, že by to mělo stejnou kvalitu jako na melee
Zy-El - Sorceres - Morgan - Lvl kolem 900 - Killuju vše na night (včetně Orifice To Oblivion)
Mě teď napadlo sestavit build s hlavními skilly: Meteor, Thunder Storm, Glacial Spike (+ fire a lightning mastery)
Původně jsem v něm chtěl hydru, ale ta je v porovnání s meteorem dost slabá...
Styl hraní by byl celkem jednoduchý - nahodím TS, na levém tlačítku Glacial Spike (zmrazí monstra, případně zpomalí) a na pravém Meteor (měl by být výborný ve spojení s mrazením nepřátel)...
Hlavními dmg dealery budou Meteor a TS, GS bude fungovat spíše jako podpora...
Co si o tom myslíte? Doufám, že by mi alespoň mohl padnout Ormus' Robes
Zajímá mě, co si myslíte, ale v žádném případě to nezmění můj plán tento build otestovat ve formě další HC postavy (samozřejmě až skončím s Korlicem)
edit: Teď jsem si všiml, že o podobném buildu jste se bavili teď nade mnou
Původně jsem v něm chtěl hydru, ale ta je v porovnání s meteorem dost slabá...
Styl hraní by byl celkem jednoduchý - nahodím TS, na levém tlačítku Glacial Spike (zmrazí monstra, případně zpomalí) a na pravém Meteor (měl by být výborný ve spojení s mrazením nepřátel)...
Hlavními dmg dealery budou Meteor a TS, GS bude fungovat spíše jako podpora...
Co si o tom myslíte? Doufám, že by mi alespoň mohl padnout Ormus' Robes
Zajímá mě, co si myslíte, ale v žádném případě to nezmění můj plán tento build otestovat ve formě další HC postavy (samozřejmě až skončím s Korlicem)
edit: Teď jsem si všiml, že o podobném buildu jste se bavili teď nade mnou
Asi takto
Jak uz bylo receno Fraxim, nebude nikterak silna v zadnem elementu, ale hratelne to asi je...Glacial je dobra volba ve spojeni s Meteorem, coz je mimochodem skill, ktery me velmi zklamal...Na papire vypada dobre, ale presto bych uprednostnil ty Tebou odsouzene hydry, daji se pouzivat i jako pruzkumnici, dorubavaci a zase tak slabe nejsou...Ten Thunderstorm, hmm, nemam s nim skoro zadne zkusenosti, Fraxi mam pocit s jeho schopnostmi byl spokojen, ja si ale myslim, ze bude spis pro paradu, zvlast u Tri-elementalistky...Mozna se pletu...
Jak uz bylo receno Fraxim, nebude nikterak silna v zadnem elementu, ale hratelne to asi je...Glacial je dobra volba ve spojeni s Meteorem, coz je mimochodem skill, ktery me velmi zklamal...Na papire vypada dobre, ale presto bych uprednostnil ty Tebou odsouzene hydry, daji se pouzivat i jako pruzkumnici, dorubavaci a zase tak slabe nejsou...Ten Thunderstorm, hmm, nemam s nim skoro zadne zkusenosti, Fraxi mam pocit s jeho schopnostmi byl spokojen, ja si ale myslim, ze bude spis pro paradu, zvlast u Tri-elementalistky...Mozna se pletu...
Taky mě občas napadne něco podobného. Osobně sice nefandím thunder stormu ale tak jak popisuješ by to mohlo fungovat. Já vidím spíš problém v tom že tato sorc by pro mě nesplňovala to co já požaduju od 3 element sorc a to je poradit si se všema imunitama, aby každý spell sám o sobě byl použitelný.(Představ si situaci kdy jeden element selže, je schopná to vyřešit těma dvěma zbylýma ? popř. když selžou 2...) Pokud bude glacial jen podpůrný tak s ním samotným těžko někoho zabiješ a pár blesků z TS to nevytrhne. Já osobně bych ji dělal jinak, tím ale neříkám že to nejde.
A k tomu ormusu. Je to zajímavé brnění, ale víš jak funguje ? těch 15% v perf případě neni zase tak super jak to může vypadat. Ve fire a lighting větvi to udělá to že se přidá 10-15% k fire/lighting mastery. (Fire na lvl 20 - 163% Lighting 278%) takže těch 15% z ormusu je jako kdybys měl cca 2 další body v mastery což tě moc nevytrhne. U coldu je to jiné, protože mastery snižuje resist, tady to reálný význam má. U fire a lighting je zase potřebnější - enemy resist.
A k tomu ormusu. Je to zajímavé brnění, ale víš jak funguje ? těch 15% v perf případě neni zase tak super jak to může vypadat. Ve fire a lighting větvi to udělá to že se přidá 10-15% k fire/lighting mastery. (Fire na lvl 20 - 163% Lighting 278%) takže těch 15% z ormusu je jako kdybys měl cca 2 další body v mastery což tě moc nevytrhne. U coldu je to jiné, protože mastery snižuje resist, tady to reálný význam má. U fire a lighting je zase potřebnější - enemy resist.
RIP: Možná dám hydrám šanci... ale na TS nedám dopustit
Slayer: Aha, u toho Ormusu jsem nevěděl, že to tak funguje...
Slayer: Aha, u toho Ormusu jsem nevěděl, že to tak funguje...
- Fraxinus
- Adviser
- BattleTag:Fraxinus#2208
- Kontaktovat uživatele:
TS je vynikající doplněk, nejvíc ho člověk docení při bitkách s falleny, skákavci, impy a podobnou otravnou havětí.
Meteor...nikdy jsem nepoužíval, nevím.
Ostatně místo glacial spiku bych zvážil ten Blizzard, ten je celkem solidní i bez synergie a s jedním bodem v mastery. Dohromady bys měl takhle build, kterému říkám komunistka, jak jsem povídal jindy. Poručí větru, dešti...
Meteor...nikdy jsem nepoužíval, nevím.
Ostatně místo glacial spiku bych zvážil ten Blizzard, ten je celkem solidní i bez synergie a s jedním bodem v mastery. Dohromady bys měl takhle build, kterému říkám komunistka, jak jsem povídal jindy. Poručí větru, dešti...
...Ancients, go, go go!
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)
Current Project: Popis skillů na Diablo2 centrále - zde je k nahlédnutí (100 % completed)
Krasa Glacial spike-u je v tom, ze zmrazi grupu nepratel najednou, coz je neco, co potrebujes, kdyz nezabijis dost rychle...Neustale se portit okolo a spolehat na merce, ktery pri untwinck hre nebude kdovijak silny neni zrovna muj styl...Takze, teoreticky rychlejsi zabijeni s Blizzardem bude, ale podle me bezpecnejsi to bude s tim Glacial spikem...Vim, neni to vselek a spousta monster zmrazit nepujde, presto vetsina ano a muze to byt pro preziti rozhodujici...Tot muj nazor
- Abuzus
- Minion of Destruction
- BattleTag:Abuzus#2665
- Kontaktovat uživatele:
No, dle mé skromné zkušenosti je 3 ele sosso pouze oslabená sosso. Třetí element je žoldák. Vše bude trvat déle, v namíchaných skupinách imune stejně pojedete elementy jenom dva a po X hodinách na Hellu už u těch dvou elementů zůstanete - IMO.
Ale třeba to Fraxi domyslí. Já to tam nevidím.
Ale třeba to Fraxi domyslí. Já to tam nevidím.
Greenhorn s duší Throwera
osobně souhlasím s Abuzusem. Myslím že hrát tri-ele sosu je naprd. Třetí element nahradí žoldák a pokud bych chtěl mít opravdu tři elementy, vemu si cold wolfa z 3 aktu. Ten mi krásně nahradí glacial a bude mrazit nepřátele a já se můžu soustředit na dmg z meteoru+TS a další výbavu. Navíc i přes to že je iron wolf dost slabý, myslím že bude lepší než nesynergizovaný glacial u sosy.
Pokud bych se ale měl rozhodnout opravdu pro tri-element, určitě bych šel do blizzardu, už jen proto že se castí z vrchu a ne od sosy. Nejvíc to jde poznat, když se na tebe hrne horda cold imune a z dálky tě odstřelují light/fire imune archeři. Glacial se k nim nedostane protože letí přímo a zavazí ti tam cold imune, takže to musíš roztahat a nejdřív vymlátit cold imune který nezmrazíš takže musíš prchat, a nebo se portneš na archery ale to je sebevražda při untwinked. S blizzardem máš tu výhodu že mezitím co ti na chvíli zaměstná cold imune merc, tý můžeš archery z dálky pražit blizzem protože se castí zvrchu a ne od postavy a nevadí ti tak v cestě překážky jako u glacialu. Pokud bych šel ale do blizzu tak už bych nešel do meteoru protože se ty dva skilly dost mlátí v efektivním používání kvůli nutnosti mít oba na pravým tlačítku a delay co ty skilly mají. Takže by to chtělo něco jinýho ohnivýho co dáš na levý ale to už prakticky tvoříš jiný build...
V nadpoloviční většině stejně monstara kvůli imunitě nezmrazíš takže budeš muset uplatňovat taktiku portování se kolem a spoléhání se na merce.
Pokud bych se ale měl rozhodnout opravdu pro tri-element, určitě bych šel do blizzardu, už jen proto že se castí z vrchu a ne od sosy. Nejvíc to jde poznat, když se na tebe hrne horda cold imune a z dálky tě odstřelují light/fire imune archeři. Glacial se k nim nedostane protože letí přímo a zavazí ti tam cold imune, takže to musíš roztahat a nejdřív vymlátit cold imune který nezmrazíš takže musíš prchat, a nebo se portneš na archery ale to je sebevražda při untwinked. S blizzardem máš tu výhodu že mezitím co ti na chvíli zaměstná cold imune merc, tý můžeš archery z dálky pražit blizzem protože se castí zvrchu a ne od postavy a nevadí ti tak v cestě překážky jako u glacialu. Pokud bych šel ale do blizzu tak už bych nešel do meteoru protože se ty dva skilly dost mlátí v efektivním používání kvůli nutnosti mít oba na pravým tlačítku a delay co ty skilly mají. Takže by to chtělo něco jinýho ohnivýho co dáš na levý ale to už prakticky tvoříš jiný build...
V nadpoloviční většině stejně monstara kvůli imunitě nezmrazíš takže budeš muset uplatňovat taktiku portování se kolem a spoléhání se na merce.
Díky za názory
Glacial Spike budu používat určitě, kvůli mrazení... Blizzard má sice svoje výhody, ale mě nejde o poškození v ledové větvi, ale pouze o podporu ve formě (z)mražení velkých skupin monster... nečekám od něj nějaký velký damage dealer
TS budu taky používat na 100%, protože se mi strašně líbí
...takže jediné, co nemám jasné, je jaké ohnivé kouzlo zvolit... ale asi se rozhodnu pro Hydru, jak jsem původně zamýšlel...
Glacial Spike budu používat určitě, kvůli mrazení... Blizzard má sice svoje výhody, ale mě nejde o poškození v ledové větvi, ale pouze o podporu ve formě (z)mražení velkých skupin monster... nečekám od něj nějaký velký damage dealer
TS budu taky používat na 100%, protože se mi strašně líbí
...takže jediné, co nemám jasné, je jaké ohnivé kouzlo zvolit... ale asi se rozhodnu pro Hydru, jak jsem původně zamýšlel...
- Abuzus
- Minion of Destruction
- Kontaktovat uživatele:
OK, zůstaneme u 3ele sosso. TS je tvá srdcovka. Takže pokud dále volíš Glacial (a jak říkáš, nemusíš tam toho narvat moc, s all skilama to i na Hell bude pár bodů na celkové zmražení), já bych dal Fire Wall.
- sice má dmg per sec, ale když jedeš Glacial, tak to je fuk
- řeší i ty archery (nejsou-li FI)
- slušný nárůst dmg
- mám ho rád, ve stylu Bakyho (FO/FW build) jsem to na bnetu dohrál solo, i když místo FOrb jsem jel v cold větvi Glacial/Blast
Ještě k tomu Ormusu: Ano, sice ho řeší 2 body v Mastery, ale to platí pro one ele. U 3 ele to je 6 bodů + 3 random a to už stojí za zvážení, ne? (IMO).
Tak to prbni a pochlub se :-)
GL
Edit - za tohle mně ostatní hned sejmou:
- Life tap hůlku, RW Memory, Visceratuant nebo Gerges štít.
- blok na 45-50% ve finální výbavě
- "zbytek bodů do many"
Jedná se o variantu proti Cold imune, kdy pod ES tankuji a spamuji Static Field - netýká se "super unique ench imune bossáků"
Ještě bych Glacial podpořil slušným FCR.
HC mode.
- sice má dmg per sec, ale když jedeš Glacial, tak to je fuk
- řeší i ty archery (nejsou-li FI)
- slušný nárůst dmg
- mám ho rád, ve stylu Bakyho (FO/FW build) jsem to na bnetu dohrál solo, i když místo FOrb jsem jel v cold větvi Glacial/Blast
Ještě k tomu Ormusu: Ano, sice ho řeší 2 body v Mastery, ale to platí pro one ele. U 3 ele to je 6 bodů + 3 random a to už stojí za zvážení, ne? (IMO).
Tak to prbni a pochlub se :-)
GL
Edit - za tohle mně ostatní hned sejmou:
- Life tap hůlku, RW Memory, Visceratuant nebo Gerges štít.
- blok na 45-50% ve finální výbavě
- "zbytek bodů do many"
Jedná se o variantu proti Cold imune, kdy pod ES tankuji a spamuji Static Field - netýká se "super unique ench imune bossáků"
Ještě bych Glacial podpořil slušným FCR.
HC mode.
- Fraxinus
- Adviser
- BattleTag:Fraxinus#2208
- Kontaktovat uživatele:
Abuzus: Za ten návrh tě nikdo nesejme, jen bych do visceratuanta přidal díru a diamant....průšvih ale bude najít vhodnou hůl pro memory, najít 4děrovanou hůl s +3 to Energy Shield, +3 to Thunderstorm a +3 k něčemu ještě také užitečnému nebude žádná sranda.
...Ancients, go, go go!
ono najít samotnou 4 socket +3ES je celkem kumšt natož aby k tomu měla ještě +3 TS :-D ale bylo by to slušný dělo...
Jen nevím jesli má cenu mít ve finále 45-50% block...většinou se mi osvědčilo že buď na block nejet vůbec a body nechat na vita/ene a nebo ubrat trochu botů odjinud a ten block si maxnou alespoň na 65-75% protože block 40-50% mi většinou přišlo jako by nebyl vůbec...
Jen nevím jesli má cenu mít ve finále 45-50% block...většinou se mi osvědčilo že buď na block nejet vůbec a body nechat na vita/ene a nebo ubrat trochu botů odjinud a ten block si maxnou alespoň na 65-75% protože block 40-50% mi většinou přišlo jako by nebyl vůbec...
- Abuzus
- Minion of Destruction
- Kontaktovat uživatele:
Tak já bych nehledal 4soc, která má tohle všechno. Memory nepatří mezi nejdražší RW a bude ho potřebovat až na Hell. Hůlka +1-2 ES do té doby padne, vzácně se dá i koupit. Časem to vylepší. A na "běžný" útok je těch variant pro hůlky díky stylu 3ele až, až. Prostě vezmi, co padne. +FWall, nebo + TStorm, klidně i + Cold Mastery. Stejně to pro něj bude "poziční a taktická" válka, u které je styl hraní asi na prvním místě. Tahle sosso je, jak jsem psal, IMO od základu oslabená a žádná super unique hůlka to nespraví.
Attia: Souhlas, psal jsem HC mode, mně 50% u těchto dvou unique štítů už blokuje :-) (nebavím se o tom, že bych tam tankoval). Však hra mu ukáže, kam to narvat. Jen moje osobní zkušenost je, že když začneš používat ES, začínám mít pocit nesmrtelnosti a když mi ho srazí, tak potřebuji vyblokovat tu první ránu před teleportem a ustát life (cca 1000?) A mně tady těch 50% funguje.
Všeobecně nemám rád styl:" 20 BOrders, všechno life, max block. Možná je to špatně, ale mně to určuje styl (někdy pa-styl) hry.
Jedinou vyjímkou bych viděl možná u PvP a předem dané (vysněné) finální výbavy (opět dle tvého stylu), kdy už si řekneš: " a zbytek life".
Attia: Souhlas, psal jsem HC mode, mně 50% u těchto dvou unique štítů už blokuje :-) (nebavím se o tom, že bych tam tankoval). Však hra mu ukáže, kam to narvat. Jen moje osobní zkušenost je, že když začneš používat ES, začínám mít pocit nesmrtelnosti a když mi ho srazí, tak potřebuji vyblokovat tu první ránu před teleportem a ustát life (cca 1000?) A mně tady těch 50% funguje.
Všeobecně nemám rád styl:" 20 BOrders, všechno life, max block. Možná je to špatně, ale mně to určuje styl (někdy pa-styl) hry.
Jedinou vyjímkou bych viděl možná u PvP a předem dané (vysněné) finální výbavy (opět dle tvého stylu), kdy už si řekneš: " a zbytek life".
holy grail of builds.Abuzus píše:Všeobecně nemám rád styl:" 20 BOrders, všechno life, max block. Možná je to špatně, ale mně to určuje styl (někdy pa-styl) hry.
poklona Abuzus
Frost nova 27sec VS. Glacial spike 4,2sec freezeZOMB píše:Díky za názory
“If you only read the books that everyone else is reading, you can only think what everyone else is thinking.” -H.M.
@ Abuzus: taky nejsem vyznavačem buildů str/dex na věci zbytek vita...třeba za melee postavy rád rvu body do str protože mám rád volnost v oblíkání brnění a ty body ti daj dmg takže zbytečný nejsou...stejně tak dexterity...pokud chci jít na blok, dávat tam body mi nevadí už jen proto že ti zvyšuje AR...
tady jsem to myslel spíš tak, že nemusíš jet zrovna na 75% block za každou cenu ale nad těch 60% bych se držel, osobně bych níž nešel...ale jak jsi psal je to dost subjektivní...
@ Tordah: frost nova mě taky napadla skrz délku zmražení, ale je tam ta nevýhoda že musíš o dost blíž než s glacial spikem a navíc je to strašný žrout many, tak jsem to ani nepsal...
tady jsem to myslel spíš tak, že nemusíš jet zrovna na 75% block za každou cenu ale nad těch 60% bych se držel, osobně bych níž nešel...ale jak jsi psal je to dost subjektivní...
@ Tordah: frost nova mě taky napadla skrz délku zmražení, ale je tam ta nevýhoda že musíš o dost blíž než s glacial spikem a navíc je to strašný žrout many, tak jsem to ani nepsal...
- Abuzus
- Minion of Destruction
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady se musím přiznat, že Novu na vyšším lvl jsem účinně nikdy nehrál, ale vycházel jsem z toho, že Nova zpomaluje, kdežto Glacial mrazí. A to v kombinaci FCR/delay skill je právě to, co hledáme. Nebo se pletu?
Tak ZOMBíku, jak to postavíš? cmn, cmn :-)))
Tak ZOMBíku, jak to postavíš? cmn, cmn :-)))
- Dark_Deamon
- Archangel
- BattleTag:DarkDeamon#2454
- Kontaktovat uživatele:
Do té doby bych doporučil unikát Warpspear. Dá se sehnat u NM Andariel.Fraxinus píše:najít 4děrovanou hůl s +3 to Energy Shield, +3 to Thunderstorm a +3 k něčemu ještě také užitečnému nebude žádná sranda.