Nove buildy skillů v Patch 2.0

George
Wraith
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Re: Nove buildy skillů v Patch 2.0

Příspěvek od George » 07.03.2014, 08:32 hod.

Zdravim, tak zatim mnou uzivany build (porad urpavuju): http://eu.battle.net/d3/en/profile/geor ... o/28556386

Primarne jsem packer pro partu - pernamentne stahuju cyklonama vse na sebe, nasledne tail kick (crit dmg ukazuje 2,5 mil), jde to prakticky nonstop...

Jedu T3 bez vetsich problemu (akorat mantru pouzivam conviction/owervave, popr. co si vybere parta), ustojim i horsi affixy elitek (retez je fakt zlo). Tradicne hodne dulezite jsou rezisty, ja jedu arcan = celkovy allres cca 900 je znat, ale porad by slo vice.

Na T4 a vyssi uz pouzivam healing mantru (viz profil), regen +4k je fakt znat, popr. jeste jiny ring co mi padl (300dex, 350 life, 16% life, 700 LoH, + 15 % sance na stun - snizuje celkovy dmg, ale ustojim mnohem vice).

T5 -T6 chodim jen se silnou partou (vetsinou 3x wizz + ja), protoze u elit uz znatelne prituhuje a neustojim co bych si predstavoval (oproti mp10 kde jsem byl pri trose opatrnosti prakticky "nesmrtelny" hnus zmena :D ) - zde delam uz jen packera, o dmg se stara parta.

Jinak je hodne znat fista ze stunem - neustale stunuje (hlavne elity se moc nehybou), coz je vyhoda. Slusne je to i v kombinaci s tail kickem, stunuje vsecko kolem. Drop z truhly na T3 (je samozrejme 60lvl, web ukazuje bug lvl).

Co jsem vypozoroval, nejvic mi toho ale stejne pada na T3, odsejpa to hodne rychle, vse leha do par vterin = vyssi troment neznamena vice dropu, spise naopak... Navic podle me jsou ted nejvyhodnejsi na vyssi torment (T5-T6) wizzove, slusnejsi gear a kdyz si drzi odstup, udolaji vse ;)

Seton
Na-Krul
BattleTag:Seton#2895

Příspěvek od Seton » 07.03.2014, 11:04 hod.

tomisco: ten fire monk vypadá moc pěkě :). Tu fistku dropnout...to je hodně dobrý :)
LSD: Taky dobrý! zkoušel jsi po cyklonu do těch stuntlejch SSS?? mě to dává crit dmg pruměrně 3,3 milionu na hit!! ten je 7x,takže ohromný množství dmg.
jinak řetěz je opravdu největší humus...když je kombinovanej s mrazákem, je většinou hodně zle....pak už jen doufám,že SSS critne naplno a rozdám to tak, že většina lehne po prvním SSS. (T2)
David vs. Goliáš.....historicky první zaznamenaný critical hit !
Obrázek

George
Wraith

Příspěvek od George » 07.03.2014, 12:13 hod.

OK vyzkousim SSS, ale na T3 a vyse uz to podle me stejne nesejme na zatah, stve me tam ten cooldown (se spiritem problem nemam). Ty tail kicky jedu proste porad dokola, takze ve vysledku to je podle me univerzalnejsi, pomer cena spiritu / dmg asi momentalne nejlepsi volba. Jel sem build i s perma zvony, kdy sem sazel zvon za zvonem (klasickiy uder nasledne zvon a tak porad dokola) a efektivita mi prisla mensi...

Spis ale uvazuju postavit monka s max reducki cooldownu za paragon, gear a s pasivkou beacon of ytar, kdy budes prakticky nesmrtelny s uzitm serenity/ascension - teoreticky tam bude prostoj jen par vterin, kdy nebude serenity pusobit. Podle me tohle bude muset bilzz nerfnout, byla by to obrovska vyhoda za monka. Nezkousel to uz nekdo ? Cekam na slusny drop s redukci, slusny craft se mi zatim moc nedari, spis setrim matros a goldy na RoS ;)

Seton
Na-Krul

Příspěvek od Seton » 07.03.2014, 12:39 hod.

Pár příspěvků dřív tady popisuju svůj build :). Mrkni na to ;-). Právě že se prakticky od vydání 2.0.1 snažím snížit Cd co to de:). V paragonu na max, beacon of ytar taky nasazená. S tím ten SSS právě dávám daleko častěji a je to pecka....s poslední runou je to úlet.
S tím serenity mě to nedocvaklo, ale do buildu to zařadím :). Čekám teď hlavně na pořádnou helmou s dírou, abych tam mohl narvat diamond na redukci Cd ;-).
Edit: Snížení Cd je vlasně kriticky potřebnej i pro mě.
Obrázek

firdecek
The Butcher
BattleTag:Firius#2998

Příspěvek od firdecek » 08.03.2014, 11:07 hod.

Teď jsem zkoušel standardní build na rychlo farmu - Tailwind - a ten monk už s tím tak rychle neběhá...to přidali omezení na maximální rychlost? zdá se mi, že se prostě zasekne na 25% movement speed a tím to končí...více někdo více?

Seton
Na-Krul

Příspěvek od Seton » 10.03.2014, 09:40 hod.

fridecek: to netuším. bude se to muset testnout :)
Ale chci se zeptat, to že dashing strike lita i přes regulerní zdi :D je bug,nebo je to tak zamýšleno? dost pecka :D
Obrázek

maja
Doom Knight
BattleTag:maja#2296

Příspěvek od maja » 10.03.2014, 10:00 hod.

Seton píše:fridecek: to netuším. bude se to muset testnout :)
Ale chci se zeptat, to že dashing strike lita i přes regulerní zdi :D je bug,nebo je to tak zamýšleno? dost pecka :D
bug to asi nebude, protože přeskočíš jen určitý druh zdí, taky to používám ke zrychlenému přesunu nebo na elitky, jinak zatím testuju

cyklon podle potřeby prohodit s Soothing Breeze, mantru s Inner Sanctuary nebo se Seven-Sided Strike, variant je mnoho, jen zatím chybí zbraň na redukci cooldown, pak už by neměl byt problém.
Naposledy upravil(a) maja dne 20.03.2014, 10:43 hod., celkem upraveno 1 x.

pepe.kep
Fallen Shaman
BattleTag:pepe#2764

Příspěvek od pepe.kep » 11.03.2014, 00:23 hod.

zdravim, tak tu je moj monk http://eu.battle.net/d3/en/profile/pepe ... o/20795643 ten dashing strike je jakoze brutalita, teleport cez steni atd, treba vyskusat.

Seton
Na-Krul

Příspěvek od Seton » 13.03.2014, 09:59 hod.

Zdravím všechny Monky....včera drop vysněného daiba pro můj build :). Build pak popíšu samostatně.
Kochejte se :)
Obrázek
Obrázek

maja
Doom Knight

Příspěvek od maja » 13.03.2014, 10:10 hod.

Seton píše:Zdravím všechny Monky....včera drop vysněného daiba pro můj build :). Build pak popíšu samostatně.
Kochejte se :)
Obrázek

tak to gratuluju kámo, moc pěkny kousek :wave:

Seton
Na-Krul

Příspěvek od Seton » 13.03.2014, 10:13 hod.

díky, s redukcí z Paragonu,ostatních předmětů,a pasivky Bacon of Ytar to bude perma SSS :D. včera proběhl rychlej testík (už byly 2hod. ráno,takže sem na to skoro neviděl :D). Cd na SSS jsem měril na stopkách a zatím mám krásných 12sec bez paragon redukce :).
Obrázek

maja
Doom Knight

Příspěvek od maja » 13.03.2014, 10:30 hod.

tak pak se pochlub, vypadá do slibně :lol:

Necituj předchozí příspěvek!!! - Kuki

George
Wraith

Příspěvek od George » 13.03.2014, 15:17 hod.

Tak to je mazec, pokud by dali stejny bonus na 1-hand zbran, tak je to ultimatni vec... kazdopadne gratulace.

Me ted nic slusneho nepada, vcera 4 krat 2hand hulka s dex, uplny sracky... :-|

Seton
Na-Krul

Příspěvek od Seton » 13.03.2014, 20:17 hod.

Ahoj.
Tak se tady podělím s buildem na Monka, který jsem splácal. Myšlenka tu už byla dávno, ale drop legedárního Daiba mě přesunul do jiných rovin buildu :).
Název je Matrix Monk. Bitky na herní obrazovce opravdu připomínají Matrix a to hlavně díky SSS a Mantře :).

Hlavní cíl buildu:
Redukce Cooldown (dále jen cd) a vysoký Crit DMG. K redukci cd jsou potřeba i itemy,ale dají se dropnout docela slušně.Já měl ovšem prasácký štěstí (o tom níže v sekci "Gear").

Pasivky:

Bacon of Ytar - Tohle je prostě "must have" pasivka. Redukce cd o 20% je to co potřebujeme.

One With Everything - Můžete zaměnit za Seize to Initiative. Podle toho, jestli je potřeba vyhnat resisty nebo armor.

Exalted Soul - Je to build náročnější na spirit. Nicméně není to základ buildu,takže taky variabilní.

Aktivní skills:

Way of The Hundred Fists(Hands of lightning) - Někdo by mohl namítat,proč né Crippling wave,když používám Cyclone,ale tento spirit generátor je variabilnější, lépe zvládá boj jeden na jednoho a crituje s každým hitem.

Seven-sided Strike(Fulminating Onslaught) - Hlavní,klíčový skill,kvůli kterému tento build vznikl !! Je vynikající na velké množství mobů (AoE efekt) i na jednoho,nebo 3 ultimáty (např. hity jdou 7x do jednoho cíle). Dává masivní množství damage a když jede jeho animace,jste imunní vůčí srancům na zemy (plagued,arcane) i řetězům (nejvěší bolístka pro většinu postav). Proč ho tedy nepoužívají všichni? kvůli velkému cd a to je 30 vteřin! Díky tomuto buildu ho ale budete sesílat prakticky non-stop :). Navíc má ten správný Matrix efekt,mobové neví kde jste a vy sázíte jednu za druhou:).

Cyclone Strike(Implosion) - Snad netřeba vysvětlovat, před použitím SSS nacucne 3/4 obrazovky na Vás. Runu na DMG není třeba používat,hlavní DMG zde dává SSS a je potřeba právě co nejvíce mobů u sebe,proto Implosion.

Dashing strike (libovolně) - Po patchi 2.0.3 jsem snad neviděl Monka,který by tento skill neměl. Rychlý přesun jak po vyčištěné mapě,tak po bojišti. Schopnost házet to přes stěny a unikat z Jail affixu už je jen třešnička na výborném dortu :).

Mystic Ally(Fire ally) - Zvyšuje vaše DMG o 10%. Je to opravdu znát. Aktivní část tohoto skillu mi k srdci nějak nepřirostla.

Mantra of Conviction(Dishearten) - Mobové v okruhu 30 yardů okolo vás, dostávají ze všech útoků o 10% DMG navíc. Runa ve stejném dosahu všechny zpomalí o 80% ! nevypadá to jako veká výhoda, ale věřte mi,opravdu se s tím hraje úplně jinak!! A tady přichází ten pravý Matrix :). Všichni se skoro nehýbou i fast mobové se plazí jak zombící,máte totální přehled na bojišti (pokud nejste s WD :D :D), nikam se Vám nerozprchávají muchy a jiná havěť, daleko lépe udrží moby u sebe pro lepší AoE efekt SSS.

Po bojišti je opravdu potřeba se pohybovat,když jde do tuhého,protože nemáte na skillech žádné léčení nebo imunitu,ale T2 s tím dávám v pohodě. Pro záchranu funguje dobre i Mantra,díky zpomalení mobů si prostě jen odběhnete. Chce to trošku se vžít do tohoto buildu.

Gear:
Věci s cd reduction, crit DMG (těch moc nevídám,nebo malé hodnoty,škoda), +% Holy DMG. Štěstěna,nebo snad Loot 2.0 mě droply The Flow of Eternity, což je legendární Daibo s 47% !!!!! redukcí cd ke skillu SSS :). Nemůžu než vřele doporučit se k této věci dostat. Díky ostanímu equipu a této legendárce jsem stáhl cd u SSS na 12 vteřin!!! to je oproti 30 opravdu málo. Podotýkám,že nemám cd reduction na Paragonech, protože momentálně to mám naházený vše v Crit DMG. Takže cd půjde ještě víc dolů,pokud přidáte redukci z Paragonu!

Build:
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Seto ... ero/658327
Už komplet Loot 2.0. Na čísla prosím nekoukejte, ještě to nemají zpravený a jsou tam haluze ;-).
Obrázek

maja
Doom Knight

Příspěvek od maja » 14.03.2014, 07:39 hod.

zajímavé, k tomu opasku můžeš vycraftit DEMON'S FLIGHT ramena (dobrá alternativa na začátek než padnou lepší), mě se s cd vygenerovaly hnedle 2 x za sebou: ed
jinak moc pěkný a jen tak dal, podobnou myšlenku cd mám delší dobu ale v trochu jiné variantě :-)

jinak ta numera i DMG jsou zavádějící
Naposledy upravil(a) maja dne 17.03.2014, 07:27 hod., celkem upraveno 1 x.

pepe.kep
Fallen Shaman
BattleTag:pepe#2764

Příspěvek od pepe.kep » 15.03.2014, 09:54 hod.

seton: a kolko ti to hodi cd ked pouzijes na sss tu runu na redukciu cd na 17sek???

firdecek
The Butcher

Příspěvek od firdecek » 15.03.2014, 23:51 hod.

Tak jsem zkoušel trochu experimentů a s tímto buildem jsem schopnej jakš takš bojovat i v T6 v solo hře. Hlavním pilířem je inner sanctuary, která krásně zpomaluje mobíky i elitky a přidává 30% k damage. Elitku je dobré si nechat přijít k sobě, zapnout IS a řezat vším, co je, dokud je spirit. Po opadnutí sanctuary je na řadě střídavé omračování LTK s runou Scorpion sting, dokud zase nemám nahozený Sanctuary a plný spirit. Samozřejmě se člověk musí soustředit na mobíka, kterého si označí EP, aby ostatní kamarády potěšil příjemných výbuchem.

Odkaz zde anebo na mém profilu (ten se ale bude časem měnit)
http://eu.battle.net/d3/en/calculator/m ... WXU!YYaccZ

Seton
Na-Krul

Příspěvek od Seton » 17.03.2014, 09:38 hod.

pepe.kep : Teď nevím, ale zjistím. Nechtěl jsem to používat, protože runa Fulmating Onslaught dá daleko víc DMG.

Firdecek: Moc pěkný :). 85% stunt u LTK je docela dost. to stoji skoro pořád ne?
Obrázek

firdecek
The Butcher

Příspěvek od firdecek » 17.03.2014, 15:09 hod.

No perma stun neuděláš, jelikož elitky jsou po čase víc a víc resistentní..ale to je dobře, protože to ani pořád házet nejde :) přemýšlím nad resource reduction gearem a hlavně cooldown reduction gearem, jelikož Sanctuary má 20 vteřin CD a aktivní je pouze 6, takže 14 vteřin tam člověk stojí sám a to není dobrý občas (hlavně ve spojení s waller a arcane). Ale to se vychytá v RoS :)

maslo
Wraith
BattleTag:maslo#2503

Příspěvek od maslo » 18.03.2014, 09:08 hod.

No myslím že ten stun (zneškodnění) půjde udělat skoro 100% :D

Sledge Fist - 50% šance na stun

Dovu Energy Trap - prodloužení stunu o 20 -25%

Wyrdward - za předpokladu že budete udělovat Lightning damage je šance 13–17% na stun po dobu 1,5 sec.

a doplnil bych to dalšíma legendárkama :

Blind Faith - 20.0–40.0% Chance to Blind on Hit

Stone Gauntlets - 10.0–20.0% Chance to Immobilize on Hit

nebo

Frostburn - Your Chill effects have up to a 34–45% chance to Freeze instead of Slow.

když štít

Freeze of Deflection - Blocking an attack has a chance to Freeze the attacker for 0.5–1.5 seconds.

No a ostatní items na veliký attack speed a obnovu HP,spiritu a je na světě monk do každé situace (support) :D

a nějaké ty skilly :

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/m ... YUb!YYaZYZ

optimálni skilly podle itemů co bych nosil.

Odpovědět

Zpět na „Monk“