Ktere defenzivni skilly wizarda jsou nejvyhodnejsi?

Odpovědět
Darkness
The Butcher
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:LeonardoCA#1772
Ktere defenzivni skilly wizarda jsou nejvyhodnejsi?

Příspěvek od Darkness » 17.03.2014, 19:47 hod.

(vse pisu predevsim z pohledu HC a hry na vyssi obtiznost, ale vice mene plati i pro SC - zaklad jsem si odvodil uz behem hry na PTR a zaver svych uvah potvrdil nedavno prectenim par temat na US forui)

Po prvnim testu na PTR jsem byl z pasivkoy Dominance nadseny, ale uz druhy den mi doslo:

Dominance i Galvanizng Ward jsou pasivky, ktere se pri delsich soubojich s elitkami prakticky neuplatni a muzou byt az nebezpecne.

Dominance dava stit odpovidajici asi 2500 zivota za kazdeho zabiteho moba po dobu 3s, ktery se stackuje az 10x, max necelych 25000 zivota na vic.

Proc neni az tak dobra jak to vypada?
- Trosku solidni wizard na HC, ktery chce hrat bezpecne T2-T3 by mel mit miin alespon 100k zivota, uz vzhledem k tomu je nejaky stit prakticky zanedbatelny.
- Stit je pouze po dobu 3s, Pokud zabijis elitky do 3s, tak stit nepotrebujes, protoze je sejmes. A kdyz s nimi bojuje dele (nebo bojujes s bossem, ci klony) tak stit mit nebudes.

Proc nebezpecna?
- Kdyz hrajes se stitem Dominance nebo Galvanizing Ward, tak se ti zivot vubec nehybe, To je sice pekne, ale jen do doby, nez se nekde pripletes do nejake silnejsi rany bez ochranneho stitu, a nez mrknes, tak budes mit zivot na nule.
- A do problemu se dostanes kdy? Ne kdyz vsechno rychle zabijis a mas stit, ale kdyz souboj s elitkou trva dele a ty jsi bez stitu.

Galvanizing Ward
- to same v blede modrem

Abys mohl hrat bezpecne, musis vedet na co si mas davat pozor, tj. musis prubezne nejake poskozeni prijimat, a sledovat, jak moc se ti hybe zivot. Kazda zmena vybavy nebo nekterych skilu muze mit neprijemne dusledky na ktere prijdes se Dominance, az bude pozde.

Co teda s obranou?

Daleko lepsi nez predchozi dve pasivky jsou nektere skily:
- Magic Weaopon / Deflection, pripadne Spectral Blades - Barrier blades - taky davaji stit, ale ne za zabiteho moba, ale za kazdy hit.

To ma, ale dva hacky:
- je treba moci hitovat - nebyt zazdeny na plague, zmrazeny v arcanach, stunovany, nemit, lag, apod
- je treb mit co hitovat - napriklad, nebyt zazdeny na plague a v dosahu jen jeden mob

Co je teda nelsilnejsi obranny skill?

Blur

- absorbuje 17% dmg at uz melee nebo elemental (schvalne si zkus, o kolik se ti zvysi cislo Tougness, kdyz si tu pasivku navolis)
- funguje vzdy - i za vyse zminenych nebezpecnych situaci

Druhy skill, ktery je stale opomijeny a muzu doporucit, je:

Teleport - Safe Passage

Rekl bych to trochu drsne:
- Runa Wormhole je pro ty co chteji poskakovat rychle po mape, aby driv chcipli a mohli levelit znovu. (urcite se da vyhodne pouizti pri hre na nizke obtiznosti - farmeni bilych itemu, plneni achievmentu, apod)

- Runa Safe Passage je pro ty co chteji nebojacne bojovat a mit ucinny unikovy i obranny skill. Dava 27% redukci dmg po dobu 5s. To je hodne znat a zivot ti bude po dobu 5s klesat mnohem pomaleji.

Pro rychle behani po mape je movement speed. A pak nektere skily, jako treba barbaruv sprint, apod.

Teleport Safe passage dava krom hlavni a nejuzitecnejsi taktiky - uniku z neprijemne situace, treba i skokem pres zed i dalsi mene zrejme takticke moznosti:
- pokud mi nestaci regen ani LOH na doleceni, napriklad pri souboji z Ghom normalne i na uberech a nepadaji healing globy, tak stridam poiton a teleport safe passage, abych po celou dobu mohl utocit a nemusel se furt presouvat nebo pobihat okolo
- nez se z mesta portu na neci vlajku, taky si poskocim a mam pri objeveni se na mape vyssi defense
- to same kdykoli se dostanes do narocnejsi situace a zivot zacne klesat, muze si jen poskocit na miste - jen pro zvyseni defense
Naposledy upravil(a) Darkness dne 17.03.2014, 22:11 hod., celkem upraveno 2 x.
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Kuki10
Globální moderátor
BattleTag:Kuki#2122

Příspěvek od Kuki10 » 17.03.2014, 20:15 hod.

Tak nevím, používám střídavě všechno podle obtížnosti a nalady a abych zdechl na nejakej takovej důvod, tak bych si řekl ze su úplnej debil.
Proc mám pocit, ze des dycky proti proudu?

Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk

Darkness
The Butcher

Re: Proc jsou Dominance i Galvanizing Ward zbytecne?

Příspěvek od Darkness » 17.03.2014, 22:08 hod.

Nevim jaky duvod myslis, zmenim nazev vlakna at to neni zavadejici, ale jinak jsem koukal na nazory lidi treba tady:

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/12090659218#15

a tady

http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/12090659218#12
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Kuki10
Globální moderátor

Příspěvek od Kuki10 » 17.03.2014, 22:30 hod.

Jakou to ma ale vypovídající hodnotu?

Darkness
The Butcher

Re: Ktere defenzivni skilly wizarda jsou nejvyhodnejsi?

Příspěvek od Darkness » 17.03.2014, 22:45 hod.

Tak misto psani, ze jdu proti proudu, napis proc si myslis, ze nemam pravdu a muzem o tom diskutovat a treba nazor zmenim.

(Ze jdu proti produ neznamena, ze nemuzu mit pravdu. A kdyz mi nekdo dokaze, ze ji nemam, tak to uznam.)

Obrázek

Kuki10
Globální moderátor

Příspěvek od Kuki10 » 18.03.2014, 00:06 hod.

Tak hlavně odsuzujes jakékoliv build krom tvého, což me trošku zarazi.
Hlavně to všechno pises hrozne arogantně (nebo se mi to zda) a to tomu taky nepřida + se vysmivas frozen buildu.(já ho hrál aniž bych mrkl na NET, jen jsem projel skilly a vyšel mi nejlíp, ale to není podstatný)

Bit
Doom Knight
BattleTag:Ficek-2914

Příspěvek od Bit » 18.03.2014, 05:45 hod.

Osobně používám dominanci blur a unstable který v sólo mnenim za glass canon. Zpravidla vše lehne dřív než dominamce vyprší u elit si člověk stejně muši dávat pozor ať ma dominanci nebo. Furt jr lepai dominance na chvily než žádná
Hardcore paragon 705 Softcore paragon 662
Hardcore paragon S1 442 S2 531 S3 564 S4 65
Softcore paragon S3 588 S2 449

Frozen
The Butcher
BattleTag:Frozen#2576

Příspěvek od Frozen » 18.03.2014, 07:44 hod.

Je to věc názoru.

Blur -> jednoznačně ano
Magic Weapon (Deflection) -> super a používám a dle mě není pravda co říkáš, že musí být mob v dosahu, nahodí se i když útočíš do prázdna
Ice Armor (Crystalize) -> tento armor s touto runou snad nevyměním, je to úžasný defense spell, jaký koli mob co se vás snaží bouchnout, tak se zmrazí a stack s armorem je opravdu znát

Ohledně teleportu si s tebou dovolím nesouhlasit, protože už se mi xkrát stalo, že runa safe pasage nadělala více paseku, než wormhole.... protože když ti teče do bot, tak to bývá od elit/championu a když mají vortex a nebo jsou fast, tak si s safe pasage, víš kde. Wormhole ti dovolí skočít až 4x superrychle, 3x rychle a 2x v klidu, takže prostě se vzdálíš do bezpečné vzdálenosti. Navíc za wizzarda jsem umřel jen jednou a to bohužel na lag v desecratoru.
Obrázek

Stanley
Minion of Destruction
BattleTag:Stanley#2169

Příspěvek od Stanley » 18.03.2014, 08:17 hod.

Štít nepoužívám ani za kill ani za hit. Musím souhlasit s tím, že potřeba je opravdu pouze na elitky a pokud člověk hraje obtížnost hodnou svému gearu, tak mu prostě štít za kill nevydrží. Zkoušel jsem pouze na PTR, kombinaci za hit/kill a přišlo mi, že to je spíš jen takový psychologický efekt na uklidnění a může být někdy opravdu na škodu... Božský syndrom, není nad to si někdy HC zahrát bez záchranné pasivky, trocha toho adrenalinu :lol:

Blur je parádní věc, ale nemám na ni místo :) .

Co se týče teleportu, tak nemůžu s tebou (Darkness) souhlasit méně, a to přesně z důvodů, které psal Frozen.

PS: Wormhole 4x se mi povedl zatím snad jen jednou v životě, chlapec má rychlé prstíky :lol:

herba
Wraith
BattleTag:Biizzardgame-2659

Příspěvek od herba » 18.03.2014, 09:15 hod.

Dominance i galvanizing souhlas, zbytečné. Teleport jedině wormhole, jak píše frozen jeden odskok leckdy nestačí a pak už ti nepomůže ani zvýšená obrana na chvíli, navíc s frozen orbem jsou ideální 2 odskoky aby sis vytvořil ideální odstup na kanonádu - takže záleží i na buildu.
Stanley - zkus ten knoflik podržet :D

Kuki10
Globální moderátor

Příspěvek od Kuki10 » 18.03.2014, 09:16 hod.

Stanley - tak to tlačítko teleportu drz a nemackej ho.:)

TwiCe
Quill Rat

Příspěvek od TwiCe » 18.03.2014, 09:40 hod.

Stanley: fakt jen jednou jo? ne že bych chtěl bejt hnusnej když sem novej, ale to seš teda pěkně měkkej :D mě když teče do bot, tak jiný než 4 skoky nevyužívám :D

jinak jak tu bylo psáno otý frostnově ... je super, ale v poslední době se mi osvědčilo Slow time s Miasma ... target to zastaví taky , když se to člověk naučí používat ... a výhodu na letící projektily vysvětlovat nemusím :)

Stanley
Minion of Destruction
BattleTag:Stanley#2169

Příspěvek od Stanley » 18.03.2014, 09:40 hod.

Hej, to mi nenapadlo :lol:, zkusím tedy. Díky.

EDIT: TwiCe - já to používám na poziční hru, mě do bot neteče :lol: :lol:

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 18.03.2014, 15:26 hod.

Tak hlavně odsuzujes jakékoliv build krom tvého, což me trošku zarazi.
@kuki: jestli tak moje prispevky vyznivaji, tak je to spatne - spatne formuluju co myslim, Za to se omlouvam a zkusim napravit, Rozhodne nic neodsuzuju.

Frozen orbu se nevysmivam. Jen tvrdim, ze to ani zdaleka neni build, ktery by daval nejvic dmg.

----------------------

S runou teleportu, souhlasim, at si kazdy pouziva co chce, to je dane stylem hry a buildem.

Safe passage davam prednost, protoze hraju s wizardem na blizku, s tim, ze dmg dostavam pocitam a vetsinou neutikam, jen se premistim na bezpecnejsi misto, pripadne si preventivne zvysim obranu, kdyz vidim, ze to budu potrebovat.

Kdyz uz musim utikat, tomu abych potreboval 3 nebo 4 skoky predchazim, tim ze myslim dopredu a nejdu do situace, kde bych je potreboval nepripraveny, bud vim ze to ustojim nebo vim, ze to bude horke a radsi pomalu ustupuju prubezne.

No a diky toho, ze safe passage vyuzivam, tak tech situaci, kdy potrebuji opravdu utikat je daleko mene.

Moje pointa je, po dobu co je safe passage aktivni, tak mam navic defense bonus skoro stejny jako maji barbar nebo monk v zakladu, tak proc bych mel s wizardem utikat, kdyz muzu davat dmg...
Naposledy upravil(a) Darkness dne 18.03.2014, 17:44 hod., celkem upraveno 2 x.

Obrázek

herba
Wraith
BattleTag:Biizzardgame-2659

Příspěvek od herba » 18.03.2014, 16:34 hod.

Zmrzlej moc dmg neuděláš, ale to asi víš :D

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 18.03.2014, 17:39 hod.

jj ,"vim, ze to bude horke a radsi pomalu ustupuju prubezne"

(i kdyz i zmrazeny dam vetsinou slusnou dmg, kdyz na to prijde, ale to je jine tema)

Obrázek

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 23.03.2014, 19:44 hod.

Par dnu po sepsani tohodle tematu, jsem zjistil, ze na US foru neresi, jestli teleport wormhole nebo safe passage, ale jestli Calamity nebo Safe Passage.

Proc? Protoze ti co chteji hrat na T6 nechteji z boje utikat, ale chteji dat co nejvetsi damage.

(resi to predevsim pro SC, ale na HC se to da uplatnit taky)

Teleport - Calamity
- krome toho, ze dava nejakou damage, stunuje vsechny moby v okoli po dobu 1.5s

Teleport - Safe Passage
- jak jiz sem zminoval vyse, vyrazne navysuje obranu (mitigation)

Kterou runu kdo pouziva, zalezi vetinou podle toho jak na tom je s vybavou.

(Pro hru na vysoky torment se dava pasivka ilusionist - pro reset teleportu)

Poznamka: Zkousel jsem vcera na HC T6 (v parte) teleport calamity - funguje celkem slusne a na poskakovani mezi zombiky v A1 se to da. Ale u elitek je problem - ty obecne maji nejakou resistenci proti Crowd Control, ktera se navic s delkou souboje zvysuje, takze pak se muze stat, ze budou vuci stunu uplne imunni.

Obrázek

Frozen
The Butcher
BattleTag:Frozen#2576

Příspěvek od Frozen » 24.03.2014, 07:54 hod.

hrajeme na hc, tudíž

Calamity: prodlouží tvůj život o 1.5s, ty nemáš možnost jako na SC se oživit a jít dál...
Safe Passage: viděli jsme v reálu... ne jeden odskok ti nepomůže, resp jeho použití v nepravý čas jen pro snížení inc dmg může znamenat osudovou chybu
Wormhole: dostaň mě do bezpečí 4 skoky...

pro SC bych volil asi Calamity, protože tam ti je jedno když chcípneš. Na HC je jednoznačná volba Wormhole, mrtvej jim totiž nepomůžeš ani na T6... ale myslím si že to je zbytečné probírat, už to tu zaznělo xkrát a pak stejně napíšeš Calamity a Safe passage. Doufám, že začínající wizzny na HC nečtou jen poslední příspěvky, bo je budeš mít na svědomí.
Obrázek

Darkness
The Butcher

Příspěvek od Darkness » 24.03.2014, 16:02 hod.

Proto se pouziva pasivka ilusionist, protoze ti resetne teleport, pokud dostanes vic dmg nez 15% zivota behem 1s, takze se muzes teleportovat furt, ale pro HC bych tenhle zpusob hry nedoporucoval. Jen zminuju moznosti. (co jsem zkousel chviku na T6 v parte zombiky jsem mel "problem", ze jsem vetsinou ani o 15% zivota behem 1s neprisel, tak se mi resetoval teleport jen obcas)

Jinak s wormhole se neshodnem (nevadi), souhlasim, ze pro zacinajici na HC je mozna lepsi wormhole, ale pro zkusenejsi bych doporucil safe passage, protoze umozni bojovat misto utikat. A to je jeste dulezitejsi pri soubojich s bossy a s tim, ze moznosti leceni budou na lvl 70 pri absenci LS omezene, kazda dmg reduction se hodi.

U warmhole naopak vidim to riziko, ze hrac si rychle doskace do nebezpecne situace a pak bude mit problem, s teleportem na cooldownu, pripadne zazmatkuje a odskace na spatne misto a nebude mit ani extra defense po dobu 5s jako by mohl mit se safe passage. A 27% dmg reduction to je hodne velka pomoc.

S warmhole je riziko, muzes doskakat az tam kde nevidis. A nikdy si nemuzes byt 100% jisty, ze i kdyz tam pred chvili bylo cisto, ze tam bude cisto jak se tam vratis.

Proto jsem wormhole nikdy nepouzival a ani pouzivat nebudu. Krom farmeni neceho na nizke obtiznosti.

Obrázek

casperdeluxe
Gorebelly
BattleTag:casperdeluxe#2494

Příspěvek od casperdeluxe » 24.03.2014, 16:24 hod.

Osobně si myslím, že GW je super passivka. Hraju zatím T1 a tu bublinu kolem sebe mam skoro furt. Pobere toho opravdu hodně. Nevím, jak to přesně funguje. Ale že by to bylo jen 25k life navíc? To se mi nezdá.

Odpovědět

Zpět na „Wizard“