Zacina vas RoS nudit?

Všechno co se týká normální hry a nelze zařadit jinam.
Yaka
Burning Soul
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
BattleTag:Yaka#2885
Re: Zacina vas RoS nudit?

Příspěvek od Yaka » 01.04.2014, 09:59 hod.

RoS mě nenudí, hra jako taková doznala dost změn a Adventure mod je něco, co oživilo hraní. Bohužel se opět stalo co, co jsem doufal, že zmizí společně s datadiskem... Nejlepší itemy padají nezávisle na obtížnosti a tím pádem je naprosto zbytečné se snažit progresovat torment. V současné chvíli se nejvíce vyplatí běhat T1 max. Je to veliké zklamání, že ty paka stále nepochopili co znamená progres obtížnostmi včetně dropu itemů:(((

Grammator
Na-Krul
BattleTag:Grammator#2662
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grammator » 01.04.2014, 12:23 hod.

zčásti souhlasím, na vyšší obtížnosti by měl být znát rozdíl i v dropu, což platí tak napůl...

Zčásti bych se ale chtěl ohradit proti zkreslenému vnímání difficulty v Diablu. Na kvalitu dropu má nejzásadnější vliv level, který zároveň určuje základní úroveň obtížnosti. Obtížnost je stejně nastavitelná, jako tomu bývá v 99% jiných her. Přístup normal/nightmare/hell byl aplikován vlastně jen v Diablu a jeho klonech. A není moc takových lidí, co by CoD hráli od začátku do konce na experta, stejně jako všechny ostatní hry. Tím chci říct, že není cílem aby všichni postupně hráli T6, budou hrát obtížnost, která jim sedí (jako v 3D střílečce třeba hard místo experta, což sedí tak na T1-T2), takoví lidé by ale neměli být ochuzeni o zážitek ze hry. Proto bych nedělal až tak drastické změny, spíš jen, aby to nebylo jedno, jakou diff člověk hraje...
Dříve sem byl namyšlený, dnes už nemám chybu...
A šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Inteligence je omezená, deb*lita ne...
Diablo profil
Facebook

Yaka
Burning Soul

Příspěvek od Yaka » 01.04.2014, 12:53 hod.

Stačila by drobnost - jeden kvalitní set a 10 kvalitních lege, které by padaly pouze na obtížnosti T6. Ani by nemusely být nějak drasticky OP, prostě by byly jen hodně dobré... Pravdou je, že ať si hraje kdo chce co chce, ale málem jsem spadl pod stůl, když jsem si dneska na ofic foru přečetl, že hošanovi spadla zřejmě nejlepší helma pro pet WD na obtížnosti expert z bose v pátém aktu:(

To považuju za něco, co se skutečně v té hře nemůže a nemělo by se stávat. Celá hra pak totiž postrádá smysl podle mě - možná subjektivní názor.

dohny777
Wraith
BattleTag:dohny#2988

Příspěvek od dohny777 » 01.04.2014, 13:21 hod.

Presne jak rikate...take jsem to tu psal ze je uplny nesmysl a nelogika aby padali stejne veci na T1 a T6 natoz jeste expert nebo normal
vymysleji to asi blbci herni system v d3

Siqix
Quill Rat
BattleTag:SiQ#2495

Příspěvek od Siqix » 01.04.2014, 13:25 hod.

V podstatě souhlasím, ale jedno, jakou diff člověk hraje, rozhodně není.
Vnímám volbu obtížnosti jako nástroj, aby si každý našel a nastavil co ho baví a co mu sedí. Někdo preferuje rychlý a bezpečný průchod hrou s hromadou dropů za relativně krátký herní čas. Jiný preferuje obtížnější monstra a ŠANCI na lepší dropy. Ale stále se jedná o šanci, ne o zaručený drop. Nemám to odzkoušené, hraji HC a na vyšší jak T1 si netroufám, ale řekl bych, že pokud by člověk zabil 1000 elitek na T1 a 1000 elitek na T6, podíl legendárek z celkového počtu napadaných itemů bude markantně vyšší. Časově to ovšem bude úplně jinde. Nelze se na to dívat tak, že se zapnutím T4 začnou padat legendárky z každé třetí elitky. Pokud je pro někoho cílem dne nafarmit 20 legendárek, je pro něj chození vyšších tormentů s neefektivní (a nejspíše tomu tak ještě nějaký čas bude), to chápu, ale není to zbytečné. Je to o výzvě, o lepší šanci, o odzkoušení si "na co mám", o partě, která se s tím porve apod. A ruku na srdce, kdyby jste si mohli nadiktovat equip svých snů, mohli efektivně drtit T6, ale v podstatě byste věděli, že Vám nic lepšího, než už máte, nikdy nevypadne. Jak dlouho by Vás to bavilo? Pár hodin? Týden? Víc ne... Však o tom primárně Diablo je... O v podstatě nekonečnou snahu o vylepšení.

Dava_C
Ancient
BattleTag:avio#2489

Příspěvek od Dava_C » 01.04.2014, 13:32 hod.

Tak z tohohle pohledu celá hra postrádá smysl od samého jádra a tím je RNG. Někdo může hrát do zbláznění a nebude mít nikdy nic a někdo bude hrát 30 minut za tejden a bude mít OP předměty a na T6 půjde jako první ať už je to jako teď, nebo kdyby byl drop odstupňovaný podle obtížnosti. Z tohohle hlediska se nic moc nezměnilo od vanilly, akorát první tejden jste vyměnili vše kvůli mnohem vyšším statům. Postupně budeme všichni čekat na nové Echo s dírou, Mempo s critem, Lacuni s critem atd. atd. Někomu hold nebude přáno a enchant badluckerovi moc nepomůže, což vím z vlastního pohledu, mám 30 lege, které nemá cenu enchantit, protože by z nich nic nevzniklo. Zároveň by D3 mělo být pro všechny, pro masy a ne jen pro 10% lidí.

PL800 (6.12.2014 - 1104.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1200 (12.7.2015 - 469.) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1400 (7.10.2015 - 596.) ✔
PL1500 (27.10.2015 - 440.) ✔
PL1600 (15.11.2015 - 578.) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1715 (29.11.2015 - 595.) ✔

Siqix
Quill Rat

Příspěvek od Siqix » 01.04.2014, 13:36 hod.

Co se týká padnutí silného itemu na T1, proč ne? Však i štěstí je cesta, jak se stát silnějsím. Jen se na to nedá spoléhat.
V RL to je to stejný. Chodíš celý život do práce, vyděláš na barák, pár ojetých aut, zabezpečíš rodinu, necháš děti vystudovat a na moc víc ti nezbude. Nebo si v 19ti vsadíš sportku, vyhraješ 140 000 000 Kč a pak...
Pokud padají itemy na T1 jako na T6, pak to nemá smysl hrát? To jako nemá smysl žít dál, když nebude na co vydělávat? :-D
Je to šance.

Papagaj
Gorebelly
BattleTag:Papagaj#2656

Příspěvek od Papagaj » 01.04.2014, 13:46 hod.

Hamman píše:legendarky mi padaji 1-2 za 5 hodin hry kazdy vecer
Tvoj post som ani nedocital...stacilo mi precitat toto. Co tu popisujes je absolutny nezmysel a zbytocne len trollujes. V D III je interny skryty cooldown, ktory ty nevidis a ktory ma za ulohu to, ze pokial ti za urcity cas legendarka nepadne, tak sa zacne postupne zvysovat sanca az ti proste dropne. Inymi slovami kazdemu zhruba za hodinu hrania minimalne 1 legendarka musi padnut.... to je proste fyzika a fyziku neodrbes :) Vcera mi padli napriklad 2 legendarky 3 sekundy po sebe ( zbran a helma).

Hamman
Burning Soul

Příspěvek od Hamman » 01.04.2014, 13:48 hod.

Tak maji aspon stat za neco a ne ze 90% je k nicemu :D

Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk

Anarki
Fallen Shaman
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Anarki » 01.04.2014, 13:50 hod.

Mě vadí, že toho padá moc a hra je tak moc jednoduchá. Taky je špatně, že na normal padají lvl 70 itemy a dokonce legendární. Drop by měl být odstupňován dle obtížnosti a to zatím bohužel není.
Klan: Masters of Darkness CZaSK
Profil: http://eu.battle.net/d3/en/profile/Anarkicz-2923/

HELLERcz
Diablo
BattleTag:HELLER#21462

Příspěvek od HELLERcz » 01.04.2014, 13:55 hod.

já asi hraju ve stavu beztíže kde fyzika není :D
Obrázek

Frozen
The Butcher
BattleTag:Frozen#2576

Příspěvek od Frozen » 01.04.2014, 13:57 hod.

@Papagaj: ano CD tam je, ovšem není tak krátký. Již se mi stalo, že jsem hrát 4 hodiny bez jediné lege... Takže buď jsem kujva smolař a nebo nevím. A pak samozřejmě padne 2-hand, který nestojí ani za rozbití...
Obrázek

Dava_C
Ancient
BattleTag:avio#2489

Příspěvek od Dava_C » 01.04.2014, 14:11 hod.

Papagaj píše:
Hamman píše:legendarky mi padaji 1-2 za 5 hodin hry kazdy vecer
Tvoj post som ani nedocital...stacilo mi precitat toto. Co tu popisujes je absolutny nezmysel a zbytocne len trollujes. V D III je interny skryty cooldown, ktory ty nevidis a ktory ma za ulohu to, ze pokial ti za urcity cas legendarka nepadne, tak sa zacne postupne zvysovat sanca az ti proste dropne. Inymi slovami kazdemu zhruba za hodinu hrania minimalne 1 legendarka musi padnut.... to je proste fyzika a fyziku neodrbes :) Vcera mi padli napriklad 2 legendarky 3 sekundy po sebe ( zbran a helma).
Oficiálně to tak je, jinak je to naprostá kravina... na T1 faceroll sem byl už i 4h bez lege a to že hraješ 20 hodin denně a jsi lucker, to je druhá věc :)

PL800 (6.12.2014 - 1104.) ✔
PL1000 (15.4.2015) ✔
PL1200 (12.7.2015 - 469.) ✔
PL1300 (1.9.2015) ✔
PL1400 (7.10.2015 - 596.) ✔
PL1500 (27.10.2015 - 440.) ✔
PL1600 (15.11.2015 - 578.) ✔
PL1450 S4 ✔
PL1715 (29.11.2015 - 595.) ✔

Yaka
Burning Soul

Příspěvek od Yaka » 01.04.2014, 14:36 hod.

Problém je, že nejsou více méně nikde žádné ofiko informace.. Myslím tím skutečně důležité ofiko informace jako například kdy se tento interní CD resetuje a jak. Můžete hrát klidně celý den a pokud děláte během té hry něco (např. resetujete bounties), co tento CD resetuje, nemusí Vám lege padnout nikdy.

Stejně tak jak opravdu fungují synergie z +% určitého element dmg..

A spousta a spousta dalšího.

BTW: někteří z Vás vůbec nepochopili problém dropu. Obtížnosti jako torment by měly fungovat tak, že s tím, jak postupně zdoláváte těžší a těžší monstra měli by jste za to být odměněni lepším a lepším gearem. Diablo 2 nikdy nebylo o tom farmit normal a dropovat nejlepší věci ve hře, toto přišlo až se spuštěním D3 takže nějaký komentáře o tom, že by ta hra měla být o štěstí jsou sice fajn, ale určitě ne o štěstí na obtížnosti normal... Po takovém štěstí zpravidla volají jedinci, kteří si nechají vyexpit postavu, naklikají nějak spely jedno jak a pak položí hlavu na klávesnici a doufají, že jim něco padne....

Diablo bylo, je a bude o farmení gearu - hra se ovšem stává velmi otravnou v momentě, kdy po dvou dnech i ten největší looser dosahne na gear, který mu umožňuje farmit nejeefektivnějším možným způsobem vše, co jen lze a to přesně v této chvíli farmení T1 je a to ještě je nutné říci farmení maximálně T1.

A v tom - je ten nesmysl. Nějaké kecy o výzvách si strčte víte kam, nikoho nebaví chodit dlouhodobě T4+ když na T1 mu toho stejně popadá víc, kvalitnější a hlavně daleko dřív. V tom celá ta hra ztrácí dlouhodobě smysl prostě a po měsíci max dvou přestane bavit každýho, protože prostě bude mít vše a důvod pro hraní T6 není žádný krom videa na Youtube.

Třešničkou na dortu je pak fakt, že nejen, že bude mít vše, ale díky neexistenci aukce a Account bound itemům bude mít vše na všechny postavy:))) takže nebude důvod je ani hrát - tomu se říká super marketingový tah.

Anarki
Fallen Shaman

Příspěvek od Anarki » 01.04.2014, 15:39 hod.

Yaka: přesne, přesně tak :)
Klan: Masters of Darkness CZaSK
Profil: http://eu.battle.net/d3/en/profile/Anarkicz-2923/

Siqix
Quill Rat

Příspěvek od Siqix » 01.04.2014, 16:34 hod.

Podle toho co jsem četl, tak se counter resetuje po opuštění hry - ESC a Leave Game. Trochu mi to dává i smysl, protože co vím, tak Blizzard byl vždy proti cílenému grindu např. jednoho bosse. Vždy se snažili udělat něco, co hráče udrží v jedné hře déle. Možná si někdo i vzpomene na REALM DOWN v D2 při opakovaném a rychlém zakládání nových her.

Darkness
The Butcher
BattleTag:LeonardoCA#1772

Příspěvek od Darkness » 01.04.2014, 17:59 hod.

Interni timer na drop existuje a garantuje postupne zvysovani sance na drop legendarky, ktere zapocne az hodinu po tom co zadna nepadne. Nikdy negarantuje drop za 1h! V jednom z prvnich "blue postu" na toto tema padlo, ze by bugu nahlasenihodne bylo, kdyby nekomu nepadla legendarka za 18 hodin ....
(odkaz bych musel hledat)

Nikde neni dano, ze by mela byt jedna legendarka za jednu hodinu.

Problem s dropem nevidim. Vidim jen problem s hraci, kteri nepochopili, ze existuji i jine uzitecne staty nez DPS, ze existuje spousta jinych moznosti hry, nez honit se za cisly. Ze hrani neni o efektivite, ale o zabave. Ze se da hrat spousty zpusoby a nejen tak, ze si najdu na foru "nejlepsi" build. Ze nejvetsi zabava, je si sam zkouset vytvorit build a styl, kterym se mu dobre hraje.

Pro kazdeho je hra takova jak si ji umi uzit.

Smyslem vyssi obtiznosti neni, aby na ni padaly lepsi itemy, ale aby hraci s nejlepsimi itemy meli nejakou vyzvu a meli co hrat. Stezovat si, ze nemate duvod hrat vyssi obtiznost muzete sami sobe, ne blizardu nebo nekomu jinemu.

Uz od dob Dooma, to tak ve vetsine her bylo, stejne itemy, jina obtiznost. To co by jste chteli jde proti principum hry, kde ma hrat nejakou roli i schopnost hrace. A to si furt nekdo stezuje, ze jde jen o "gear check". Hraci nevedi co chteji a furt remcaji, horsi jak zenske, sry ale tak to na mne pusobi.

Existuje spousta hracu, kteri tohle neresi a spokojene hrajou, ale mnozi z nich na forum ani nechodi, protoze nemaji duvod. True story....
Naposledy upravil(a) Darkness dne 01.04.2014, 18:36 hod., celkem upraveno 5 x.
The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Obrázek

DiabloProgress YouTube TwitchTV Twitter I think I'm going back I think I'll go back (one day ...)

Frozen
The Butcher
BattleTag:Frozen#2576

Příspěvek od Frozen » 01.04.2014, 18:18 hod.

Yaka: bohužel si přesně vystihl podstatu problému a nechápu, že spousta lidí to vidí, resp. jsou rádi se stavem jaký je, že na normal dostanou vše kromě itemů, který padají až na torment, ovšem i na T1, což je prostě špatně a nevím proč s tím blizzard něco neudělá. Na oficiálním fóru jsem psal už 2x přesně to co popisuješ + možné řešení a to scaling affixů. Bohužel žádný bluepost nepřišel a reakce lidí, resp, jednoho byla taková, že časem by lidé zvládali i T6 a že je vlastně dobře, že je to tak jak je to teď protože je efektivní běhat na nízké úrovně, když vás to baví a získáváte gear na to aby jste mohli přehodit na vyšší obtížnost při stejné rychlosti. Tzn, že pokud na normal nafarmíte gear se kterým dáte torment 1 na stejnou rychlost jako obtížnost nižší, tak začnete chodit ten a máte tak šanci získat další gear.... a pokud máte rádi výzvy, tak si choďte to co pižláte, ale není to efektivní...

bohužel vystihl tak pohled spousty a možná i většiny hráčů. Většina je už zdegenerovaná dnešní dobou a místo zábavy vidí jen efektivitu a honění prestiže (nejspíše v normálním životě ničeho nedosáhli) efektivní nudou, teda je ta efektivita dokonce baví. Což já bohužel nepochopím. Kdybych neměl tu partu lidí co mám okolo sebe, tak už to nehraju.
Obrázek

Fru-fru
The Butcher
BattleTag:Frufran#2167

Příspěvek od Fru-fru » 01.04.2014, 18:42 hod.

>:D Mě vadí, že ....
No nic nebudu trolovat :D

Hrát či nehrát? Za mě hrát a to velmi rád.
Díky za pozornost ;)

Poeti :dead:
Crome,nikdo si nebude pamatovat, jestli jsme byli dobří či zlí.Jediné na čem záleží je,že dva stáli proti řadě nepřátel!Splň mi tedy přání-dopřej mi pomstu!A jestli neposloucháš,táhni do horoucích pekel!
Obrázek

Javurek
Warlord

Příspěvek od Javurek » 01.04.2014, 19:16 hod.

Já už jsem se tak nějak smířil že to nikdy nebude důstojný nástupce předchozího dílu z mnoha důvodů, takže už od toho fakt moc nečekám. Že by to ale začlo po týdnu nudit a nebylo co dělat? To je k smíchu, sám jsem od vydání hrál fakt hodně(dovolená) a mám celkem obstojného mnicha s kterým solo dávám Torment 2. Ostatní postavy nejsou naexpené, na hardcore vůbec, achievmenty nemám ani zdaleka, hromady věcí jsem nenašel, takže o nudě fakt nemůže být řeč.

Odpovědět

Zpět na „Obecně“