Barbarian - Frenzy + axe mastery
Moderátor:Dark_Deamon
Já netvrdím že ho nevyužije,já tvrdím že ho využije méně než postavy co nemají CS...to je trochu rozdíl.
Skusím tu zjednodušeně ukázat že pro tuto postavu je seraph lepší:
A/ postava s HL
CS 20%,DS 90% základní dmg (pro jednoduchost) 100
Ze 100 ran se na 92 uplatní CS nebo DS...postava spůsobí 92x 200 dmg + 8x 100dmg = 19 200 dmg
B/ postava se seraphem
CS 20% DS 55%
Ze 100 ran se na 69 uplatní CS nebo DS...postava spůsobí 69x 200 dmg + 31 x 100dmg = 16 900 dmg....k tomu se připočítá 20-50%(3380-8450) pokud stojí proti démonům nebo nemrtvým...takže i s nejhorším seraphem je celková dmg větší než s HL
Ty procenta se vs deamos a undead by se mněli uplatnit před CS a DS,takto sem to napsal kvůli větší názornosti,na výsledku to nic nezmění.
Skusím tu zjednodušeně ukázat že pro tuto postavu je seraph lepší:
A/ postava s HL
CS 20%,DS 90% základní dmg (pro jednoduchost) 100
Ze 100 ran se na 92 uplatní CS nebo DS...postava spůsobí 92x 200 dmg + 8x 100dmg = 19 200 dmg
B/ postava se seraphem
CS 20% DS 55%
Ze 100 ran se na 69 uplatní CS nebo DS...postava spůsobí 69x 200 dmg + 31 x 100dmg = 16 900 dmg....k tomu se připočítá 20-50%(3380-8450) pokud stojí proti démonům nebo nemrtvým...takže i s nejhorším seraphem je celková dmg větší než s HL
Ty procenta se vs deamos a undead by se mněli uplatnit před CS a DS,takto sem to napsal kvůli větší názornosti,na výsledku to nic nezmění.
FWD2 tu bylo před D3,a bude i po něm.
Re: FrenzyBarb-axe mastery
Pro tu postavu, kterou jsi nám ukázal na screenech, je Highlord's jediná rozumná volba.
Vůbec je to skoro jediná rozumná volba pro barbara.. a existuje asi jen tucet případů z tisíce, kdy by sis chtěl nasadit na barba jiný amulet.
ED se tam počítá jako off-hand, i kdybys měl na tom amuletu 300% ench. dmg proti démonům, tak HL ti dá víc dmg.
Navíc, takhle se dmg nevypočítává.
( Btw. - 89.86% není 90%, ale 89% )
Vůbec je to skoro jediná rozumná volba pro barbara.. a existuje asi jen tucet případů z tisíce, kdy by sis chtěl nasadit na barba jiný amulet.
ED se tam počítá jako off-hand, i kdybys měl na tom amuletu 300% ench. dmg proti démonům, tak HL ti dá víc dmg.
Navíc, takhle se dmg nevypočítává.
( Btw. - 89.86% není 90%, ale 89% )
Hraju annihilus.net a projectdablo2.comambin píše:@saesa: cheatovani a editovani nema s kvalitnejsim PvP nic spolecneho a kdyby si kvalitni PvP nekdy hral
Hm tak sem asi to slovíčko zjednodušeně zvýraznil málo...příště použiju barvičky
Mohl by si svoje tvrzení podpořit nějakým matematickým příkladem?
(Btw. - já nic na screenech neukazoval)
Mohl by si svoje tvrzení podpořit nějakým matematickým příkladem?
(Btw. - já nic na screenech neukazoval)
- delosombres
- Wraith
Za prvý, je to na 64 ran a ne na 69 ----> 55 ran je z DS a pak ze zbylých 45 ran 20%, což je 9. A 55 + 9 = 64.homer_cz píše:CS 20% DS 55%
Za druhý, ta kalkulace bonusu vs demons a undeads je totálně špatně, takhle to vůbec nefunguje. To se neaplikuje na finální celkový damage, ale jen na finální damage zbraně. Ten bonus je prakticky jako %Enhanced Damage bonus ze skillu nebo jako 1:1 STR bonus. Takže když máš dejme tomu meč 10-50, tak s 200% Enhanced Damage ze skillu a s 200 STR má ten meč 50-250. Aplikuješ +400% na 10-50, takže 5x tolik. Ale když budeš mít +100% damage to demons, tak ten meč bude proti démonům místo 50-250 dávat 60-300. Aplikuješ +500% (+100% za ten bonus) na 10-50, takže 6x tolik.
Dá se vlastně říct, že 100% bonus to demons je jako kdyby jsi měl +100 STR nebo +100% damage ve skillu proti démonům. Je to mnohem míň, než co dostaneš za větší počet kritikálů.
Kdyby to bylo tak, jak tvrdíš, tak bych po nasazení rukavic +350% to demons a toho bonusu nějakých +185% to demons z Griefu dával každýho démona na jednu ránu snad i na players 8, což nehrozí.
He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you. -Friedrich Nietzsche-
Tak já taky zjednodušeně spočítám dmg, který nám Milion ( sorry, myslel jsem, že jseš to ty ) ukázal na svém barbovi.
4.6-5.5k dmg bez seraph's, můj hrubý odhad, kolik ten barb dělá na frenzy physical dmg ( bez ohledu na Lying Character Screen ); teď si nasadíme seraph's, dmg 4.680 - 5.620, průměrná dmg = 5 150 dmg
21 + ( 15 / 100 ) * ( 100 - 21 ) = 32% šance na double physical dmg.
5.150 * 1.32 ( seraph's +gore + mastery ) = index 6789
A teď si nasadíme HL: počítejme třeba s 33% deadly strike na highlordu, protože ne každý má lvl 99 ^^
21 + ( 48 / 100 ) * ( 100 - 21 ) = 58% šance na double physical dmg.
5.050 * 1.58 = index 7979, to jest o 15% větší dmg.
4.6-5.5k dmg bez seraph's, můj hrubý odhad, kolik ten barb dělá na frenzy physical dmg ( bez ohledu na Lying Character Screen ); teď si nasadíme seraph's, dmg 4.680 - 5.620, průměrná dmg = 5 150 dmg
Kód: Vybrat vše
Critical Strike + ( Deadly Strike / 100 ) * ( 100 - Critical Strike )
5.150 * 1.32 ( seraph's +gore + mastery ) = index 6789
A teď si nasadíme HL: počítejme třeba s 33% deadly strike na highlordu, protože ne každý má lvl 99 ^^
21 + ( 48 / 100 ) * ( 100 - 21 ) = 58% šance na double physical dmg.
5.050 * 1.58 = index 7979, to jest o 15% větší dmg.
Hraju annihilus.net a projectdablo2.comambin píše:@saesa: cheatovani a editovani nema s kvalitnejsim PvP nic spolecneho a kdyby si kvalitni PvP nekdy hral
to saesa:
Jenže ty si spočítal pouze to o kolik se zvedne dmg díky většímu počtu úderů s double physical dmg....to že s HL bude mít více úderů double physical dmg je jasné i mně
V tvém příkladu není vůbec bráno v potaz zvýšené dmg vůči deamons....
Dále když se zohlední to že díky tomu že seraph má + skill navíc a tím i větší dmg a AR tak mi vychází pořád líp.
to delosombres:
ano udělal sem chybu ve výpočtu (proto abych ji neudělal sem se nepouštěl do ničeho složitějšího )
Že se bonus vůči deamons neuplatní na celou dmg vím,ale u griefa sem to díky vysokému základu nepovažoval za nutné zohledňovat,stejně jako sem pro jednoduchost vypustil zvýšení dmg z + skill.
Jenže ty si spočítal pouze to o kolik se zvedne dmg díky většímu počtu úderů s double physical dmg....to že s HL bude mít více úderů double physical dmg je jasné i mně
V tvém příkladu není vůbec bráno v potaz zvýšené dmg vůči deamons....
Dále když se zohlední to že díky tomu že seraph má + skill navíc a tím i větší dmg a AR tak mi vychází pořád líp.
to delosombres:
ano udělal sem chybu ve výpočtu (proto abych ji neudělal sem se nepouštěl do ničeho složitějšího )
Že se bonus vůči deamons neuplatní na celou dmg vím,ale u griefa sem to díky vysokému základu nepovažoval za nutné zohledňovat,stejně jako sem pro jednoduchost vypustil zvýšení dmg z + skill.
- delosombres
- Wraith
Předtím:homer_cz píše:Že se bonus vůči deamons neuplatní na celou dmg vím...
Neřekl bych, že ty něco víš. Prostě takhle slabý damage bonus proti démonům a undeadům se nedá srovnat s 37% criticálů z HL, navíc ještě proti všem. To by jsi musel mít na tom amuletu tak minimálně +300% to demons a undead, aby jsme se mohli začít bavit...homer_cz píše:Ze 100 ran se na 69 uplatní CS nebo DS...postava spůsobí 69x 200 dmg + 31 x 100dmg = 16 900 dmg....k tomu se připočítá 20-50%(3380-8450) pokud stojí proti démonům nebo nemrtvým...takže i s nejhorším seraphem je celková dmg větší než s HL.
+1 Skills má fakt velký vliv...homer_cz píše:...stejně jako sem pro jednoduchost vypustil zvýšení dmg z + skill.
He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you. -Friedrich Nietzsche-
To si můžeš pro příště odpustit....delosombres píše: Neřekl bych, že ty něco víš.
v tomto případě to je +10% ED (5% frenzy,5% mastery)delosombres píše: +1 Skills má fakt velký vliv...
Jinak sem to skusil spočítat komplet......HL se skutečně ukázal co se týká dmg lepší....seraph by musel mít cca 150% aby se srovnal s HL (pokud sem tedy tentokrát počítal bez chyb)
Přečti si to znovu, seraph je tam zohledněný.. je to těch 80-120 dmg, které budeš mít navíc.
I kdyby tam bylo 300% navíc, tak to furt nemá na Highlord's. A navíc je to proti démonům a undeadům, tzn. proti 2/3 příšer ( to bys měl též zohlednit ).
I kdyby tam bylo 300% navíc, tak to furt nemá na Highlord's. A navíc je to proti démonům a undeadům, tzn. proti 2/3 příšer ( to bys měl též zohlednit ).
Zdravím a děkuju za důkladnou analýzu
Koukám se dál a nechce se mi přestat "tunit" svého barba. Co takhle LastWish v pb. Ted používám pomocníka s Might aurou, kdybych měl LW koupil bych s def aurou.
Ale těch run to mě děsí. To bude asi 1000 mul
Co se týče uber tristu. Myslel jsem, že to bude mnohem těžší. LifeTap funguje dokonale. Pospírám pár fulek, než se aktivuje a pak uberácí prosí o život xD
Poměřil jsem své síly i v pvp hrách. Jeden bod ve ww stačil k tomu, abych protivníky, které jsem dohnal smetl . Sorcky a jinou rychlou havěť prostě nedoženu.
Pomocí Thundergod's oblíknu Storma.
Koukám se dál a nechce se mi přestat "tunit" svého barba. Co takhle LastWish v pb. Ted používám pomocníka s Might aurou, kdybych měl LW koupil bych s def aurou.
Ale těch run to mě děsí. To bude asi 1000 mul
Co se týče uber tristu. Myslel jsem, že to bude mnohem těžší. LifeTap funguje dokonale. Pospírám pár fulek, než se aktivuje a pak uberácí prosí o život xD
Poměřil jsem své síly i v pvp hrách. Jeden bod ve ww stačil k tomu, abych protivníky, které jsem dohnal smetl . Sorcky a jinou rychlou havěť prostě nedoženu.
Pomocí Thundergod's oblíknu Storma.
Naposledy upravil(a) Milion dne 02.11.2009, 11:06 hod., celkem upraveno 1 x.
to saesa:
Já těch 80-120 považoval za nárust dmg díky +skill....na zohlednění bonusu vs deamons mi to přišlo z griefa málo....
Kdyby existoval seraph s 200% vs deamons, tak bych sem hodil ke kontrole můj výpočet, kde mi vyšlo že by byl (vs deamons) lepší, ale s maximem 50% to nemá cenu.
Já těch 80-120 považoval za nárust dmg díky +skill....na zohlednění bonusu vs deamons mi to přišlo z griefa málo....
Kdyby existoval seraph s 200% vs deamons, tak bych sem hodil ke kontrole můj výpočet, kde mi vyšlo že by byl (vs deamons) lepší, ale s maximem 50% to nemá cenu.
Není lepší. A navíc, když máš might auru pomocníka, tak úplně odpadá možnost nasadit si seraph a mít nějak lepší dmg.
Čím víc máš těch fortitude hraček, tím méně ti takový seraph pomůže a naopak tím více ti pomůže deadly strike.
Rozhodně si nechat grief, na LW se vykašlat, tím ho nevytuníš. Merc na 90 levelu ti dá víc dmg ( i bez +skillů ) než LW.
Frenzy barb není moc výkonný v PvP, ale může být počítán mezi fun buildy.
( Je fakt, že jsem zapomněl započítat Deadly strike z Griefu samotného, ale věř mi, že to mění ten výpočet jen v tom ohledu, že ten poměr mezi HL a Seraphem není tak výrazný, přesto je pořád ohromný. )
Čím víc máš těch fortitude hraček, tím méně ti takový seraph pomůže a naopak tím více ti pomůže deadly strike.
Rozhodně si nechat grief, na LW se vykašlat, tím ho nevytuníš. Merc na 90 levelu ti dá víc dmg ( i bez +skillů ) než LW.
Frenzy barb není moc výkonný v PvP, ale může být počítán mezi fun buildy.
( Je fakt, že jsem zapomněl započítat Deadly strike z Griefu samotného, ale věř mi, že to mění ten výpočet jen v tom ohledu, že ten poměr mezi HL a Seraphem není tak výrazný, přesto je pořád ohromný. )
- delosombres
- Wraith
To je svatá pravda. Čím víc %ED celkově, tím menší přínos undead/demon bonusů oproti criticalům.saesa píše:Čím víc máš těch fortitude hraček, tím méně ti takový seraph pomůže a naopak tím více ti pomůže deadly strike.
Oplati vuci cemu? pokud mas nejaky crapy, tak se to oplati...Barsian píše:co hovorite na kombinaciu Kingslayer a Famine???
- mam to v plane, az raz budu runy... ci sa to oplati
Pokud si muzes poridit Grief/Grief nebo Grief/Death, tak se to nevyplati.
Kingslayer mi prijde jako docela dobry, i kdyz za ty runy by mozna byly i lepsi zbrane, ale OK. Zato Famine mi prijde neskutecne predrazene a nic to defacto neumi.
Jestli mas Ohm a Jah, tak mas i na 2 griefy a to se dost tezko prekonava.
Self-found S/U Grail: Complete, all 504 found
Mě se na tědle RW líbí jen ten název, ale to je asi vše. Pokud už budeš mít tu Jah, tak je pitomost dělat ňákej Hladomor... To spíš Enigmu. O ZabijákuKrálů ( ) nemluvě. Nejlepší budeš mít dva Griefy, jak se tady o tom již notný čas bavíme. 8)
Klidně to udělej, sice to asi bude slabší než výše zmiňované kombinace ale na pohodové hraní to stačit bude. A hlavně s griefama a enigmou se prohání skoro každej(kdo na to má),trocha originality není na škodu.
Ta famine není tak špatná,je jen "maličko" předražená no....bez tý Jah by to bylo tak akorát.
Tudle zbraň bych viděl použitelnou na Avangera. Barb to fakt moc nevyužije...
- damagedeath
- Zhar the Mad
No, to je peřsně to, co mě na Famine vadí...je předražená a dmg do elemental dmg moc neřeším, když má barb konvert na magic dmg ve schopnostech. A jsou tam lepší zbraně s vyšším navýšením dmg.