Barbarian - Frenzy + axe mastery

Herní postavy, NPC postavy, žoldáci.

Moderátor:Dark_Deamon

homer_cz
Adviser
Re: FrenzyBarb-axe mastery

Příspěvek od homer_cz » 01.11.2009, 12:09 hod.

Já netvrdím že ho nevyužije,já tvrdím že ho využije méně než postavy co nemají CS...to je trochu rozdíl.
Skusím tu zjednodušeně ukázat že pro tuto postavu je seraph lepší:

A/ postava s HL
CS 20%,DS 90% základní dmg (pro jednoduchost) 100
Ze 100 ran se na 92 uplatní CS nebo DS...postava spůsobí 92x 200 dmg + 8x 100dmg = 19 200 dmg
B/ postava se seraphem
CS 20% DS 55%
Ze 100 ran se na 69 uplatní CS nebo DS...postava spůsobí 69x 200 dmg + 31 x 100dmg = 16 900 dmg....k tomu se připočítá 20-50%(3380-8450) pokud stojí proti démonům nebo nemrtvým...takže i s nejhorším seraphem je celková dmg větší než s HL
Ty procenta se vs deamos a undead by se mněli uplatnit před CS a DS,takto sem to napsal kvůli větší názornosti,na výsledku to nic nezmění.
FWD2 tu bylo před D3,a bude i po něm.Obrázek

saesa
Wraith
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od saesa » 01.11.2009, 12:17 hod.

Pro tu postavu, kterou jsi nám ukázal na screenech, je Highlord's jediná rozumná volba.
Vůbec je to skoro jediná rozumná volba pro barbara.. a existuje asi jen tucet případů z tisíce, kdy by sis chtěl nasadit na barba jiný amulet.

ED se tam počítá jako off-hand, i kdybys měl na tom amuletu 300% ench. dmg proti démonům, tak HL ti dá víc dmg.

Navíc, takhle se dmg nevypočítává.

( Btw. - 89.86% není 90%, ale 89% )
ambin píše:@saesa: cheatovani a editovani nema s kvalitnejsim PvP nic spolecneho a kdyby si kvalitni PvP nekdy hral
Hraju annihilus.net a projectdablo2.com

homer_cz
Adviser

Příspěvek od homer_cz » 01.11.2009, 12:40 hod.

Hm tak sem asi to slovíčko zjednodušeně zvýraznil málo...příště použiju barvičky :wink:
Mohl by si svoje tvrzení podpořit nějakým matematickým příkladem?
(Btw. - já nic na screenech neukazoval)

delosombres
Wraith

Příspěvek od delosombres » 01.11.2009, 14:08 hod.

homer_cz píše:CS 20% DS 55%

Ze 100 ran se na 69 uplatní CS nebo DS...postava spůsobí 69x 200 dmg + 31 x 100dmg = 16 900 dmg....k tomu se připočítá 20-50%(3380-8450) pokud stojí proti démonům nebo nemrtvým...takže i s nejhorším seraphem je celková dmg větší než s HL
Ty procenta se vs deamos a undead by se mněli uplatnit před CS a DS,takto sem to napsal kvůli větší názornosti,na výsledku to nic nezmění.
Za prvý, je to na 64 ran a ne na 69 ----> 55 ran je z DS a pak ze zbylých 45 ran 20%, což je 9. A 55 + 9 = 64.
Za druhý, ta kalkulace bonusu vs demons a undeads je totálně špatně, takhle to vůbec nefunguje. To se neaplikuje na finální celkový damage, ale jen na finální damage zbraně. Ten bonus je prakticky jako %Enhanced Damage bonus ze skillu nebo jako 1:1 STR bonus. Takže když máš dejme tomu meč 10-50, tak s 200% Enhanced Damage ze skillu a s 200 STR má ten meč 50-250. Aplikuješ +400% na 10-50, takže 5x tolik. Ale když budeš mít +100% damage to demons, tak ten meč bude proti démonům místo 50-250 dávat 60-300. Aplikuješ +500% (+100% za ten bonus) na 10-50, takže 6x tolik.
Dá se vlastně říct, že 100% bonus to demons je jako kdyby jsi měl +100 STR nebo +100% damage ve skillu proti démonům. Je to mnohem míň, než co dostaneš za větší počet kritikálů.
Kdyby to bylo tak, jak tvrdíš, tak bych po nasazení rukavic +350% to demons a toho bonusu nějakých +185% to demons z Griefu dával každýho démona na jednu ránu snad i na players 8, což nehrozí.
He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you. -Friedrich Nietzsche-

saesa
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od saesa » 01.11.2009, 14:23 hod.

Tak já taky zjednodušeně spočítám dmg, který nám Milion ( sorry, myslel jsem, že jseš to ty ) ukázal na svém barbovi.

4.6-5.5k dmg bez seraph's, můj hrubý odhad, kolik ten barb dělá na frenzy physical dmg ( bez ohledu na Lying Character Screen ); teď si nasadíme seraph's, dmg 4.680 - 5.620, průměrná dmg = 5 150 dmg

Kód: Vybrat vše

Critical Strike + ( Deadly Strike / 100 ) * ( 100 - Critical Strike )
21 + ( 15 / 100 ) * ( 100 - 21 ) = 32% šance na double physical dmg.

5.150 * 1.32 ( seraph's +gore + mastery ) = index 6789

A teď si nasadíme HL: počítejme třeba s 33% deadly strike na highlordu, protože ne každý má lvl 99 ^^

21 + ( 48 / 100 ) * ( 100 - 21 ) = 58% šance na double physical dmg.

5.050 * 1.58 = index 7979, to jest o 15% větší dmg.
ambin píše:@saesa: cheatovani a editovani nema s kvalitnejsim PvP nic spolecneho a kdyby si kvalitni PvP nekdy hral

homer_cz
Adviser

Příspěvek od homer_cz » 01.11.2009, 14:56 hod.

to saesa:
Jenže ty si spočítal pouze to o kolik se zvedne dmg díky většímu počtu úderů s double physical dmg....to že s HL bude mít více úderů double physical dmg je jasné i mně :D
V tvém příkladu není vůbec bráno v potaz zvýšené dmg vůči deamons....
Dále když se zohlední to že díky tomu že seraph má + skill navíc a tím i větší dmg a AR tak mi vychází pořád líp.
to delosombres:
ano udělal sem chybu ve výpočtu (proto abych ji neudělal sem se nepouštěl do ničeho složitějšího :D )
Že se bonus vůči deamons neuplatní na celou dmg vím,ale u griefa sem to díky vysokému základu nepovažoval za nutné zohledňovat,stejně jako sem pro jednoduchost vypustil zvýšení dmg z + skill.

delosombres
Wraith

Příspěvek od delosombres » 01.11.2009, 15:06 hod.

homer_cz píše:Že se bonus vůči deamons neuplatní na celou dmg vím...
Předtím:
homer_cz píše:Ze 100 ran se na 69 uplatní CS nebo DS...postava spůsobí 69x 200 dmg + 31 x 100dmg = 16 900 dmg....k tomu se připočítá 20-50%(3380-8450) pokud stojí proti démonům nebo nemrtvým...takže i s nejhorším seraphem je celková dmg větší než s HL.
Neřekl bych, že ty něco víš. Prostě takhle slabý damage bonus proti démonům a undeadům se nedá srovnat s 37% criticálů z HL, navíc ještě proti všem. To by jsi musel mít na tom amuletu tak minimálně +300% to demons a undead, aby jsme se mohli začít bavit...
homer_cz píše:...stejně jako sem pro jednoduchost vypustil zvýšení dmg z + skill.
+1 Skills má fakt velký vliv...
He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you. -Friedrich Nietzsche-

homer_cz
Adviser

Příspěvek od homer_cz » 01.11.2009, 16:32 hod.

delosombres píše: Neřekl bych, že ty něco víš.
To si můžeš pro příště odpustit....
delosombres píše: +1 Skills má fakt velký vliv...
v tomto případě to je +10% ED (5% frenzy,5% mastery)

Jinak sem to skusil spočítat komplet......HL se skutečně ukázal co se týká dmg lepší....seraph by musel mít cca 150% aby se srovnal s HL (pokud sem tedy tentokrát počítal bez chyb)

saesa
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od saesa » 02.11.2009, 06:57 hod.

Přečti si to znovu, seraph je tam zohledněný.. je to těch 80-120 dmg, které budeš mít navíc.
I kdyby tam bylo 300% navíc, tak to furt nemá na Highlord's. A navíc je to proti démonům a undeadům, tzn. proti 2/3 příšer ( to bys měl též zohlednit ).

Milion
Gorebelly
BattleTag:milion#2748
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milion » 02.11.2009, 08:50 hod.

Zdravím a děkuju za důkladnou analýzu :)

Koukám se dál a nechce se mi přestat "tunit" svého barba. Co takhle LastWish v pb. Ted používám pomocníka s Might aurou, kdybych měl LW koupil bych s def aurou.

Ale těch run to mě děsí. To bude asi 1000 mul :D

Co se týče uber tristu. Myslel jsem, že to bude mnohem těžší. LifeTap funguje dokonale. Pospírám pár fulek, než se aktivuje a pak uberácí prosí o život xD

Poměřil jsem své síly i v pvp hrách. Jeden bod ve ww stačil k tomu, abych protivníky, které jsem dohnal smetl :). Sorcky a jinou rychlou havěť prostě nedoženu.
Pomocí Thundergod's oblíknu Storma.
Naposledy upravil(a) Milion dne 02.11.2009, 11:06 hod., celkem upraveno 1 x.

homer_cz
Adviser

Příspěvek od homer_cz » 02.11.2009, 09:54 hod.

to saesa:
Já těch 80-120 považoval za nárust dmg díky +skill....na zohlednění bonusu vs deamons mi to přišlo z griefa málo....
Kdyby existoval seraph s 200% vs deamons, tak bych sem hodil ke kontrole můj výpočet, kde mi vyšlo že by byl (vs deamons) lepší, ale s maximem 50% to nemá cenu.

saesa
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od saesa » 02.11.2009, 10:43 hod.

Není lepší. A navíc, když máš might auru pomocníka, tak úplně odpadá možnost nasadit si seraph a mít nějak lepší dmg.
Čím víc máš těch fortitude hraček, tím méně ti takový seraph pomůže a naopak tím více ti pomůže deadly strike.

Rozhodně si nechat grief, na LW se vykašlat, tím ho nevytuníš. Merc na 90 levelu ti dá víc dmg ( i bez +skillů ) než LW.
Frenzy barb není moc výkonný v PvP, ale může být počítán mezi fun buildy.

( Je fakt, že jsem zapomněl započítat Deadly strike z Griefu samotného, ale věř mi, že to mění ten výpočet jen v tom ohledu, že ten poměr mezi HL a Seraphem není tak výrazný, přesto je pořád ohromný. )

delosombres
Wraith

Příspěvek od delosombres » 02.11.2009, 20:19 hod.

saesa píše:Čím víc máš těch fortitude hraček, tím méně ti takový seraph pomůže a naopak tím více ti pomůže deadly strike.
To je svatá pravda. Čím víc %ED celkově, tím menší přínos undead/demon bonusů oproti criticalům.

Hrus
Fallen Shaman

Příspěvek od Hrus » 04.11.2009, 10:10 hod.

Barsian píše:co hovorite na kombinaciu Kingslayer a Famine???
- mam to v plane, az raz budu runy... ci sa to oplati
Oplati vuci cemu? pokud mas nejaky crapy, tak se to oplati...
Pokud si muzes poridit Grief/Grief nebo Grief/Death, tak se to nevyplati.
Kingslayer mi prijde jako docela dobry, i kdyz za ty runy by mozna byly i lepsi zbrane, ale OK. Zato Famine mi prijde neskutecne predrazene a nic to defacto neumi.
Jestli mas Ohm a Jah, tak mas i na 2 griefy a to se dost tezko prekonava.
Self-found S/U Grail: Complete, all 504 found

Drakesis
Adviser

Příspěvek od Drakesis » 04.11.2009, 10:12 hod.

Mě se na tědle RW líbí jen ten název, ale to je asi vše. Pokud už budeš mít tu Jah, tak je pitomost dělat ňákej Hladomor... To spíš Enigmu. O ZabijákuKrálů ( :lol: ) nemluvě. Nejlepší budeš mít dva Griefy, jak se tady o tom již notný čas bavíme. 8)

homer_cz
Adviser

Příspěvek od homer_cz » 04.11.2009, 11:07 hod.

Klidně to udělej, sice to asi bude slabší než výše zmiňované kombinace ale na pohodové hraní to stačit bude. A hlavně s griefama a enigmou se prohání skoro každej(kdo na to má),trocha originality není na škodu.

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 04.11.2009, 11:53 hod.

Ale Famine fakt ne...

homer_cz
Adviser

Příspěvek od homer_cz » 04.11.2009, 12:13 hod.

Ta famine není tak špatná,je jen "maličko" předražená no....bez tý Jah by to bylo tak akorát.

Drakesis
Adviser

Příspěvek od Drakesis » 04.11.2009, 13:38 hod.

Tudle zbraň bych viděl použitelnou na Avangera. Barb to fakt moc nevyužije...

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 04.11.2009, 15:08 hod.

No, to je peřsně to, co mě na Famine vadí...je předražená a dmg do elemental dmg moc neřeším, když má barb konvert na magic dmg ve schopnostech. A jsou tam lepší zbraně s vyšším navýšením dmg.

Odpovědět

Zpět na „Charaktery“