Nejlepší film
- Marast
- The Butcher
- Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
- BattleTag:Marast#2705
Re: Nejlepší film
Pročetl jsem si tvůj odkaz na čsfd a musím přiznat, že už teď mám k tomuto filmu rozporuplný přístup. Jedna část by dychtila se na to podívat, ta druhá se obloukem vyhnout. 8) Dokázal by jsi ho nějak subjektivně ohodnotit
"Released from a dark curse and bound to a higher calling." Wolfir Avenger
Tak není to film na klasický pasivní sezení u telky a chechtání se / bání se. Musí se u teho hodně přemejšlet, jelikož hodně věcí je tam pouze naznačeno. Je to de facto personifikace Boha - "Sebevraždícího", ony Matky Země, Syna, poutě utrpení, zneuctění Matky, zabytí Syna a Nového života. Toto najdeš v těch recenzích.
Pár scén je tam trošku pro silnější žaludky, ale nic, co by se nedalo vydržet. Místy je cejtit opravdová bolest, bezmoc, utrpení. kruté zacházení a tak dále. Ale i toto má své kouzlo, když se na to podíváš jako na biblický příběh. Jak už sám název Begotten napovídá. Každopádně to chce si občas nějakou scénu pustit vícekrát, aby se to dalo pochopit. Když jsem to viděl celé, tak jsem na to musel notnou chvíli myslet.... Prostě to není film, na který se podíváš a za 2 hodiny nevíš, o co tam šlo. Todle ti bude okupovat paměť. ;-)
Pár scén je tam trošku pro silnější žaludky, ale nic, co by se nedalo vydržet. Místy je cejtit opravdová bolest, bezmoc, utrpení. kruté zacházení a tak dále. Ale i toto má své kouzlo, když se na to podíváš jako na biblický příběh. Jak už sám název Begotten napovídá. Každopádně to chce si občas nějakou scénu pustit vícekrát, aby se to dalo pochopit. Když jsem to viděl celé, tak jsem na to musel notnou chvíli myslet.... Prostě to není film, na který se podíváš a za 2 hodiny nevíš, o co tam šlo. Todle ti bude okupovat paměť. ;-)
Imho Avatar je jedna milionářská multi-komereční snuška vykradenin jiných filmů pro celou rodinu...nepopírám revolučnost tohoto filmu co se formy týče (3D), ale za 260 mil.$ , je to revoluce vcelku krvavá. Film mě osobně ničím vyjímečně nezaujal...respektive viděl jsem ho jednou, a nemám potřebu ho vidět znovu...prostě klasický případ vítezství formy nad obsahem. Děj je zcela předvídatelný, tušíte co se stane v přístích okamžicích...toto u vyjimecných filmu není zvykem. Každopádně pro pravý zážitek z tohohle bijáku musíte jít určitě do 3D kina...jinak to ztrácí 40% efektu ohromení, kterým působí první hodinu :waving:
Smeg knows... (Red Dwarf fan)
================================================
Main: 92lvl WW Fury/rabies druid Ereinion
Alts: 85lvl Javazon Aki | 77lvl Bonemancer Chiccy | 80lvl MF Blizzna Liv
HC: 88lvl Wind druid Eol | 76lvl Kickass Agora...HC FTW
Ano Star wars le lepší...ale cožpak to nejde vyjádřit bez tech vulgarismů? :coje: :rolldiablo:Amazon píše:AVATAR je píčovina a velmi draha lepši je aj tak star wars než Avatar
- Marast
- The Butcher
Nevím jestli nejlepší film, ostatně název tématu je sám o sobě k popukání a jeho autor nad ním pravděpodobně moc nepřemýšlel, ale nemůžu nezmínit film Fear and Loathing in Las Vegas.
- damagedeath
- Zhar the Mad
Jo jo, tam JD k "sežrání". Mě osobně Avatar trošku zklamal, ale to bude asi tím, že rád nad filmy přemýšlím a ta vlna, která klade důraz jen na boom efektů, tak ta šla trošku mimo mě.
Amazone!!! čti pravidla, nebo dostaneš od adminů na zadek (nebo spíš ban)!!!
Amazone!!! čti pravidla, nebo dostaneš od adminů na zadek (nebo spíš ban)!!!
Souhlasím, SW je lepší, Avatar má sice fakt dobré efekty ale kam se hrabe na SWEol píše:Ano Star wars le lepší...ale cožpak to nejde vyjádřit bez tech vulgarismů? :coje: :rolldiablo:Amazon píše:AVATAR je píčovina a velmi draha lepši je aj tak star wars než Avatar
A musím říct že jsem viděl filmově aj lepší film nedávno, a to SHerlocka Holmese, geniálně udělaný film, tak dobrý film jsem fakt dlouho neviděl
The darkness determinates the light.
Taky SW je něco úplně jinýho, než Avatar.
[ZeroOne]to Jireky: S tebou se opravdu neda domluvit. Kazdy argument se snazis co nejvice urputne vyvratit.[/ZeroOne]
[lu-xXx-us]online singleplayer je u diabla imho stejne stupidni pojem jako rict ze muzete plavat na koupaku sami kdyz si nebudete vsimat ostatnich lidi[/lu-xXx-us]
[lu-xXx-us]online singleplayer je u diabla imho stejne stupidni pojem jako rict ze muzete plavat na koupaku sami kdyz si nebudete vsimat ostatnich lidi[/lu-xXx-us]
V jakém smyslu ? Trosku to rozved...Jirek píše:Taky SW je něco úplně jinýho, než Avatar.
Eol:
Musím reagovat na to, co psal Jirek: To je přeci jasné, v čem je to něco jiného. Nemůžeš například efekty z dnešní doby srovnávat s efektama filmů téměř třicet let starých...
Navíc SW má narozdíl od Avatara propracovaný příběh...Ten film se mi hodně líbil, zápletka je sice pitomoučká, leč zbytek je super.
Ale Star Wars pánové...Ty pro mě byly, jsou a budou kult a vedou na plné čáře mezi všemi ostatními filmy
Ještě k Sherlockovi - podle mě je to jen americká slátanina, co má s klasickým Sherlockem Homesem společný akorát tak název...Jedno z největších zklamání tohodle roku. Sice jsem se u hodně scén nasmála, ale jako celek to za moc nestojí.
Musím reagovat na to, co psal Jirek: To je přeci jasné, v čem je to něco jiného. Nemůžeš například efekty z dnešní doby srovnávat s efektama filmů téměř třicet let starých...
Navíc SW má narozdíl od Avatara propracovaný příběh...Ten film se mi hodně líbil, zápletka je sice pitomoučká, leč zbytek je super.
Ale Star Wars pánové...Ty pro mě byly, jsou a budou kult a vedou na plné čáře mezi všemi ostatními filmy
Ještě k Sherlockovi - podle mě je to jen americká slátanina, co má s klasickým Sherlockem Homesem společný akorát tak název...Jedno z největších zklamání tohodle roku. Sice jsem se u hodně scén nasmála, ale jako celek to za moc nestojí.
∆ ∞ ~ Ussta Trelao Yorn Zhah Ulu Har’luth Jal~
Samozřejmě jsem vytušil v čem by asi ty odlišnosti mohly býti...ale zajimal mě názor a chtěl jsem trochu uvést diskuzi v chod (zatím úspěsně) ...Mno Alyx ve většině s tebou souhlasím...před panem Lucasem smekám již dlouho...mimo jiné bych vyzdvyhl a porovnal cenové náklady obou filmu. SW a Avatara bohužel porovnávat tak zcela nemůžu, protože si již z Avatara příliš mnoho nevybavuji (to jsem ho viděl před dvěma týdny další důsledek tuctového příběhu,holt krásný háv na vše nestačí). May the force be with YOU
Eol:
Anooo may the Force be with you TOO Hele tak rozvedeme diskuzi sami - jaká je tvoje nejoblíbenější bojová scéna v SW a ve které epizodě??
Jinak vy ostatí přispějte taky svým nejoblíbenějším filmem, anebo se přidejte k naší diskuzi o těch nejlepších
Anooo may the Force be with you TOO Hele tak rozvedeme diskuzi sami - jaká je tvoje nejoblíbenější bojová scéna v SW a ve které epizodě??
Jinak vy ostatí přispějte taky svým nejoblíbenějším filmem, anebo se přidejte k naší diskuzi o těch nejlepších
- damagedeath
- Zhar the Mad
Alyx a Eol: No, já taky dost na SW ujíždím, ale I-III díl mě oproti klasické trilogii trochu zklamal, už to nemá takové kouzlo. Původní SW je geniální zejména díky té době, ve které vznikal a anprosto souhlasím, že Lucas je tak trochu génius.
Mě se na původním SW líbila i ta lehká ironie. která mi v následné trilogii chybí. On Harrison Ford tam byl dokonalej, ten se předvedl v jedné z nejlepších rolí a absolutně tím natřel i Indymu.
Mě se na původním SW líbila i ta lehká ironie. která mi v následné trilogii chybí. On Harrison Ford tam byl dokonalej, ten se předvedl v jedné z nejlepších rolí a absolutně tím natřel i Indymu.
- Marast
- The Butcher
To já nejsem ve Star Wars kovaný, ale pamatuji si na bývalé spolužáky. Ti jednou pořádali Star Wars maratón ve stylu: Kdo vydrží shlédnout všechny díly za sebou. Výsledek byl takový, že do školy následující den přišel jen jeden z nich. A úpřímně se přiznám, že jsem neviděl Pomstu Sithů. Po druhém dílu u mě zavládlo jisté znechucení. :?
Chyba chyba...Pomsta Sithů je zcela jistě nejlepší kousek z nové trilogie dle prvních dvou dílu možno nazyvatelnou pseudoStarWars...nicméně trojka se vrací ke standartu kvality starší trilogie at už svoji, oproti prvním dvěma dílů, mnohem temnější atmosférou, tak kvalitním scénařem a slušným výkonem herců. Opravdu se na to koukni...zvlášt finální souboj Anakina s Obiwanem lahodí okuMarast píše:To já nejsem ve Star Wars kovaný, ale pamatuji si na bývalé spolužáky. Ti jednou pořádali Star Wars maratón ve stylu: Kdo vydrží shlédnout všechny díly za sebou. Výsledek byl takový, že do školy následující den přišel jen jeden z nich. A úpřímně se přiznám, že jsem neviděl Pomstu Sithů. Po druhém dílu u mě zavládlo jisté znechucení. :?
damagedeath:
A Epizoda 2 se ti jako líbila jo? Samozřejmě 4,5,6 jsou nejlepší - těm se ty nové nemohou rovnat...A jj Han je drsňák
Marast:
Tak co se týče toho maratonu, asi bych dopadla stejně - zůstala bych u toho trčet až do rána A nedivím se, že tě znechutily Klony - to je ta nejhorší epizoda SW vůbec :?
Ale radím ti dobře, na Epizodu 3 se podívej...jinak o hodně přicházíš
Eol:
S tou pomstou Sithů s tebou souhlasím, ale Epizodu 1 musím taky vyzdvihnout...Je tam mladý Obi-wan a můj "vzor" Qui-gon O tom jeho souboji s Darth Maulem ani nemluvim....z toho se ježím jen o tom píšu. Navíc je tam úžasná hudba
A Epizoda 2 se ti jako líbila jo? Samozřejmě 4,5,6 jsou nejlepší - těm se ty nové nemohou rovnat...A jj Han je drsňák
Marast:
Tak co se týče toho maratonu, asi bych dopadla stejně - zůstala bych u toho trčet až do rána A nedivím se, že tě znechutily Klony - to je ta nejhorší epizoda SW vůbec :?
Ale radím ti dobře, na Epizodu 3 se podívej...jinak o hodně přicházíš
Eol:
S tou pomstou Sithů s tebou souhlasím, ale Epizodu 1 musím taky vyzdvihnout...Je tam mladý Obi-wan a můj "vzor" Qui-gon O tom jeho souboji s Darth Maulem ani nemluvim....z toho se ježím jen o tom píšu. Navíc je tam úžasná hudba
- damagedeath
- Zhar the Mad
To jsem ani netvrdil...Alyx píše:damagedeath:
A Epizoda 2 se ti jako líbila jo?
Vřele doporučuji film The Wrestler s Mikym Rourkem v hlavní roli přestárlého wrestlera. Přestože tomu sportu neholduji, film jsem si užil maximálně a zařadil se do jakési mojí pomyslné síně slávy a donutil mě se na chvíli zastavit a zamyslet se.
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.
... Jsou to oboje sci-fi, ale to je asi tak všechno, co mají společného. ...Eol píše:V jakém smyslu ? Trosku to rozved...Jirek píše:Taky SW je něco úplně jinýho, než Avatar.
[ZeroOne]to Jireky: S tebou se opravdu neda domluvit. Kazdy argument se snazis co nejvice urputne vyvratit.[/ZeroOne]