Nejlepší film

To, co se nedá zařadit jinam a netýká se D2 a D3.
Odpovědět
Moredecay
Wraith
Re: Nejlepší film

Příspěvek od Moredecay » 05.03.2010, 08:10 hod.

Sci -fi... hmmm, ja by som to skor zaradil ako future fantasy... (carovne mece, zly carodej, dobry carodej, robot v ulohe pritroubleho saska, magia...) :rolldiablo:
Sci -fi je skratka pre "vedecku fikciu"

Eol
Wraith
Currenly, I'm playing:Diablo 2

Příspěvek od Eol » 05.03.2010, 11:21 hod.

Mno sci-fi či ne...o tom by se dalo zbytečně polemizovat. Jinak viz CSFD, kde je uvedeno Akční / Dobrodružný / Sci-Fi / Thriller ...takže težko zaškatulkovat přesně do jednoho šuplíku. Prostě jeden multižánrový guláš pro celou rodinu :)
Smeg knows... (Red Dwarf fan)
================================================
Main: 92lvl WW Fury/rabies druid Ereinion
Alts: 85lvl Javazon Aki | 77lvl Bonemancer Chiccy | 80lvl MF Blizzna Liv
HC: 88lvl Wind druid Eol | 76lvl Kickass Agora...HC FTW :dead:

Krolth
Gorebelly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krolth » 05.03.2010, 17:16 hod.

Nedávno jsem viděl Knowing (Proroctví) ...je to sice taková míchanice všeho, ale má to moc pěknou myšlenku, hlavně ten konec. Ať je to reálně blbost nebo ne, ta myšlenka tam je opravdu hluboká.

Moc pěkný film, nejlepší určitě ne, ale za zhlédnutí opravdu stojí :).

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 05.03.2010, 18:45 hod.

Mě zase v poslední době dostal film Paranormal Activity, nějak na to musím pořád myslet...

Garn: Wrestler je totální nářez a jsem rád, že se na scénu vrátil jeden z mých oblíbenců (nejraději mám stejně Angel Heart - jak si D.Niro loupe vajíčko...ďábelské)

Krolth
Gorebelly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krolth » 05.03.2010, 19:42 hod.

damagedeath píše:Mě zase v poslední době dostal film Paranormal Activity, nějak na to musím pořád myslet...
No tak to je podle mě zrovna hrozná blbost. To jsem dokoukal a musel jsem se začít smát (ne samozřejmě tomu, co se tam dělo) ...co prostě dokáží udělat s lidmi takové kraviny ... stačilo tam napsat to, že to je podle skutečné události a všichni jsou z toho hotový.
O Poltergeistovi se mluví ...ale najednou je o tom film s totálně úsměvnými záběry (prý pravými záběry) přesně na ty místa a věci, kde se co děje....už jen to mi přišlo dost divný (nemluvím o rekonstrukci tich scén). A potom třešnička na dortu - "film je podle skutečné události" :D.

Nevím no ...že se tyhle věci dějí, v to věřím ...už se dokázalo spoustu věcí o tomhle, ale natočit to? ...ty "pravé" záběry si myslím, že byly prostě fake a celý dokument není o ničem jiném, než si vydělat ...

Každý, kdo se podívá na horor, tak nechce vědět nic jiného, než to, že to je podle skutečné události....

Drakesis
Adviser

Příspěvek od Drakesis » 05.03.2010, 19:51 hod.

Tak já jsem ty aktivity viděl též. Nejvíc se mi líbila poslední scéna, jak ten démon táhl tu ženu za nohu do kuchyně. Když sjížděla z té postele, tak jsem doslova vybouchl smíchy a vzbudil půlku rodiny. :-D Nakonec jak se tam klaněla u tý postele, to bylo celekm zlo, ale když ji pak ti cajti bez respektu odpráskli, tak jsem šel smíchy znovu do kolen. :lol:

Pokud chcete film, kde se hodně přemejšlí, tak již podruhé odkazuji na legendární Begotten. Tolik bezmoci jsem dlouho neviděl, jako je to v tomto mistrovském díle. Je to hodně na přemýšlení, ale rozhodně to stojí za to...

http://andrewsidea.files.wordpress.com/ ... gotten.jpg

Není to zas tak šílený obrázek, ale někomu by se líbit nemusel, takže klikat jen tehdy, pokud chcete klikat. :wink:

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 06.03.2010, 12:32 hod.

Mě se zase na tom filmu docela líbilo, že to nebyl takový ten americký hit, kterej je ujetej jen na mass efektech. Mě rozesmála akorát ta scéna, jak začala hořet ta deska, jinak se mi to docela zamlouvalo. A není tam podle skutečné události, je tam, že jde o reálné scény...to mi ale zase připomělo záhadu Blair Witch (což je totální zhovadilost). Ti policajti se mi zase líbili...jdeš na mě s nožem? jak chceš...

Garn
Adviser
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garn » 10.03.2010, 19:03 hod.

Knowing jsem viděl, ale měl jsem z toho takové rozporuplné pocity. Myšlenku jsem jakousi odhalil, ale nic hlubokého jsem tam teda moc nenašel. Základní motiv je vcelku klišé. Místy mi to přijde jako nevydařený horor, a ten konec je ale totálně tristní. Tím to opravdu dokopali do absurdna. Celý film se mi líbí, ale nakonci, když objasní to jak ti mimozemšťani mluví s těma děckama a jak přiletí ta kosmická loď, to je fakt pakárna jak dům, podle mě to celou předchozí myšlenku filmu úplně zhodí. Je to sice zajímavý odkaz na bibli, který aspoň neodporuje základům genetiky [(adam + eva) * 1000], ale jako myšlenka mi to nepřijde ani moc zajímavé. Hlubší myšlenku bys našel i v Posledním sumraii (mimochodem dost dobrý film na to že je americký).

Paranormal activity jsem taky viděl, ale nějak to se mnou nehnulo, půlka filmu byla totálně o ničem. Když se pak začalo něco dít, tak už ten děj začal být vcelku zajímavý, ale z celého filmu stojí za to jen posledních 10 minut. Díval jsem se na to sám v 1 ráno a ve tmě, takže že bych se přímo smál to ne, ale nějak se mě to nedotklo. Smál jsem se zatím jen u Silent Hill. Co mi hnulo žlučí byl konec filmu Shutter, kdo zná pochopí...

K Avatarovi se ani nebudu vyjadřovat, ten film za to nestojí.

Co se týká Wrestlera, tak jsem to viděl po nějaké době znova a opravdu to stojí za to. Mimochodem jsem teď zahlédl, že Micky Rourke bude hrát v Iron Man 2...byl na druhém místě v seznamu herců, takže možná záporák. Ten film zkouknu už jen kvůli tomu.

Jinak bych ještě mohl doporučit film Paycheck (Výplata). Je to sice taková slátanina americká, ale nějakou myšlenku jsem v tom objevil a trochu přemýšlívější člověk si může uvědomit tu relativnost času.

Možná jsem to tu už psal, ale určitě doporučuji shlédnout kousek jménem Equilibrium. V hlavní roli hraje Christian Bale a musím říct, že to hraje minimálně stejně dobře jako v Dark knight, ne-li lépe. Taky film hodně na přemýšlení, téma lidské svobody a totalitního státu, taky lidských emocí.
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Vorvy
The Butcher

Příspěvek od Vorvy » 10.03.2010, 19:23 hod.

Aaaaa.. equilibrium je opravdu ultimatni film a Ch. Bale je jeden z mych nejoblibenejsich hercu.. vzhledem k tomu mohu doporucit aj Dokonaly trik a Mechanik..

stejne tak rad mam i E. Nortona (kult hakoveho krize, iluzionista)..
Kupodivu mě to stále baví..

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 10.03.2010, 20:06 hod.

Většinu filmů co zde jmenujete pánové jsem viděl...dle mě rozhodně patří do toho lepšího co kdy bylo natočeno. Equilibrium mě vcelku nadchlo, dosti zajimavá myšlenka,zpracování a snad i efekty (i když co nás může překvapit po Matrixu, že ano)...nicméně zase nic spičkového, hlavne tedy závěrečná scéna krásně pohřbila celou atmosféru filmu.

Dokonalý trik jsem viděl asi před týdnem, k tomu snad jen...dosti komplikovaný,dosti dobrý...hlavní klad pro mne, hraje tam má oblíbená herečka, kterou mám i v avataru (S.Johansson), každopádně ten film vyžaduje jeste jedno opetovné shlednutí, abych plne docenil tu rafinovanost a hloubku :wink:

@ Vorvy: Pokud máš rád E.Nortona doporučuji ke shlédnutí film Painted Veil (česky neco jako Malovaný závoj,ale nevím přesne,filmy sleduji pouze v EN)...žanrově je to drama. Zajimavý a ne tak profláklý snímek. Jinak samozřejme Kult hákového kříže je již trochu pojem, ten film mám opravdu rád, at ut pro realističnost, ideu či těžce odzbrojující záběry (hlavne ten konec me dostal na kolena).

@ Garn: Ta narážka na americkou kinematografii mi není moc po chuti...jasně, většina filmu je silne konzumních, mainstreamových břeček plných patosu a klišovatých až hanba....ale točí i velmi dobré filmy, které stojí za to vidět. Btw The Last Samurai mám docela rád...pominu-li to že je to typický americký velkofilm, je to aspon kus dobré filmařiny (bezva exteriery Nového Zelandu :lol: )

Jinak v poslední době koukám převážně na anime...můj oblíbený žánr...ale nemyslete, žádný hnusy od Walta Disneye či Pixaru (i když Ratatuille byla skvěla :wink: )...kvalitní japonské anime převážně od Mistra Myazakiho, rozhodně doporučuji :!: Myslím ale, že filmy jako Princezna Mononoke, Zámek v oblacích či Ghost in Shell jsou vesměs známe :wink:

P.S: Prave sosám 20-gigový pack Matrix trilogie (full DVD), tak už se nemůžu dočkat na matrixový maraton :waving:

eidt: Zapomnel jsem zmínit Disctrict 9 na který jsem koukal včera, možná jste slyšeli, byl mimojiné nominován na Oscara...nicméně opravdu paradní kus. Také je zde zakomponována jistá myšlenka racismu (přesněji spíš něco jako Apartheid v JAR, kde se také film odehrává). Hlavne je zajimavé to skloubení žánrů, místy prvky dokumentu...hlavne ale sci-fi. Za málo penez opravdu hodne muziky...(stál pouze cca 30 mil.)

Vorvy
The Butcher

Příspěvek od Vorvy » 10.03.2010, 20:22 hod.

tak ja na to kouknu a dam vedet jak se mi to libilo :wink:

jinak district 9 jsem taky videl a taky se mi to moc libilo :love:

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 11.03.2010, 08:23 hod.

Eol: podle mne jedne z nejlepších Nortonových filmů je Prvotní strach (no Kult je kult), kde je ještě hodně mladej a vyhublej a když to pak srovnáš s Kultem, tak je až k neuvěření, že jde o tutéž osobu.

Garn: Equilibrium miluju. Docela jsem se naštval, když v z něho v Maximu udělali slabej odvar Matrixu. Nejvíc se mi líbí scéna, kdy vystřílí hromadu chlápků kvůli štěněti.
Paycheck je taky dobrej, ale nějak jsem na xicht hlavního představitele alergickej a Uma tam vypadala spíš jako jeho starší ségra (prostě se víc hodí k Travoltovi :D ).

Avatar mne opravdu taky neoslovil, rozhodně dám přednost Cameronovým starším klasikám.

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 11.03.2010, 09:41 hod.

damagedeath píše:Avatar mne opravdu taky neoslovil, rozhodně dám přednost Cameronovým starším klasikám.
Souhlas...byl jsem na nem dokonce v GoldenApple (3D kino), takže to muzu docela dobre posoudit. Nicméně stále nejak nechápu, jak stejny chlapík mohl natočit tuhle slátaninu a třeba Vetřelce...jó jiná doba...
damagedeath píše:když v z něho v Maximu udělali slabej odvar Matrixu.
Vždyt to taky je odvar matrixu, inspirace Matrixem v akčních scénách je až příliš zřetelná...ale tyto dva filmy se obsultne nedají srovnávat, úplne jiná liga. Equilibrium je proste dosti dobré béčko.
damagedeath píše:Eol: podle mne jedne z nejlepších Nortonových filmů je Prvotní strach (no Kult je kult), kde je ještě hodně mladej a vyhublej a když to pak srovnáš s Kultem, tak je až k neuvěření, že jde o tutéž osobu.
Tak ten jsem jeste neviděl...každopádně kouknu. Zapomněl jsem uvěst další Nortonův snímek, který opravdu stojí za to...ale je jen pro trochu silnějsi povahy co se psychiky týče a na pochopení taky není nejlehčí...doufám, že znáte Klub rváčů :!: 8)

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 11.03.2010, 09:49 hod.

Tak Fight club je taky bomba, ale ani Pitt s Nortonem nemaj na kozatýho Meat Lofa :D

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 11.03.2010, 10:00 hod.

damagedeath píše:Tak Fight club je taky bomba, ale ani Pitt s Nortonem nemaj na kozatýho Meat Lofa :D
lol...proc ne no :Diablo

Vorvy
The Butcher

Příspěvek od Vorvy » 11.03.2010, 12:56 hod.

tak to me tu asi nebudete mit radi.. matrix se mi nelibil, mozna vam to prijde jako paradox kdyz se mi libi equilibrium "beckova verze matrixu".. ale mozna to co je na ni Bckoveho je to proc nemam rad matrix :D :D

Eol
Wraith

Příspěvek od Eol » 11.03.2010, 13:19 hod.

Prave jsem dokoukal první díl Matrixu,krátím si tak čas, panžto jsem nemocný....a je to opravdu lahudka :love: :waving:

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 11.03.2010, 14:11 hod.

matrix dvojkou a trojkou svůj docela nadějný potenciál trošku překombinoval.

Alyx
Doom Knight

Příspěvek od Alyx » 11.03.2010, 20:53 hod.

Co dodat...se všemi se vším souhlasím a patří mezi mé nej filmy :) Equilibrium je nepopsatelné :love: Ghost in the shell taky very good a District 9 mě uchvátil okamžitě :) American History X takyyy, asi se na něj zase podívám :P A Matrix (1!) a Vetřelce myslím ani netřeba komentovat... :love:
Ale Fight Club... k tomu jsem se bohužel doteď ještě nedokopala, a to to mám stažené už takovou dobu :?
Btw. Díky bohu že se tu nenajde žádný mamlas co by prohlašoval že např. Stmívání je vlastně docela dobré.... :D Chlapi, máte na filmy super vkus!
Tak mě ještě napadá, kdo viděl Trona? :twisted: A co říkáte na Sin City??
jen Ratatquille bylo takové....takové nějaké :|
∆ ∞ ~ Ussta Trelao Yorn Zhah Ulu Har’luth Jal~

Vorvy
The Butcher

Příspěvek od Vorvy » 11.03.2010, 20:54 hod.

ja se ted nechal inspirovat tim jak tu nekdo nakousl SW, tak jsem si dal maraton, byl jsem tez nemocnej :D :D .. zrovna koukam na "Den kdy se zastavila zeme" (nebo jak se to jmenuje), uz jsem to videl kdysi, tak jsem se rozhodl pro repete.. muj zaver je takovy, ze dobrej napad, ale jen to potvrzuje, ze americani jsou fakt gumy :D

tak se nam EOLe brzy uzdrav :wink:

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“