Barbarian

Herní postavy, NPC postavy, žoldáci.

Moderátor:Dark_Deamon

Odpovědět
Matysek
Quill Rat
Re: Barbarian

Příspěvek od Matysek » 30.11.2010, 23:53 hod.

1. Prvnotni reakce byla na neco uplne jineho, ale budiz, smirim se s tim, ze jsi to nepochopil.

2. Ma to smysl radit? Chces vubec nejakou radu a jsi schopny akceptovat radu?
Zkusim to uplne nejjednodussi cestou a pouziji proto ponekud ne uplne presnou formulaci skillu - pouze pro nazornost a pochopeni podstaty, protoze cely problem predstavuje ponekud komplexnejsi reseni, ale to je zbytecne.
Znimil jsi WW = WW je z hlediska hry koncipovan jako nejsilnejsi meele skill ve hre. Tedy, prvotne to prijmy jako faktickou vec, konstantu ci velicinu.
A protoze je WW tak silny, ma v jistem smyslu urcite konkretni omezeni a bylo by dobre vedet, jak WW pracuje. Ve skutecnosti (proto jsem reagoval) vubec nezalezi na nejake animaci - dobry hrac dela 3 plne WW za ~1 sekudnu, aniz by se sam zpomalil , nebo presel do one dlouhe animace, ktera nema vubec zadny vliv na to, zda se WW aplikoval ci nikoliv. Tedy prijmy, ze WW animace je jen animace, ktera nema zadny vliv - pro pochopeni postaci, byt to neni uplne presne a bylo by k tomu treba dalsi vysvetleni. Dalsi veci, ktera jasne mluvi pro WW je range weaponu - tedy cim vetsi range (predstav si to jako kruh, v jehoz stredu jsi) bude dosahovat WW hitu. Opet si to zafixuj jako konstatu, velicinu, ... nyni je cas si srovnat to, co jsem napsal ohledne ceny efektivni ww weapons ja, vuci tvemu Ogre Maulu, ktery ma svou range = dosah a konkretni rychlost. Pro 0 base speed weapon plati dva breakpointy = po jejichz dosazeni prichazi "zlom", ve kterem se meni rychlost. Pro 0 base jsou breakpointy rychlosti = IAS:
Jednorucni: -10, -35
Obourucni: -30, -60
Cim je tedy zbran pomalejsi, tim vice IAS potrebujes, protoze dochazi k posunu prave onoho breakpointy. Chapej to tak, ze pri maximalni rychlosti das vice hitu prave v rozsahu Tve zbrane. WW je ovlivneho pouze IAS v dane WPN, coz znamena, ze IAS na rukou, socketnuta v helme neovlivnuje rychlot WW. U ostatnich skillu, jako je Concentrace, Berserk se IAS scita standardni cestou. Z toho vyplyva jednoduche pravidlo - duraz na slovo jednoduche, protoze ono je toho vice, ale to nechme zatim byt. - Cim rychlejsi zbran, tim snaze se dostanes na FULL SPEED WW = tedy delas maximalni pocet hitu (nezabyvej se zatim tim, ze exituje blokovani, ani si zatim nepripoustej, ze o hitu rozhoduje vice faktoru - to nepotrebujes zatim chapat). Rozumime si? A ted si predstav, ze jsou 3 mobove v rade za sebou, a range 1 zbrani, dosahne pomyslna kruznice pouze na prvniho, s range 3 uz dosahne i na druheho a s range 5 ... je trefujes vsechny. V kostce to znamena, ze rozumny hrac se bude timto jednoduchym a odlehcenym pravidlem ridit, pote ty dojde k nazoru, ze IK Ogre Maul opravdu nebude uplne idealni zbrani a zacne se toho drzet. Bude mnohem nicivejsi, bude mnohem rychlejsi v zabijeni a hlavne bude mnohem efektivnejsi, protoze on za "jeden pomyslny" zaber otluce vice priserek a soucasne, zatim co ty budes honit rychlost, aby to WW opravdu za neco stalo, zacne se soustredit na Deadly Strike, Critical Strike (zatim se nezabyvej tim, jak to pracuje, vzorec Ti ale uvedu: X = CS + (DS/100)*(100-CS) ... tzn davas dvojnasobnou dmg) a jeste k tomu muze pouzit trigger efekty, jako Crushing Blow a treba Open Wound. Takze zatimco Ty bude krasne svitit, on bude s Gore Raiderama, Higlordem a nejakou solidni Great Poleaxe, Ghost Spearem mnohem vice nicivy. Zatim si nehledej, jak funguje teorie generovani skody a proc se hra priklani k prumenemu dmg z ~85% MAX - to zatim vedet nepotrebujes. Postupne si zvykej na zaklady fungovani WW. Ostatne toto lze napsat i pro ostatni skills, jako je Berserk, Concentrace apod.

Az tohle pochopis, pote si zkus opet precist to, co jsem Ti napsal o zbrani, zamysli se nad tim, co jsem napsal a proc jsem Ti to napsal. Pote mozna prijdes na to, ze jsem Ti vlastne odpovedel. Dokonce mozna i pochopis, proc jsem tak reagoval na nesmyslnosti, ktere byli predneseny. V opacnem pripade nema cenu cokoliv dale psat, protoze by to bylo jen plytvani energii.

damagedeath
Zhar the Mad

Příspěvek od damagedeath » 01.12.2010, 12:10 hod.

To jsem nevěděl, že do ww se nepočítá ias rukavic...ale jinak s 2x shael...na zbraň, která má sama o sobě fast attack speed + 40% a s 2x shael dalších 40%, tak to pomalé není...

hami
Minion of Destruction
Currenly, I'm playing:Diablo 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hami » 01.12.2010, 17:51 hod.

matysek:
jako jediné mínus tam vidim range, 4frame útok s 2 shael dáš
jinak cb ds a podobně chápu
jinak by mě dost zajímalo těch 85% max dmg, protože by to znamenalo že sou lepší věci s většim rozptylem dmg
jinak já si sem dost vědom, že sou lepší zbraně než ik maul, ale zase celý set má také své výhody rezi skilly apod.
to je právě otázka co je lepší v celkovém součtu

dále by mě zajímalo proč jsi byl na tomto topicu (kdysi dávno) proti hone sundan. Dyť to má vše potřobné (uplé) celkem slušné dmg, dobré cb a s shaelkama 4frame attack a 5 range
Zy-El - Sorceres - Morgan - Lvl kolem 900 - Killuju vše na night (včetně Orifice To Oblivion)

Matysek
Quill Rat

Příspěvek od Matysek » 01.12.2010, 22:23 hod.

Marne hledam duvod pokracovat a proto koncim v teto debate. Nema to totiz zadny vliv ani vyznam. Bude to tak lepsi.

hami
Minion of Destruction
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hami » 04.12.2010, 15:02 hod.

když při ww používam 2 zbraně tak se počíta dmg. jak??
Zy-El - Sorceres - Morgan - Lvl kolem 900 - Killuju vše na night (včetně Orifice To Oblivion)

siroga
Gorebelly

Příspěvek od siroga » 04.12.2010, 15:55 hod.

hami píše:když při ww používam 2 zbraně tak se počíta dmg. jak??
When dual-wielding, both weapons try to score a hit against the target. In other words, the game does a hit-check for each weapon. Since both weapons are given the chance to score a hit, the damage done over time is roughly the sum of the damage of both weapons, which is comparable to the damage done whirling with a two-handed weapon. The effect of weapon speed in dual-wielding Whirlwind is as follows. While a target is in range, one of the weapons' speed is constantly used to calculate the next hit-check frame. If there's no target in range, the game will alternate between weapon speeds to calculate the next hit-check frame. The best way to make sure you have maximum Whirlwind speed when dual-wielding is to use weapons that both reach the final breakpoint, like for instance a Lightsabre phase blade and a colossus blade with 40% IAS.

hami
Minion of Destruction
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hami » 05.12.2010, 20:09 hod.

a česky??

Bemik
Minion of Destruction

Příspěvek od Bemik » 05.12.2010, 20:53 hod.

a google překladač nic neříká ? :D
"Do what you fear and the death of fear is certain."

hami
Minion of Destruction
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hami » 05.12.2010, 21:39 hod.

jestli tomu dobře rozumim tak se bere dmg obou zbraní a když použiju speed calculátor ( http://diablo3.ingame.de/tips/calcs/wea ... ng=english ) tak nemusim nic víc řešit

Matysek
Quill Rat

Příspěvek od Matysek » 05.12.2010, 22:00 hod.

Nam vsem, je uplne jasne, jaka strasna namaha je vypocitat 1 + 1 = 2.
Jasne, v prvnim semestru nas ucili, ze 1 = 1n(e) a 1 sin^2(p) + cos^2(p) no a protoze na to jdeme pres sofistikovane a soupneme tam nejaky ten kalkulator, pak to muzem uplne zjednodusit na
∞ 1
1n(e) + sin^2(p)+cos^2(p) = ∑ ( — ) ^n
n=0 2

a hned nam to bude jasnejsi, ale muzem to jit jeste jednodussi cestou, hold preci jen to pak vypada vic vedecky :)

P.S.: Diky za mile vtipky v duchu jeden myslel, druhy udelal a treti slapnul.

Bemik
Minion of Destruction

Příspěvek od Bemik » 05.12.2010, 22:05 hod.

nechceš nám dělat matikáře ? ta naše matkářka taky dokáže vždycky něco takhle krásně "zjednodušit" :D
sem jeden z lidí kterým matika moc neříká... co já dělám na střední... :D

Garn
Adviser
Currenly, I'm playing:Diablo 2: Resurrected
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garn » 05.12.2010, 23:39 hod.

Programátor by ti řekl n = 1++
My name is Lachdanan, and I am cursed. Once the captain of King Leoric's army, I lived only to honor my land and my king. No man has a greater love for his king than I had for mine, even as I drove my blade through his dark and corrupted heart.

Matysek
Quill Rat

Příspěvek od Matysek » 05.12.2010, 23:45 hod.

Dobre, radeji zavolame tomu OT sleep((float)1/0).
Tak zadne fork()y!

Nemohl jsem nezaregovat, to se nabizelo v obou pripadech, protoze vysvetlovat neco tak jednoducheho, jako je princip WW ...

Welwet
The Butcher

Příspěvek od Welwet » 07.12.2010, 08:15 hod.

Vcera jsem nasel bild na taunt babu, no ne ze bych ho chtel delat, ale myslim ze tam byla zminka o tom- taunt a howl nefungujou na prisery pokud jsou na malem levlu.Aspon myslim, takze je mozny tauntnout nebo howlnout prisery na hell kdyz v tom bude jeden bod? :{

homer_cz
Adviser

Příspěvek od homer_cz » 07.12.2010, 12:03 hod.

Záleží na tvém levelu, tvůj level + úroveň Howlu( i s + skill) musí být větší než lvl potvory.
FWD2 tu bylo před D3,a bude i po něm.Obrázek

peperon
Quill Rat

Re:

Příspěvek od peperon » 13.01.2011, 14:15 hod.

WokurKa píše:Barbar je na pytel za tu hrajou ti co nevyjou co to sou kouzla a taktika! :D
Tak tenhle clovek je marnej. Tohle muze vyblit jen trotl co vi o D 2 nic. Barbar= takticky nejvyspelejsi char co dokaze kouzlit jako soso pouzivajici strategie kterejm bys sotva porozumel chlapecku.
Nemá cenu se bránit přesile v případě že vaše argumenty jsou mazány ale OT kamarádů ne.
Apple je drahá mašinka co umí ho*no: díky Koniq bez tebe by tu nebyla pr*el...

Jireky
Doom Knight

Příspěvek od Jireky » 13.01.2011, 14:38 hod.

Co to potíš? :roll:

Nikdy nepochopim přístupy lidí, jako vás dvou (barbar je úplně nejhorší/úplně nejlepší).
[ZeroOne]to Jireky: S tebou se opravdu neda domluvit. Kazdy argument se snazis co nejvice urputne vyvratit.[/ZeroOne]
[lu-xXx-us]online singleplayer je u diabla imho stejne stupidni pojem jako rict ze muzete plavat na koupaku sami kdyz si nebudete vsimat ostatnich lidi[/lu-xXx-us]

Bemik
Minion of Destruction

Příspěvek od Bemik » 13.01.2011, 14:43 hod.

Jireky : přesně... moje řeč... já měl vždycky názor že každýmu vyhovuje něco jinýho a každej char je nejlepší pro někoho... když si najde člověk to svoje, tak je pak tenchar pro něj nejlepší a s jiným mu to tak nepude...

peperon
Quill Rat

Příspěvek od peperon » 13.01.2011, 15:06 hod.

Jireky píše:Co to potíš? :roll:

Nikdy nepochopim přístupy lidí, jako vás dvou (barbar je úplně nejhorší/úplně nejlepší).
Co potíš ty? Kvotuju tu trotla co ví o hře minimum a omezuje se jen na kouzleni to je cely... Problem?

To že je barbar nejlepší je můj subjektviní názor a zatím jsem h osem nenapsal, takže čti na co reaguješ... :idea:
Nemá cenu se bránit přesile v případě že vaše argumenty jsou mazány ale OT kamarádů ne.
Apple je drahá mašinka co umí ho*no: díky Koniq bez tebe by tu nebyla pr*el...

Jireky
Doom Knight

Příspěvek od Jireky » 13.01.2011, 15:07 hod.

Problém je v tom, že ty zníš taky jako "trotl, co ví o hře minimum".

peperon píše:Barbar= takticky nejvyspelejsi char co dokaze kouzlit jako soso pouzivajici strategie kterejm bys sotva porozumel chlapecku.
Subejktivní názor my ass.
[ZeroOne]to Jireky: S tebou se opravdu neda domluvit. Kazdy argument se snazis co nejvice urputne vyvratit.[/ZeroOne]
[lu-xXx-us]online singleplayer je u diabla imho stejne stupidni pojem jako rict ze muzete plavat na koupaku sami kdyz si nebudete vsimat ostatnich lidi[/lu-xXx-us]

Odpovědět

Zpět na „Charaktery“